Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί διάλυσης του τμήματος βόλεϊ και μετακόμισης στο Βραχάτι

Κατηγορηματικά διέψευσε η Ερασιτεχνική ΑΕΚ το δημοσίευμα του fosonline.gr που ανέφερε πως η ΑΕΚ σκέφτεται να διαλύσει το ΤΑΠ και να αγοράσει το ΑΦΜ του Παμβοχαϊκού.

Διαψεύδει η ΑΕΚ τα περί διάλυσης του τμήματος βόλεϊ και μετακόμισης στο Βραχάτι

Η ανακοίνωση

«Το ΤΑΠ ΑΕΚ διαψεύδει κατηγορηματικά το λιβελογράφημα του κ. Στέφανου Λεμονίδη που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα fosonline.gr με τίτλο “Διαλύουν την ΑΕΚ και ετοιμάζουν μετακόμιση λόγω χρεών στο Βραχάτι” και καλεί άμεσα τον αρθρογράφο και την ιστοσελίδα να αποσύρουν το κείμενο και να ζητήσουν συγγνώμη για τις ανακρίβειες που αναφέρονται.

Διαλύουν την ΑΕΚ και ετοιμάζουν μετακόμιση λόγω χρεών στο Βραχάτι

Το ΤΑΠ ΑΕΚ τονίζει ότι η στήριξη ή μη της ΕΣΑΠ προς το σωματείο μας είναι κάτι που αφορά το ΤΑΠ ΑΕΚ και τον συνεταιρισμό. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, καλεί τον δημοσιογράφο κ. Στέφανο Λεμονίδη να στηρίξει τα γραφόμενα του ότι “Η ΕΣΑΠ έχει βοηθήσει κατ επανάληψη την ΑΕΚ” απαντώντας στο αν νοείται στήριξη από έναν συνεταιρισμό σε μέλος του επ’ αμοιβή.
Επίσης, στην (ειρωνικά γραμμένη από τον αρθρογράφο) ερώτηση του κ. Παντελή Ταρνατόρου προς τον πρόεδρο της ΑΕΚ, εάν έχει χρήματα για να πληρώσει, ο κ. Αλέξης Αλεξίου απάντησε πως τα χρήματα της ΑΕΚ τα διαχειρίζεται το σωματείο όπως το ίδιο επιθυμεί και όχι όπως επιθυμεί ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ. Το βέβαιο είναι ότι η ΑΕΚ δεν εκβιάζεται. Η απάντηση ήταν η παραπάνω και όχι αυτή που αναφέρεται στο λιβελογράφημα.

Επίσης καλό θα είναι να μάθουμε όλοι αν τα ΤΑΠ των υπολοίπων σωματείων λειτουργούν επαγγελματικά και αυτόνομα ή αποζητούν πόρους από τα ερασιτεχνικά τους σωματεία. Γιατί αν τελικά ζητείται από τα ερασιτεχνικά σωματεία να πληρώνουν, πως εννοείται ο απόλυτος επαγγελματισμός που μόνο με τα λόγια ευαγγελίζονται κάποιοι;

Το ΤΑΠ ΑΕΚ καλεί τον εκτός από αρθρογράφο, καθώς φαίνεται και μάνατζερ βόλεϊ, κ. Λεμονίδη, αφού είναι γνώστης των πάντων και χαρακτηρίζει αυθαίρετα “υπέρογκο” τον προϋπολογισμό μίας ομάδας, να μας πει αν γνωρίζει πολλές ομάδες να πλήρωσαν τα 2/3 του αγωνιστικού μπάτζετ έως και σήμερα και να έχουν εξοφλήσει το σύνολο των λοιπών υποχρεώσεων τους. Πριν απαντήσει, ωστόσο, ας ρωτήσει και στα κέντρα εξουσίας με τα οποία καθημερινά βρίσκεται σε επαφή για τον τρόπο πληρωμής που ακολουθούν οι ομάδες που εκπροσωπούν.

Όσον αφορά την ψευδή είδηση ότι η ΑΕΚ επιθυμεί να διαλύσει το ΤΑΠ και να μετακομίσει στο Βραχάτι, η ΑΕΚ δηλώνει υπεύθυνα ότι δεν μετακομίζει εκτός Αττικής, μολονότι είναι ομάδα – ιστορία όλης της Ελλάδας, δεν διαλύει τμήματα, ούτε αγοράζει ομάδες ή ΑΦΜ, ούτε αγοράζεται. Η ΑΕΚ ουδέποτε αγόρασε ομάδες για να γίνει έτοιμη πρωταθλήτρια και ουδέποτε θα το πράξει, αντιγράφοντας τακτικές άλλων. Το ΤΑΠ ΑΕΚ στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ έκανε ξεκάθαρο με σχέδιο και πλάνο ότι επιθυμεί, περισσότερο από άλλους “λάτρεις” του αθλήματος, να παίξει βόλεϊ, αλλά με υγιείς κανόνες.

Το ΤΑΠ ΑΕΚ καλεί για μία ακόμα φορά την ΕΣΑΠ να δώσει την υγεία που απαιτεί μια επαγγελματική λίγκα βόλεϊ και οι επαγγελματικές ομάδες της στην πράξη και όχι με δηλώσεις και ευχολόγια, διαψεύδει κατηγορηματικά τα γραφόμενα του κ. Στέφανου Λεμονίδη στο λιβελογράφημά του στην ιστοσελίδα fosonline.gr και απαιτεί την απόσυρση του κειμένου και μία ειλικρινή συγγνώμη. Ελπίζουμε τα γραφόμενα του κ. Στέφανου Λεμονίδη να οφείλονται σε παρανόηση, αν και διερωτόμαστε αν ένας δημοσιογράφος θα πρέπει να λαμβάνει και την θέση της άλλης πλευράς πριν δημοσιεύσει ένα άρθρο. Παράλληλα, τον καλούμε να ερευνήσει και θέματα ασυμβιβάστου μέσα στον συνεταιρισμό της ΕΣΑΠ.

Τέλος, το ΤΑΠ ΑΕΚ αντιλαμβάνεται την μεγάλη λαχτάρα κάποιων να φτιάξουν το Πρωτάθλημα όπως το επιθυμούν, μέσω των περιβόητων wild cards (άλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός του δημοσιεύματος). Μήπως αυτό συμβαίνει γιατί κάποιοι συνδέονται με περισσότερες από μία ομάδες;

Η συνέχεια προσεχώς…"

ΣΣ: Δεν έχουμε πρόβλημα να πιστέψουμε όλα τα παραπάνω που ισχυρίζεται η ΑΕΚ και να ζητήσουμε συγγνώμη, αν αποδειχθούν στην πράξη. Με καλή προαίρεση προσπερνάμε και τον χαρακτηρισμό "μάνατζερ". Μακάρι η ΑΕΚ να συνεχίζει να υπάρχει στον χάρτη του βόλει υγιής, δυνατή και ανταγωνιστική, αλλά πρέπει να απαντηθεί και ένα μεγάλο ερώτημα. Ισχύει η τοποθέτηση της στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΣΑΠ, που καταγράφηκε και στα πρακτικά ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα;