O φόβος του Χουσάι για την αλβανική καταγωγή του και η ερώτηση στον Μέλκα για τον Ολυμπιακό

Ο Γκάσμεντ Χουσάι πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό ρώτησε τον Γιάννη Μέλκα που είναι προπονητής του στην Εθνική Αλβανίας...

O φόβος του Χουσάι για την αλβανική καταγωγή του και η ερώτηση στον Μέλκα για τον Ολυμπιακό

Ο Γκάσμεντ Χουσάι πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό ρώτησε τον Γιάννη Μέλκα που είναι προπονητής του στην Εθνική Αλβανίας..., σχετικά με τους ενδοιασμούς για την εθνικότητα του.

Ο Μέλκας που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη φανέλα του Άρη και εκ των κορυφαίων πασαδόρων στην ιστορία του ελληνικού βόλει του είπε να μην ανησυχεί γιατί πέρασε η εποχή, όπου οι Αλβανοί είχαν προβλήματα και τους αντιμετώπιζαν με καχυποψία στην Ελλάδα. Τουναντίον έχουν ενταχθεί με επιτυχία στην ελληνική κοινωνία.

Ο προπονητής της εθνικής Αλβανίας μας είπε : «Τον συμβούλευσα να υπογράψει με κλειστά μάτια στον Ολυμπιακό, είναι μεγάλη ευκαιρία και βρίσκεται στην καλύτερη ηλικία της καριέρας του. Είναι δουλευταράς, καλό παιδί και δεν προκαλεί προβλήματα στην ομάδα του. Είναι παίκτης του προπονητή και θα τον αγαπήσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Θα νιώθει σαν στο σπίτι του. Πρόκειται για σπουδαίο επιθετικό και έχει πολύ καλύτερη υποδοχή από τον Αλεξίεφ»

Ο Χουσάι γεννήθηκε στο Κόσσοβο, αλλά γρήγορα πήρε την αλβανική υπηκοότητα και έπαιξε στην Εθνική, όπου είναι επί πολλά χρόνια αρχηγός. Είχε σπουδαία πρόταση από ρωσική ομάδα, την απέρριψε όμως λόγω της συζύγου του η οποία έχει κοσοβάρικο διαβατήριο. Στη Ρωσία δεν έχουν αναγνωρίσει το Κόσσοβο , συμπλέουν με τη Σερβία και δεν μπορούσε να πάει μαζί της στη χώρα του Πούτιν.