Mίλων, όπως Ελπίδα Θεσσαλονίκης και ο Τσάτσιτς...

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναλύει το φαινόμενο της Ελπίδας Θεσσαλονίκης και την παρομοιάζει με τον Μίλωνα...

Mίλων, όπως Ελπίδα Θεσσαλονίκης και ο Τσάτσιτς...

Πολύ κακό για το τίποτα, όσον αφορά την Ελπίδα Θεσσαλονίκης, αφού ήλθε, είδε και απήλθε, ενώ πρόλαβε μέσω των αλλοπρόσαλλων τοποθετήσεων του εκπροσώπου της Στρατού Φωτιάδη να σύρει το ελληνικό βόλεϊ σε πλέι οφς, Ιούλιο μήνα.

Η Ελπίδα πρόσφερε και προσφέρει πολλά στο ελληνικό βόλεϊ ιδιαίτερα στις γυναίκες, αλλά ο προορισμός της είναι η παραγωγή παικτριών και σε αυτόν τον τομέα είναι στην κορυφή της πυραμίδας.

Πιο έντιμη ήταν η στάση της, όταν αρνήθηκε να παίξει στην Pre League γυναικών, αφού η φιλοσοφία της δεν ταιριάζει με επαγγελματικές κατηγορίες και το απέδειξε την εφετινή περίοδο.

Το κακό με την ΕΣΑΠ είναι ότι δεν λειτουργεί επαγγελματικά και δέχεται στους κόλπους της ομάδες, που εκ προοιμίου δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, με αποτέλεσμα την χρεωκοπία του συνεταιρισμού.

Κάτι ανάλογο πάει να γίνει με τον Μίλωνα, που με το στανιό θέλουν να τον βάλουν στη Volley League, αν και δεν τηρεί τις προδιαγραφές. Χωρίς κόσμο, χωρίς προοπτική.Απλά για άλλους λόγους…

Βέβαια δεν μπορείς να αρνηθείς σε μια ομάδα να παίξει στη μεγάλη κατηγορία, όταν κερδίζει την άνοδο στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά αν θέλει να διατηρήσεις επαγγελματικό επίπεδο στην κατηγορία, βάζεις όρους.

Με αυτά και με αυτά για του χρόνου έχουμε μόνο σίγουρους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα Σύρου, Φίλιππο Βέροιας, άντε και την Κηφισιά. Μια χαρά πάει το πράγμα…

Κι ενώ ο Παναθηναϊκός ήταν υπέρμαχος της συνέχισης του πρωταθλήματος, προτείνοντας φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ, ανέκρουσε πρύμνα με την άρνηση του Σάσα Στάροβιτς να έρθει στην Ελλάδα.

Στην τελευταία τηλεδιάσκεψη έβαλε θέμα “τι θα γίνει αν έχει πέντε κρούσματα μια ομάδα;” και το απάντησαν “θα πάρει το ματς η υγιής ομάδα” και με μια φωνή μαζί με τον Παϊσιάδη του ΠΑΟΚ είπαν “κάνετε τα πάντα να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός”

Κι όταν τους διαβεβαίωσαν ότι ο Ολυμπιακός δεν βρήκε το εμβόλιο για τον κορονοϊό, "μαζεύτηκαν" γιατί τα 5 κρούσματα μπορούν να βρεθούν στην Πυλαία, στη Σύρο, στο Μαρούσι, αλλά και στο Ρέντη.

Βέβαια με την αποχώρηση Γιαννακόπουλου δυσκολεύουν πολύ τα πράγματα, ακόμη και για την έλευση του Τσάτσιτς, που ήταν προγραμματισμένη την Τρίτη…

Στον... αέρα ο Παναθηναϊκός και ο Τσάτσιτς