Από τον Παλιόπορτα στον Ξενοκώστα στη Σύρο

Αλλαγή σκυτάλης στον Φοίνικα Σύρου και τον χρηματοδότη Δημήτρη Παλιόπορτα διαδέχθηκε ο Πάνος Ξενοκώστας.

Από τον Παλιόπορτα στον Ξενοκώστα στη Σύρο

Τις παλιές καλές εποχές του Φοίνικα, οι Συριανοί είχανε να λένε για τον Δημήτρη Παλιόπορτα που ξόδεψε μεγάλο μέρος της περιουσίας του, αλλά και του ελεύθερου χρόνου του για να φέρει την ομάδα στην ελίτ του ελληνικού βόλει.

Οι καιροί άλλαξαν, ο Φοίνικας πέρασε από σαράντα κύματα, οι Συριανοί όμως ξέρουν από φουρτούνες, κράτησαν το καράβι στη ρότα του, ήταν πάντα στις πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος, έκαναν σπουδαίες διοργανώσεις στην Ερμούπολη και τώρα ετοιμάζονται να εκτιναχθούν.

Ο από μηχανής θεός που βρέθηκε στο νησί είναι ο ελληνοαμερικανός Πάνος Ξενοκώστας που ανέλαβε το Νέωριο Σύρου και έδωσε νέα πνοή στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα.

Πλήρωσε όλα τα χρέη του Νεωρίου, από προμηθευτές μέχρι εργαζόμενους και τόνωσε οικονομικά την τοπική αγορά σε δύσκολους καιρούς, ενώ είναι ο κύριος χορηγός του Φοίνικα.

Στηρίζει την ομάδα και έκανε χριστουγεννιάτικο δώρο, τον αργεντινό Πέπε Γκονζάλες, τον Αργεντίνο, που έπαιξε σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Παναθηναϊκό.

Να ακόμη μια ομάδα που αξίζει να παίζει στη Volley League, κοντά βέβαια σε ομάδες φαντάσματα, που συντηρεί το παρέακι, αντί να τονώσει την κατηγορία με νέο αίμα…