Volley League ανδρών: Ημιτελικοί στο ΟΑΚΑ, οι τελικοί στις έδρες των νικητών για τον τίτλο (upd)

Στα γήπεδα θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής βόλεϊ ανδρών, χάρη στην επιμονή του Ολυμπιακού, σε αντίθεση με τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ που ήθελαν παύλα και τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι ημιτελικοί θα γίνουν στο ΟΑΚΑ και οι τελικοί στις έδρες των νικητών.

Volley League ανδρών: Ημιτελικοί στο ΟΑΚΑ, οι τελικοί στις έδρες των νικητών για τον τίτλο (upd)

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ σαμπόταραν όλες τις προσπάθειες συνέχισης του πρωταθλήματος και τελικά έγινε ψηφοφορία για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Υπέρ του Ολυμπιακού ψήφισαν ο ίδιος, ο Παμβοχαϊκός, ο Φοίνικας Σύρου, ο Ηρακλής, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Κηφισιά και ο ΟΦΗ.

Κατά ψήφισαν ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ.

Λευκό ψήφισε η Ελπίδα Θεσσαλονίκης που στην προηγούμενη ψηφοφορία ήταν υπέρ του Ολυμπιακού.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε προκειμένου να βρεθεί άκρη, γιατί για την ανάδειξη πρωταθλητή απαιτείται πλειοψηφία 3/4 των μελών, δηλαδή 8 ψήφοι... Γενικά για οποιαδήποτε απόφαση χρειάζονται 8 ψήφοι.

Ο εκπρόσωπος της Ελπίδας αρχικά είπε ότι θα ψηφίσει υπέρ του Ολυμπιακού αν πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μιχάλης Κουντούρης είπε «δεσμεύομαι», αλλά μετά έκανε πίσω και ψήφισε λευκό...

Oι πιέσεις του ΠΑΟΚ έπιασαν τόπο, αφού χθες διέρρεαν: Από τους Αμπελόκηπους στον... Πειραιά, μια κούπα δρόμος! Στη δεύτερη ψηφοφορία, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, τελικά ο τίτλος θα πάει «δώρο» στον Πειραιά; Και αν θα πάει στον Πειραιά, τι δρόμο θα ακολουθήσει; Η διαδρομή θα περιλαμβάνει τελικά στάση στους Αμπελόκηπους; Στάση στην Αλεξανδρούπολη; Για την Αγίου Δημητρίου το θεωρούμε δεδομένο!

Η τηλεδιάσκεψη συνεχίστηκε προκειμένου να ψηφίσει υπέρ του Ολυμπιακού ο εκπρόσωπος της Ελπίδας Θεσσαλονίκης, ο οποίος έλαμψε με τις ασυναρτησίες του. Προφανώς δασκαλεμένος, ενώ έγινε και ψηφοφορία προκειμένου να παίξουν για τον τίτλο Ολυμπιακός - Φοίνικας Σύρου, αφού οι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ δεν ήθελαν να αγωνιστούν. Κι εκεί βγήκε 7-2-1.

Νέα τροπή πήρε η τηλεδιάσκεψη, αφού ο Ολυμπιακός επέμενε να κριθεί ο τίτλος στα γήπεδα μετά το αδιέξοδο. Κι εκεί ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μπόμης, πρότεινε φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ. Συμφώνησαν όλοι πλην του ΠΑΟΚ, αλλά με ψήφους 9-1 πέρασε η πρόταση.

Ο ΠΑΟΚ μπροστά στον διασυρμό, αφού τον «άδειασε» και ο Παναθηναϊκός, ζήτησε να γίνει το φάιναλ φορ στη Θεσσαλονίκη, αλλά με δεδομένη την παρουσία δύο ομάδων από την Αττική, η πρόταση απορρίφθηκε.

Η συζήτηση περιστράφηκε πλέον στα διαδικαστικά, αφού ο Ολυμπιακός ήθελε η πρόκριση στον τελικό και η ανάδειξη του πρωταθλητή να γίνει στις 2 νίκες. Διαφορετικά θα ήταν Κύπελλο, όχι πρωτάθλημα.

Τελικά το ΟΑΚΑ θεωρήθηκε ουδέτερο, πληροί τις προδιαγραφές ασφαλείας κι εκεί θα γίνουν οι ημιτελικοί Φοίνικας Σύρου - Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, εκτός κι αν δεν το δώσει η πολιτεία. Τότε θα αναζητηθεί άλλη έδρα στην Αττική παρά την άρνηση του ΠΑΟΚ. Οι τελικοί όμως θα γίνουν εναλλάξ στις έδρες των νικητών με τριήμερο ρεπό προκειμένου αν χρειαστεί να γίνουν μετακινήσεις. To φάιναλ φορ θα ξεκινήσει στη 1 Ιουλίου και θα τελειώσει στις 15 Ιουλίου στις 2 νίκες.

Αρκεί να μην υπάρξει υποτροπή στην πανδημία και να δώσει η πολιτεία το γήπεδο... Αν αλλάξει η κατάσταση, τότε θα ζητηθεί από τον Αυγενάκη να μην επιμείνει στο ανεκδιήγητο 80% για να παρθεί μια απόφαση.