Ο Τερβαπόρτι πολυτιμότερος της 12ης αγωνιστικής στην Volley League

Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης της 12ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Volley League. 

Ο Τερβαπόρτι πολυτιμότερος της 12ης αγωνιστικής στην Volley League

Ο Φινλανδός πασαδόρος του Ολυμπιακού Έμι Τερβαπόρτι αναδείχτηκε MVP της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Volley League 2019-20. Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής των Πειραιωτών στην εντός έδρας νίκη επί του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου με 3-0 σετ στο μεγάλο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής. Ήταν η 11η νίκη του Ολυμπιακού σε 12 αγώνες.

Ο 30χρονος πασαδόρος καθοδήγησε άψογα την ομάδα του Ολυμπιακού. Είχε 2/2 επιθέσεις και 1 άσσο και συνολικά 3 πόντους. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο που τον ανέδειξε MVP ήταν το γεγονός πως η ομάδα του είχε 40% υποδοχή και 30% άριστες και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση ήταν 59%.

Είναι η 108η φορά που παίκτης του Ολυμπιακού αναδείχτηκε MVP από το 1998 που καθιερώθηκε ο θεσμός και η τέταρτη φορά εντός της σεζόν 2019-20 μετά τις διακρίσεις που απέσπασαν την 1η αγωνιστική ο Αλβανός Γκαζμέντ Χουσάι, την αγωνιστική ο Ρόλαντ Γκέργκι και την αγωνιστική ο Θεόδωρος Βουλκίδης.

Ο Τερβαπόρτι αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης για τρίτη φορά στην καριέρα του μετά την 9η αγωνιστική της εφετινής σεζόν για τη νίκη επί του ΠΑΟΚ με 3-2 και την αγωνιστική της σεζόν 2016-17 πάλι με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ με νίκη με 3-1 σετ. Ενώ είναι η πρώτη φορά που ο Έμι Τερβαπόρτι αναδεικνύεται MVP τον ενάμιση χρόνο που αγωνίζεται στην Ελλάδα.