ΠΑΟΚ: Η επέλαση των Κουβανών

Τέσσερις Κουβανούς είναι έτοιμος να αποκτήσει ο ΠΑΟΚ.

ΠΑΟΚ: Η επέλαση των Κουβανών

Ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να αποκτήσει τέσσερις Κουβανούς. Πρόκειται για τους Μιράντα Άλμπο, Σαντοβάλ Ρόχας, Ρικάρντο Κάλβο, Ανταλμπέρτο Λαζάρο Τρονκόσο Τόρες.

Ο Κάλβο είναι 22 ετών και αγωνίζεται ως πασαδόρος, έχοντας καταγράψει σημαντικές διακρίσεις με την εθνική του ομάδα. Μάλιστα, θεωρείται ως ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του παγκοσμίου βόλεϊ. Είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζουν πολύ καλά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ήθελαν στην ομάδα τους από το 2016. Πριν από τρία χρόνια οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε επαφή, είχαν συμφωνήσει σε όλα, είχε ανακοινωθεί η απόκτησή του από την ομάδα της Θεσσαλονίκης, αλλά δεν φόρεσε ποτέ τη φανέλα του ΠΑΟΚ, λόγω του σκανδάλου που ξέσπασε στη Φινλανδία με τους Κουβανούς.

Ο Μιράντα είναι 27 ετών, παίζει ως διαγώνιος και έχει αγωνιστεί σε Ιταλία (Μόντσα), την Αργεντινή και το Λίβανο. Ουσιαστικά αποτελεί τον αντικαταστάτη του Νιλς Κλάπβαϊκ. Μια πολύ ποιοτική προσθήκη, με το άλμα του να φτάνει τα 343 εκατοστά.

Όσον αφορά στον Σαντοβάλ, είναι 25 ετών και όπως προαναφέραμε αγωνίζεται στη θέση του κεντρικού. Ο ΠΑΟΚ θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή ομάδα στην καριέρα του Σαντοβάλ, ο οποίος μέχρι τώρα έπαιζε σε ομάδες της Λατινικής Αμερικής, με την τελευταία να είναι η Σάντικ.

Τέλος, ο Ανταλμπέρτο Λαζάρο Τρονκόσο Τόρες είναι ακραίος και την περσινή σεζόν έπαιξε στη Σερβία με τα χρώματα της Νις, την οποία βοήθησε να ανέβει στην πρώτη κατηγορία! Μάλιστα, αναδείχθηκε κορυφαίος σέρβερ, αλλά και πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την προσθήκη των τεσσάρων Κουβανών, ο συνολικός αριθμό των ξένων στον ΠΑΟΚ θα ανέρχεται σε έξι. Ωστόσο, σε κάθε ματς στην Ελλάδα η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τέσσερις εξ αυτών.