Γκιρτζίκης: «Δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον Ηρακλή»

Τη δική του άποψη σχετικά με τα χρήματα που του χρωστά η διοίκηση του Ηρακλή έδωσε μέσω δήλωσης ο Κώστας Γκιρτζίκης. 

Γκιρτζίκης: «Δεν έχω εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τον Ηρακλή»

Με δήλωση του ο Κώστας Γκιρτζίκης πήρε θέση για τις κατηγορίες που δέχτηκε από τη διοίκηση του Ηρακλή και αφορούν την αποπληρωμή των δεδουλευμένων του.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Στα 25 χρόνια της επαγγελματικής μου καριέρας στο χώρο του βόλεϊ ουδέποτε απασχόλησα τον κόσμο του βόλεϊ για θέματα που δεν συνάδουν με την αθλητική μου δραστηριότητα. Θλίβομαι με το γεγονός ότι έφτασα 44 χρονών (ελπίζω να φτάσω και στα 51) και αναγκάζομαι για πρώτη φορά να κάνω δήλωση προς αποκατάσταση των πραγματικών γεγονότων.

Στην ομάδα του Ηρακλή υπήρξα βασικό στέλεχος τις χρονιές 2002, 2003 και 2004. Σε αυτά τα τρία χρόνια κατακτήσαμε 1 πρωτάθλημα Ελλάδος, 2 κύπελλα Ελλάδος και πήγαμε 2 φορές σε final four Champions League. Συγκεκριμένα, την χρονιά 2002 η ομάδα του Ηρακλή κατέκτησε για πρώτη φορά το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας και την τρίτη θέση στο ευρωπαϊκό Champions League.

Όσον αφορά την αδειοδότηση της ομάδας και τα δεδουλευμένα που διεκδικώ, στις 1/10/2018 συμφώνησα σε μείωση των δεδουλευμένων κατά 55% με προσωπικό κόστος αλλά γνωρίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα και υπογράφτηκε σύμβαση διακανονισμού και εκχώρηση απαιτήσεων, αρχής γενομένης από την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 και αποπληρωμή σε 7 χρόνια. Δυστυχώς όμως, την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 όχι μόνο δεν εισέπραξα ούτε 1 ευρώ αλλά και οποιαδήποτε προσπάθεια επικοινωνίας με τους ιθύνοντες της ομάδας του Ηρακλή έπεφτε στο κενό.

Ο χώρος του βόλεϊ δεν χωράει ανθρώπους που με την συμπεριφορά τους απαξιώνουν το άθλημα και τους αθλητές που το υπηρετούν. Οι αθλητές δεν αποτελούν αντικείμενα για διασκέδαση. Γι΄ αυτόν τον λόγο, επιφυλάσσομαι ρητά για κάθε νόμιμο δικαίωμα μου και θα προβώ σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των δικαιωμάτων μου και για την προστασία της προσωπικής μου αξιοπρέπειας.
Ο φίλαθλος κόσμος του Ηρακλή ακόμα και σήμερα με αναγνωρίζει για τις υπηρεσίες και επιτυχίες που προσέφερα στην ομάδα. Τον ευχαριστώ πολύ. Για αυτό και έχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».