Τα υπέρ και τα κατά του Μίχαλ Φίνγκερ (pics, vid)

Με μια πρώτη ματιά ο νεοαποκτηθείς Τσέχος Μίχαλ Φίνγκερ του Ολυμπιακού είναι πολύ καλός επιθετικός, όχι όμως σέρβερ. Δείτε τον σε τρία βίντεο (νο 6)

Τα υπέρ και τα κατά του Μίχαλ Φίνγκερ (pics, vid)

O Mίχαλ Φίνγκερ είναι δεύτερος διαγώνιος της Τσεχίας στο εφετινό Golden League, πίσω από τον Γιάν Χάντραβα, αλλά όποτε καλείται από τον πάγκο βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Φίνγκερ είναι 21ος σκόρερ της διοργάνωσης με 47 πόντους(45 επίθεση, 0 άσοι, 2 μπλοκ), έπαιξε σε 11 σετ και έχει μέσο όρων πόντων/σετ 4.27. Ο 28 χρονος Χάντραβα είναι 15ος σκόρερ με 52 πόντους(38 επιθέσεις, 6 άσοι, 8 μπλοκ).

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2-17, όπου η Τσεχία πήρε την 7η θέση, ο Φίνγκερ ήταν βασικός διαγώνιος. Στα προκριματικά είχε 24 πόντους με Σλοβακία, 2 με Γερμανία, 5 με Ιταλία. Στη δεύτερη φάση, όπου η Τσεχία κέρδισε 3-1 τη Γαλλία είχε 19 πόντους, ενώ στο νοκ άουτ ματς με τη Γερμανία είχε 21 πόντους, αλλά η Τσεχία έχασε 3-1 από τη Γερμανία και δεν συνέχισε στη διοργάνωση.

Ο Φίνγκερ πάντως δεν πήρε ποτέ ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017, όπως αρχικά γράφτηκε και αναπαράχθηκε χωρίς διασταύρωση, γιατί η Τσεχία το 2017 ήρθε 7η. Δεύτερη ήταν στο Ευρωπαϊκό Λιγκ, μια σαφώς κατώτερη διοργάνωση.

‘Ήταν συνολικά 5ος σκόρερ της διοργάνωσης με 160 πόντους, 18 μπλοκ και 3 άσους, αριθμοί που μαρτυρούν ότι δεν διακρίνεται στο σερβίς, όσον αφορά τους άσους, ενδέχεται όμως να έχει αποτελεσματικό σερβίς, που δεν αποτυπώνεται στα νούμερα. Oι αριθμοί πάντως δεν φανερώνουν ότι είναι καλός σέρβερ...

Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής έχει τους παρακάτω παίκτες στο ρόστερ του

Πασαδόροι: Έμι Τερβαπόρτι(Φινλ)

Ακραίοι: Ρόλαντ Γκέργκι (Ουγγ), Γκάσμεντ Χουσάι(Αλβ), Ραφαήλ Κουμεντάκης

Κεντρικοί: Θόδωρος Βουλκίδης, Γιώργος Πετρέας

Λίμπερο: Μένιος Κοκκινάκης

Διαγώνιοι: Μιχάλ Φίνγκερ(Τσεχια)