Volleyleague 7,5 ομάδων: Πουθενά ΑΕΚ, Παμβοχαϊκός, προς τοπικό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Στις 26 Οκτωβρίου προγραμματίσθηκε η έναρξη του πρωταθλήματος Volley League ανδρών, ουδείς όμως γνωρίζει με πόσες ομάδες θα γίνει αφού σίγουρες είναι μόνο 7,5, δυο δεν υπάρχουν πουθενά, μια είναι στο ψάξιμο και άλλη μια έχει οικονομικές εκκρεμότητες.

Volleyleague 7,5 ομάδων: Πουθενά ΑΕΚ, Παμβοχαϊκός, προς τοπικό ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Έχουμε και λέμε, ΑΕΚ και Παμβοχαϊκός δεν υπάρχουν πουθενά στον χάρτη, δεν προσπαθούν να κάνουν διακανονισμούς χρεών ή συζητήσεις με παίκτες για να επανδρώσουν το ρόστερ τους. Δεν έχουν και προπονητή, αφού ο Κώστας Δεληκώστας βαρέθηκε να περιμένει και ετοιμάζεται για άλλες πολιτείες, ενώ στην ΑΕΚ επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Πρόκειται για τις δυο ομάδες που ετοιμαζόταν για συγχώνευση προκειμένου να επιβιώσουν, κι όταν το πλάνο βγήκε στη δημοσιότητα, έσπευσαν να βγάλουν εκκωφαντικές διαψεύσεις, αλλά πέραν τούτου ουδέν.

Διαλύουν την ΑΕΚ και ετοιμάζουν μετακόμιση λόγω χρεών στο Βραχάτι

Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεν έχει κι αυτός προπονητή, γίνεται μια προσπάθεια να βοηθήσει ο νέος Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης (υπήρξε συνάντηση με τον Παντελή Ταρνατώρο) , ζητάει όμως να βρεθούν τα μισά χρήματα με εγγυήσεις για να βάλει κι αυτός τα υπόλοιπα. Κάτι τέτοιο είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο , αλλά και να ξεκινήσει ο Εθνικός με ημίμετρα, πολύ γρήγορα αναμένεται να κλατάρει και να αποσυρθεί. Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης δήλωσε για καλό και για κακό συμμετοχή στο τοπικό πρωτάθλημα και αναμένονται λαϊκή δικαστήρια στην πόλη της Θράκης. Οι περισσότεροι παράγοντες έφευγαν αφήνοντας χρέη, δεν λογοδοτούσαν σε κανένα όπου έσκασε το κανόνι. Και ο Εθνικός από τον τελικό των πλέι οφς θα βρεθεί στο πρωτάθλημα Θράκης.

Ο τέταρτος της παρέας είναι ο Ηρακλής που δεν έχει τα προβλήματα των προαναφερόμενων, πρέπει όμως να τακτοποιήσει οικονομικές εκκρεμότητες πριν πάει στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού.

Κι εδώ φτάνουμε στο γελοίον του πράγματος. Η επιτροπή θα συνεδριάσει στις 2 Οκτωβρίου και αν ζητηθεί αναβολή ή κάποιο συμπληρωματικό χαρτί, τότε η απόφαση θα παρθεί στις 10 Οκτωβρίου, δυο εβδομάδες πριν από την έναρξη του επαγγελματικού(τρόπος του λέγειν) πρωταθλήματος. Φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για wild card γιατί δεν θα βρεθεί κάποιος αιθεροβάμων να βάλει το κεφάλι του στον ντορβά για να φτιάξει ομάδα σε 10 μέρες.

Στις παράπλευρες απώλειες και οι παίκτες (Δρογκάρης, Δημητριάδης, Παπαδόπουλος Ηρακλής, Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Αχιλλεόπουλος, Δαρίδης, Κοντοστάθης, Χατζόπουλος, Δαλακούρας, Καπετανίδης, Κοτσάκης, Λάπας, Κανέλος) δεν βρήκαν ομάδα, ενώ υπάρχει και το αγκάθι της τηλεόρασης, καθώς δεν έχουμε συμφωνία και με τις περικοπές που γίνονται σε όλα τα σπορ, οι 500.000 της περσινής περιόδου δεν συζητιούνται καν. Άρα και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας Σύρου, Κηφισιά, ΟΦΗ, Ελπίδα Αμπελοκήπων θα έχουν … τρύπα στον προϋπολογισμό τους.

Με το καλύτερο σενάριο, θα γίνει πρωτάθλημα 8 ομάδων και φυσικά πρέπει να αλλάξει η προκήρυξη, προκειμένου να υπάρξει πρωτάθλημα 4 γύρων ή μετά το τέλος της κανονικής περιόδου να διαμορφωθούν δυο γκρουπ 1-4 και 5-8 για τον τίτλο και τον υποβιβασμό.

Όσον αφορά την ΑΕΚ έπρεπε να αποβληθεί από τον Ιούνιο, όταν αμφισβήτησε την προκήρυξη του συνεταιρισμού, σχετικά με το πρωτάθλημα. Στα επαγγελματικά πρωταθλήματα δεν χωρούν μεγάλα ή ιστορικά ονόματα, παρά μόνο όσοι έχουν λεφτά και πληρώνουν …