Οι ... ανορθογραφίες του ΠΑΟΚ με τους 4 Κουβανούς

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τον σχεδιασμό της ομάδας βόλεϊ ανδρών του ΠΑΟΚ, με την άστοχη απόκτηση 4 Κουβανών.

Οι ... ανορθογραφίες του ΠΑΟΚ με τους 4 Κουβανούς

Εκεί που λέγαμε ότι ο ΠΑΟΚ προχωρά σε σωστό σχεδιασμό με τις αποκτήσεις των Μάρσαλ και Ιλίνιχ, έσκασε μια παρέα Κουβανών και τα … διέλυσε όλα, με τον Γιούρι Φιλίποφ να προσπαθεί να βρει την άκρη του νήματος.

Τα σενάρια είναι δυο. Έρχεται ο Φιλίποφ στη Θεσσαλονίκη , τους δοκιμάζει και αποφασίζει ποιους θα κρατήσει από τους τρεις Κουβανούς(θα καθυστερήσει ο Κάλβο) .

Όσοι δεν του κάνουν θα δοθούν στη νεοφώτιστη Ελπίδα Αμπελοκήπων, αλλά και πάλι υπάρχει η απορία, ποιος τους επέλεξε και ποιος έκανε άνω-κάτω τον σχεδιασμό του κυπελλούχου.

Για παράδειγμα, αν έρθει ο Κάλβο(για άλλους η τιμωρία του για τον βιασμό της Φινλανδίας λήγει τον Οκτώβριο και για άλλους τον Δεκέμβριο) ο ΠΑΟΚ θα έχει τρεις πασαδόρους και στα χρονικά του παγκοσμίου βόλεϊ δεν γίνεται προπόνηση με τις τρεις πασαδόρους.

Από την άλλη ο Μιράντα Άλμπο δεν είναι αυτός που παρουσιάσθηκε από τον ΠΑΟΚ. Δεν έπαιξε ποτέ στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, ενώ πρόκειται για ταλαντούχο, πλην γκαφατζή παίκτη. Στο… σπουδαίο πρωτάθλημα του Λιβάνου είχε σε 556 επιθέσεις, 124 λάθη, 113 επιθέσεις συνεχίσθηκαν και μόλις 319 βρήκαν το στόχο τους.

Όσον αφορά τον κεντρικό Ρόχας και τον ακραίο Τόρες δεν υπάρχουν στοιχεία τους και ο Φιλίποφ θα αναλάβει το δύσκολο έργο της δοκιμασίας τους, με προτεραιότητα να μείνει ο κεντρικός και ο διαγώνιος Άλμπο.

Πλάκα θα έχει να τους απορρίψει και τους τέσσερις ο Φιλίποφ που δεν ρωτήθηκε για τον ερχομό των Κουβανών, απλά ενημερώθηκε για την έλευση των τριών και την αναμονή του τέταρτου.

Και στο παρελθόν πήγαν Κουβανοί στην Θεσσαλονίκη, χάρη στον αείμνηστο Απόστολο Τσουρέκα του Ηρακλή που φιλοξένησε όμως τη μεγάλη εθνική Κούβας και κράτησε τον κορυφαίο διαγώνιο Ντεσπέιν και τον σπουδαίο ακραίο Μπρουκς.

Μετά μοιράσθηκαν οι Ερνάντες, Σάντσες στον Ολυμπιακό και ο Σαρμινέντος στον Μίλωνα. Μιλάμε για μεγάλα ονόματα του παγκοσμίου βόλεϊ , τότε που θαυμάζαμε την Κούβα, ενώ τώρα τη λυπούμαστε, εξαιτίας της ανυπαρξίας παραγόντων που θα δημιουργήσουν υγιές κλίμα για την αξιοποίηση των μοναδικών ταλαντούχων παικτών.

ΥΓ: Κάθε ομάδα μπορεί να έχει απεριόριστους ξένους ή κοινοτικούς, αλλά στο πρωτάθλημα θα παίζουν μόνο 4 σε κάθε αγώνα. Βέβαια ακόμη δεν υπάρχει ανάλογη υπουργική απόφαση και η σχετική ρύθμιση είναι έωλη...Ουδείς από τους 4 Κουβανούς (οι δύο βέβαια ήταν τιμωρημένοι) έπαιξε πάντως στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα.