Γιατί ο Γιαννακόπουλος μένει μόνο στο βόλεϊ ανδρών και ο ...ΠΑΟΚ

Ο Στέφανος Λεμονίδης εξηγεί τη στάση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου όσον αφορά το βόλεϊ του Παναθηναϊκού και την άρνηση του ΠΑΟΚ για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος βόλεϊ

Γιατί ο Γιαννακόπουλος μένει μόνο στο βόλεϊ ανδρών και ο ...ΠΑΟΚ

Μόνο το βόλεϊ ανδρών θα ενισχύσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, για πολλούς και διάφορους λόγους, που θα σας αναλύσουμε, αν και δεν πιστεύουμε ότι θα εγκαταλείψει τον Παναθηναϊκό.

Το βόλεϊ ανδρών είναι το μόνο που βρίσκεται κοντά στον Ολυμπιακό και μπορεί να τον ξεπεράσει, αν γίνουν δυό-τρεις μεταγραφές, ενώ είναι το μοναδικό που πανηγύρισε πέρυσι ένα τίτλο, το Λιγκ Καπ, παρουσία του Γιαννακόπουλου.

Ο Παναθηναϊκός σύμφωνα με τους συμβουλάτορες του, μπορεί να πάρει του χρόνου το πρωτάθλημα, μόνο στο βόλεϊ ανδρών, αφού το γυναικών υπολείπεται του Ολυμπιακού, του ΑΟ Θήρας και του ΠΑΟΚ.

Ο Γιαννακόπουλος έχει συμφωνήσει εδώ και καιρό με τον Θανάση Πρωτοψάλτη, αν και στη συνέντευξη Τύπου είπε “πρώτη φορά ακούω αυτό το όνομα” και μετά διόρθωσε “θα πάρουμε όποιον κρίνουν οι προπονητές”

Κι επειδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν μπορεί χωρίς τον Παναθηναϊκό, θα κρατήσει το βόλεϊ ανδρών, αυτό που στήριζαν πρώτοι απ όλους ο πατέρας του και ο θείος του, στον Τάφο του Ινδού.

Όσον αφορά τον Θανάση Πρωτοψάλτη, απαντά αρνητικά σε όσους συλλόγους ενδιαφέρονται, γιατί απλούστατα έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό και δεν έχει λόγο διαπραγμάτευσης.

Με αυτά τα δεδομένα φαίνεται να μην ισχύουν ότι ο Στάροβιτς δεν ήρθε επειδή ήταν απλήρωτος και ο Τσάτσιτς καθυστερεί για τον ίδιο λόγο… Ουδείς πάντως πιστεύει ότι ο Γιαννακόπουλος θα φύγει από τον Παναθηναϊκό

Τελικά έπιασαν τόπο οι ποικιλότροπες πιέσεις για την αλλαγή στάση της Ελπίδας, της οποίας ο εκπρόσωπος προκάλεσε τη θυμηδία και τον κλαυσίγελο των περισσότερων παρισταμένων της τηλεδιάσκεψης.

Ο Στράτος Φωτιάδης θα μείνει στην ιστορία ως το πρόσωπο, που προσπάθησε να ξεπεράσει τον γνωστό πρόεδρο του Εδεσσαϊκού, αφού προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αλλαγή στάσης του, άλλα έλεγε και άλλα εννοούσε.

Ο ΠΑΟΚ, εξ αρχής δεν ήθελε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, επειδή δεν μπορούσε να φέρει τους ξένους παίκτες του, από τον Καναδά και τη Βραζιλία. Στην αρχή έκανε μέτωπο με τον Παναθηναϊκό και με τις 2 ψήφους τους μπλόκαραν κάθε διαδικασία επανεκκίνησης.

Μόλις ο Παναθηναϊκός άλλαξε στάση, ο ΠΑΟΚ έμεινε μόνος και προσπάθησε με νύχια και με δόντια να μη παίξει στο πρωτάθλημα. Η ποινή όμως ήταν υποβιβασμός στις τοπικές κατηγορίες και σε περίπτωση επιστροφής του στη μεγάλη κατηγορία θα ξεκινούσε με -14 βαθμούς. Κάτι ανάλογο έκαναν στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου στη Ρόδο, μη παραδίδοντας τα δελτία των παικτών, χωρίς κόστος, γιατί δεν υπήρχε ποινή.

Κι αφού δεν μπόρεσαν να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους, βγήκαν μπροστά οι παίκτες να απειλήσουν ότι δεν θα παίξουν αν δεν τηρηθεί το πρωτόκολλο, κι αν δεν πάρουν τα λεφτά των συμβολαίων τους.

Αν και εφόσον όμως πραγματοποιήσουν την απειλή τους, θα τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ γιατί ουδείς θα ενδιαφερθεί αν είναι δίκαια ή όχι τα αιτήματα των παικτών. Στο φύλλο αγώνος θα γραφτεί ότι δεν έπαιξε ο ΠΑΟΚ και όχι ο Τερζής, ο Φιλίποφ, ο Στεφάνου και τα άλλα παιδιά.

Κι εδώ υπάρχει μια ανακολουθία από τον ΠΑΣΑΠ. Στον Παναθηναϊκό συμφώνησαν να πάρουν όλα τα λεφτά τους και τα πριμ αν κατακτήσουν το πρωτάθλημα, σπάζοντας το κοινό μέτωπο που έλεγε "να πληρωθούν όλοι οι παίκτες των ομάδων". Και είναι πλέον θέμα της κάθε ομαδας να κάνει συμφωνία με τους αθλητές της ξεχωριστά.

ΥΓ 1: Αν δεν κάνουμε λάθος, το μοναδικό πρωτάθλημα βόλεϊ στον κόσμο που επανεκκινεί είναι το ελληνικό. Στα υπόλοιπα αναδείχθηκε πρωταθλητής ή μπήκε παύλα. Κι όλα αυτά μπας και πάρει η ΕΣΑΠ κάποια λεφτά και πληρωθούν κάποιες οφειλές...

ΥΓ2: Και ουδείς ασχολείται με το νέο πρωτάθλημα της Volley League, που κινδυνεύει να γίνει χωρίς Εθνικό Αλεξανδρούπολης, Μίλωνα, ΟΦΗ, Παμβοχαϊκό, Ηρακλή... Υπάρχει όμως ο "αλχημιστής" που μπορεί να κάνει την πέτρα χρυσό και να εμφανίσει θησαυρό, τους άνθρακες για να "τρουπώσουν" όλοι, έστω και με τρύπιες τσέπες...