Η ΑΕΚ ανέκρουσε πρύμνα, αλλά είναι μόνη της στην ΕΣΑΠ- Στον αέρα ο Εθνικός

Αλλαγή πλεύσης στην ΑΕΚ, που ανακάλεσε την αποχώρηση της από το πρωτάθλημα μετά το ναυάγιο της συγχώνευσης με τον Παμβοχαϊκό, ζητώντας όμως να διαπραγματευθεί μόνη της τα τηλεοπτικά δικαιώματα, χωρίς να βρει συμμάχους.

Η ΑΕΚ ανέκρουσε πρύμνα, αλλά είναι μόνη της στην ΕΣΑΠ- Στον αέρα ο Εθνικός

Με την συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων της Ε.Σ.Α.Π. ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της τακτικής απολογιστικής Γενικής Συνέλευσης την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019.


Πρόεδρος της Γ.Σ. αναδείχτηκε ο Παντελής Ταρνατόρος και Γενικός Γραμματέας ο Γιάννης Δανδάλης.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός από 9 Ιουνίου 2018 έως 30 Ιουνίου 2019.

Εγκρίθηκε η εγγραφή των νέων μελών, Ο.Φ.Η. και Ελπίδα Αμπελοκήπων τους οποίους το Σώμα της Γ.Σ. καλοσώρισε στους κόλπους της Ε.ΣΑ.Π. Οι εκπρόσωποι των νέων σωματείων ενημερώθηκαν από το νομικό τμήμα της Ε.Σ.Α.Π. ώστε να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες υλοποίησης των νέων Τ.Α.Α. Οι εκπρόσωποι του Ο.Φ.Η. και της Ελπίδας Αμπελοκήπων δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν άμεσα όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να την δημιουργία των Τ.Α.Α.

Ο εκπρόσωπος της Α.Ε.Κ. δήλωσε πως η βούληση της διοίκησης του σωματείου είναι να προχωρήσει σε κατάθεση φακέλου στους φορείς και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο με σκοπό την παραμονή του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. στην αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Όλα τα υπόλοιπα σωματεία διά μέσω των εκπροσώπων τους δήλωσαν πως θα συμμετάσχουν κανονικά στο νέο πρωτάθλημα και θα καταθέσουν τους σχετικούς φακέλους στην Επιτροπή Αδειοδότησης.

Η εκπρόσωπος του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέθεσε πρόταση να εξεταστεί η περίπτωση «κλειστής Λίγκας» δηλαδή ένα πρωτάθλημα που δεν θα υποβιβάζεται καμία ομάδα. Το αίτημα συζητήθηκε και απορρίφθηκε για νομικούς λόγους από το Σώμα της Γ.Σ. με την επιφύλαξη να συζητηθεί και πάλι στο μέλλον. Όπως όλα δείχνουν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα δυσκολευτεί να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα της Volley League.

Ο εκπρόσωπος του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. κατέθεσε αίτημα να καταργηθεί η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων από την Ε.Σ.Α.Π. και οι ομάδες να διαπραγματεύονται μόνες τους τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Το αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 7-1 και εγκρίθηκε η πρόταση για Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Εγκρίθηκε το σχέδιο προκήρυξης του πρωταθλήματος Volley League 2019-20 (άρθρο 7), η τροποποίηση κανονισμού Ελλήνων και αλλοδαπών αθλητών (άρθρο 8) και το σχέδιο πειθαρχικού κανονισμού της ΕΣΑΠ (άρθρο 9) που θα υποβληθεί στον υφυπουργό αθλητισμού. Ο εκπρόσωπος του Τ.Α.Α. Α.Ε.Κ. καταψήφισε τα άρθρα 7, 8 και 9.

Αποφασίστηκε να γίνει άμεσα συνάντηση με το νέο υφυπουργό αθλητισμού και με το νέο υπουργό ψηφιακής πολιτικής της νέας κυβέρνησης με σκοπό να ανανεωθεί και για την αγωνιστική περίοδο 2019-20 το τηλεοπτικό συμβόλαιο με την Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Συζητήθηκε το θέμα της εικόνας και της λειτουργικότητας των γυμναστηρίων που φιλοξενούν αγώνες της Volley League και αποφασίστηκε η δημιουργία Επιτροπής από την Ε.Σ.Α.Π. που θα ελέγξει όλα τα γήπεδα, θα καταγράψει τα προβλήματα και μαζί με κάθε ενδιαφερόμενο σωματείο αλλά και με τους εμπλεκόμενους φορείς να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και ενέργειες για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υποδομών σε κάθε γυμναστήριο ώστε να είναι έτοιμα και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση πριν την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Συζητήθηκαν θέματα διεξαγωγής του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς 2019-20 και αποφασίστηκε να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το σύστημα διεξαγωγής στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Η διαδικασία αδειοδότησης των Τ.Α.Α. θα ξεκινήσει την Τρίτη 14 Ιουλίου 2019.