Μιλίνκοβιτς για ΠΑΟΚ

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού είναι υποψήφιος για τον πάγκο του Κυπελλούχου.

Μιλίνκοβιτς για ΠΑΟΚ

O Mάρκος Μιλίνκοβιτς, που αποθεώθηκε από τους οπαδούς του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Τοπ Τιμς Καπ, είναι φαβορί για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, αφού ο μάνατζερ του δεν κατόρθωσε να τον "πλασάρει" τα τελευταία χρόνια στην ομάδα του Πειραιά.

Ο Μιλίνκοβιτς αγωνίστηκε την περίοδο 2004-05 στον Ολυμπιακό, ενώ την επόμενη έβγαλε τον ώμο του και έπαιξε μόνο στο τέλος της περιόδου, με προπονητή τον Στέλιο Προσαλίκα. Αγωνίστηκε μέχρι τα 40 του χρόνια όταν και έκλεισε την καριέρα του το 2011 στην Ούνιδος του Μπουένος Άιρες.

Πρόσφατα πέρασε οικογενειακό δράμα, όταν πέρυσι το καλοκαίρι όταν έχασε τον 13χρονο γιο του Λούκα , που παραθέριζε στην Κροατία, με την πρώην γυναίκα του.

Προπονητικά δεν έχει να επιδείξει πολλά. Ξεκίνησε την καριέρα του στους πάγκους από την Εθνική Αργεντινής ως βοηθός, συνέχισε στην πανεπιστημιακή ομάδα UNTREF, κι αφού τα τελευταία χρόνια επιζητούσε χωρίς επιτυχία την συνεργασία με τον Ολυμπιακό, οδεύει προς τον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για προσωπικό φίλο του Χόρχε Ελγκέτα, που κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα, αλλά έφυγε νωρίς την εφετινή περίοδο μετά από απαίτηση των παικτών.

Υποψήφιοι ήταν ακόμη οι Σάκης Μουστακίδης, Τζανίνι, Στάνκου και Κρέτου, με τον τελευταίο να είχε παραλάβει και εισιτήριο , προκειμένου να αντικαταστήσει τον Ρίτσι, μετά το φαιναλ φορ του Κυπέλλου της Ρόδου, αλλά η κατάκτηση του τροπαίου τον κράτησε στη Ρουμανία.