Τι δεν πρέπει να κάνει ο Μουνιόθ, για να σηκώσει ο Ολυμπιακός το Λιγκ Καπ στο Μαρούσι...(vids)

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναλύει τον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-3, τα λάθη του Μουνιόθ, εξυμνεί τον Αλέξανδρο Ράπτη, μένει άναυδος από τη δήλωση Πετρέα, πιστεύει όμως ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει και να σηκώσει την κούπα στο Μαρούσι

Τι δεν πρέπει να κάνει ο Μουνιόθ, για να σηκώσει ο Ολυμπιακός το Λιγκ Καπ στο Μαρούσι...(vids)

Ο Ολυμπιακός έχασε από τον Παναθηναϊκό, στο βόλει, κάποτε θα γινόταν αυτό, αφού η τελευταία ήταν τον Μάρτιο του 2015, το θέμα όμως είναι ποιος θα δει τα λάθη για να τα διορθώσει, προκειμένου να κερδίσει στη ρεβάνς και να πάρει το Λιγκ Καπ.

Το μεγάλο πρόβλημα του Ολυμπιακού, είναι ότι δεν υπάρχει τεχνικός σύμβουλος, ένας γνώστης του αθλήματος να συζητήσει με τον Μουνιόθ και να βρουν μαζί τι έγινε σωστά και τι λάθος για να μην επαναληφθεί. Ο Ισπανός προπονητής είναι μόνος, δεν δίνει εξηγήσεις σε κάποιον γνώστη του βόλει σε τεχνικά θέματα και δεν έχει κάποιον να του πει διαφορετική άποψη, να τον συμβουλεύσει, να συζητήσει. Και η ξεροκεφαλιά είναι ο χειρότερος σύντροφος ενός προπονητή.

Μπορεί να φαντάζουμε γραφικοί, αλλά δεν θα κουραστούμε να γράφουμε ότι η διπλή αλλαγή μόνο κακό κάνει στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα όταν είναι άκαιρη, κι αυτό συνέβη στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ, όπου γύρισε το τρίτο σετ από 16-20 σε 21-22, πήγαινε για ένα καθαρό 3-0 και έχασε 2-3. Συνέβη το μοιραίο, γιατί ενώ ο Φίνγκερ ήταν άκοπος, ο κορυφαίος επιθετικός και από την πίσω ζώνη, ο Ισπανός προπονητής τον έβγαλε με τη διπλή αλλαγή και έβαλε τον άπειρο και κρύο Ασπιώτη, που δέχθηκε ατομικό μπλοκ από τον Ράπτη για το 23-25. Και από εκεί ξεκίνησε ο κατήφορος…

Tελικός Λιγκ Καπ: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 2-3: Ράπτης ...έκοψε το σερί

Ο τεχνικός διευθυντής θα του έλεγε επίσης ότι είναι ανορθόδοξο να παίρνει τα δυο τάιμ άουτ στο 16-15 και στο 17-16(!) του τέταρτου σετ και στου… μακελειού την άψη να κοιτάει ως παρατηρητής το 24-23 να γίνεται 24-25!

Θα του έλεγε ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος πάγκου και δεν μπορεί να αγνοεί τον Ανδρεάδη ή τον Κουμεντάκη, ή τον Στιβαχτή όταν οι Γκέργκι, Χουσάι, Τερβαπόρτι είτε λόγω φόβου, είτε λόγω κούρασης, είτε λόγω θολωμένου μυαλού είναι εκτός παιχνιδιού. Ο Φιλανδός για παράδειγμα έκανε το χειρότερο παιχνίδι του από τότε που πήγε στον Ολυμπιακό (έχασε 4 φλότινγκ σέρβις), αλλά δεν κάθισε στον πάγκο να καθαρίσει το μυαλό του, παρά μόνο στην άκαιρη διπλή αλλαγή. Ο Χουσάι ξεφυσούσε όταν πήγαινε στο σερβίς, ο Γκέργκι ήταν φοβισμένος, αλλά δεν είχαν βοήθεια από τον πάγκο.

Oλυμπιακός - Παναθηναϊκός: Πάμπερς για τον Γιαννακόπουλο! (pics)

Το έχουμε ξαναπεί, ο εφετινός Ολυμπιακός δεν έχει παίκτες προσωπικότητες όπως οι Σμιτ, Αλεξίεφ, που θα «καθαρίσουν» στα κρίσιμα σημεία, γι αυτό έχασε τα σετ που πήγαν στον πόντο (23-25, 24-26). Κερδίζει όταν παίρνει διαφορές, όπως στο πρώτο και στο δεύτερο σετ, χάρη στο εκπληκτικό σερβίς του, με σημάδι στον Ράπτη και τον Τσάτσιτς. Αυτά εκ του ασφαλούς, γιατί μόλις πήγε το ματς στον πόντο, τα σερβίς δεν σημάδευαν τους δυο παραπάνω ευάλωτους υποδοχείς, έχασαν την ισχύ τους, το ρίσκο τους και επέτρεψαν στον Γιάκομπσεν να κάνει πάρτι με τους Ραγκέλ, Στάροβιτς, Ράπτη. Και το μπλοκ του Ολυμπιακού ήταν τακτικά λανθασμένο, αφού έκλειναν την ευθεία στον Στάροβιτς, όταν τη χρησιμοποιεί μόνο από την πίσω ζώνη και έκανε φιέστα με διαγώνια καρφιά. Και το χειρότερο είναι ότι οι μπλοκέρ του Ολυμπιακού βάζουν τον εαυτό τους, πάνω από την ομάδα, δεν πηδούν με ακίνητα χέρια, κουνάνε τα χέρια τους και ο Ράπτης τους κάνει πλάκα με υψηλά χτυπήματα, που οδηγούν σε μπλοκ άουτ. Η δικαιολογία «δεν θέλω να περνούν τη μπάλα από πάνω μου» δεν ταιριάζει σε παίκτες μεγάλης ομάδας.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Αποκαλυπτικό video με τα επεισόδια στου Ρέντη

Στο δια ταύτα, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει στο Μαρούσι. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύτερος, απλά ο Ολυμπιακός του έδωσε το ματς με τα παραπάνω λάθη του και μπροστά στον κόσμο του και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, θα είναι πολύ αγχωμένος

ΥΓ1: Και δυο λόγια για τον Ράπτη. Ο Ολυμπιακός έχασε τον Ράπτη (πήγε στον Παναθηναϊκό για 15.000 ευρώ) επειδή δεν χωρούσε στο ρόστερ του και δεν θα έπαιρνε ευκαιρίες, όταν υπήρχαν οι Αλεξίεφ, Ραουβέρντινκ. Μπορούσαν όμως να τον πάρουν και να τον δώσουν σε άλλη ομάδα για παραστάσεις, αφού ήταν παγκοίνως γνωστό ότι ήταν το next big thing του ελληνικού βόλεϊ. Και δεν ήταν μόνο οι 21 πόντοι σε 4 σετ και οι 3 σερί άσοι στο τάι μπρέικ, αλλά η εκπληκτική ενέργεια που έκανε στο 24-23 του τέταρτου σετ , όταν έβγαλε καταπληκτικό ντουμπλάζ σε μπλοκ του Βουλκίδη στον Ραγκέλ και στην συνέχεια τρύπησε το τριπλό μπλοκ για το 24-24!

ΥΓ2: Ορθώς ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε ανακοίνωση για το καθοριστικό λάθος του Ονόπα στο 20-19 του τέταρτου σετ. Αυτά τα κάνουν οι μικρές ομάδες για να δικαιολογήσουν τις ήττες τους

YΓ3: Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς με 3-2 σετ είναι η πρώτη ανατροπή του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού από 0-2 σετ στην ιστορία των αναμετρήσεων των «αιωνίων» από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων.

ΥΓ4: Μείναμε άναυδοι και νομίζαμε ότι απομαγνητοφωνήθηκε λανθασμένα η δήλωση του Πετρέα “Αποκλειστικός υπεύθυνος για ότι έγινε στο παιχνίδι είμαι εγώ. Όπως επίσης είμαι υπεύθυνος να βρω τι έλειπε και να το έχουμε την επόμενη Τετάρτη». Κι όμως ήταν μια δήλωση ενός κεντρικού μπλοκέρ και όχι ενός προπονητή!