Εκτός πρωταθλήματος η ΑΕΚ, στον αέρα Εθνικός, Παμβοχαϊκός-Τι μέλει γενέσθαι στη Volleyleague

Η ΑΕΚ δεν απέστειλε φάκελο συμμετοχής για τη συμμέτοχη της στο πρωτάθλημα της Volley League, ενώ προβληματική είναι η συμμετοχή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και του Παμβοχαϊκού

Εκτός πρωταθλήματος η ΑΕΚ, στον αέρα Εθνικός, Παμβοχαϊκός-Τι μέλει γενέσθαι στη Volleyleague

Η ΑΕΚ έμεινε εκτός από το πρωτάθλημα της Volley League. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διορία μέχρις τις 30 Αυγούστου για να καταθέσουν φάκελο συμμετοχής, κάτι που δεν έγινε ποτέ και αυτομάτως η «Ένωση» τίθεται εκτός πρωταθλήματος της νέας σεζόν. Βέβαια ο επικεφαλής της ΑΕΚ Αλέξης Αλεξίου υποστηρίζει ότι η επιτροπή της ΕΣΑΠ δεν έχει υπόσταση και τα πάντα θα κριθούν στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού, η οποία απλά δέχεται τις εισηγήσεις της ΕΣΑΠ. Οι παίκτες της ΑΕΚ όμως ετοιμάζουν ανακοίνωση-καταγγελία και όπως όλα δείχνουν, η "Ένωση" δεν θα υπάρχει στον χάρτη του επαγγελματικού βόλεϊ ανδρών και θα παίζει στα τοπικά πρωταθλήματα.

Αντίθετα ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης εξασφάλισε μια μικρή παράταση από την αρμόδια επιτροπή και κάνει υπερπροσπάθεια για να απαλλαγεί από τα χρέη του για να εξασφαλίσει και συμμετοχή. Μάλιστα η υπεύθυνη του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη συναντήθηκε με τον Κώστα Δεληκώστα για τη δημιουργία ομάδας, αλλά όλα δείχνουν ότι η άλλοτε κραταιά ομάδα της Θράκης θα αγωνισθεί με σύνθεση ανάγκης, πιθανότατα με εφήβους.

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Παμβοχαϊκό. Η ομάδα του Βραχατίου έχει εξασφαλίσει άδεια για να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα την καινούρια περίοδο, ωστόσο δεν έχει βρει χορηγό και είναι πολύ πιθανό να αναστείλει τη λειτουργία της. Το κρίσιμο ραντεβού θα γίνει απόψε, κι αν δεν ευδοκιμήσει, η ομάδα της Κορινθίας θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα.

Η ΕΣΑΠ εξάλλου έχει δεσμευθεί με απόφαση ΔΣ ότι θα γίνει κανονικά το πρωτάθλημα αν αποσυρθεί μια ομάδα, με δέκα ομάδες και θα υποβιβάζεται μία. Θα πρόκειται για πρωτάθλημα-παρωδία, αφού ο Εθνικός με τα παραπάνω δεδομένα θα έχει τυπική συμμετοχή και θα είναι σάκος του μπόξ.

Αν υπάρξουν δυο αποχωρήσεις, υπάρχει δέσμευση του ΔΣ για παραχώρηση wild card, αλλά φτάνουμε μέσα Σεπτέμβρη και κανένας σοβαρός σύλλογος, θα ρισκάρει μια τέτοια συμμετοχή. Η αρτηριοσκλήρυνση και οι αναχρονιστικοί κανονισμοί δεν επιτρέπουν τη χορήγηση κάρτας τον Ιούνιο, τότε που θα υπήρχαν προϋποθέσεις για τη δημιουργία αξιόλογης ομάδας. Η πρόταση της Κοζάνης που είχε χορηγίες πάνω από 100.000 ευρώ δεν συζητήθηκε καν και δύσκολα η ομάδα της Μακεδονίας θα συναινέσει αυτή την περίοδο. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις του Φίλιππου Βέροιας και του Μίλωνα που έχουν ελληνικό κορμό Volleyleague και μπορούν να σταθούν με αξιώσεις με την προσθήκη ξένων.

Αλλά είπαμε, βρισκόμαστε μέσα Σεπτεμβρίου και η ΕΣΑΠ περί άλλων τυρβάζει...