Ο Ιλουονί από το Κονγκό ο πρώτος ξένος στην ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων

Ο Εξόσε Ιλουονί Νγκαμπούρου, θα αποτελέσει τον πρώτο ξένο αθλητή στην ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων, καθώς εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ιλουονί από το Κονγκό ο πρώτος ξένος στην ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων

Ο Ιλουονί, ο οποίος κατάγεται από τη Δημοκρατία του Κονγκό, αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού μπλοκέρ και είναι 30 ετών θα αποτελέσει των πρώτο ξένο αθλητή στην ιστορία της Ελπίδας Αμπελοκήπων. Πρόκειται για προσωπική επιλογή του προπονητή Σπύρου Γκολίτση ο Κονγκολέζος άσος.

Παρότι θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα, έχει εμπειρίες από αρκετά πρωταθλήματα, σε τρεις ηπείρους και σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως στη Βραζιλία, στο Μπαχρέιν, στην Αίγυπτο, στην Αλγερία, στην Τυνησία και στην Ινδία.

Στις πρώτες του δηλώσεις ως αθλητής της Ελπίδας Αμπελοκήπων, ο Εξόσε Ιλουονί τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που θα έρθω σε μια τόσο όμορφη χώρα όπως η Ελλάδα. Δεν γνωρίζω πολλά για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά την πρόσκληση του κόουτς Γκολίτση να αποτελέσω μέλος της ομάδας του. Γνωρίζω τον κόουτς, τον εμπιστεύομαι, μου έκανε την πρόταση να συμμετάσχω σε αυτή την προσπάθεια και αποφάσισα να υπογράψω στην Ελπίδα Αμπελοκήπων. Με έχει ενημερώσει ότι η Ελπίδα είναι μία νέα ομάδα στη Λίγκα, με ανθρώπους που αγαπούν τον σύλλογο και με αρκετούς νέους και φιλόδοξους αθλητές, που θέλουν να διακριθούν μαζί με την ομάδα σ’ αυτή την καινούργια πρόκληση. Έρχομαι με πολλή διάθεση να προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορώ από την πλευρά μου και να βοηθήσω τη νέα ομάδα μου να πετύχει τον στόχο της παραμονής στη Volleyleague».