Γκάσμεντ Χουσάι αντί Τοντόρ Αλεξίεφ στον Ολυμπιακό(pics, vid)

Ο Αλβανός Γκάσμεντ Χουσάι προορίζεται για τη θέση του Τοντόρ Αλεξίεφ στον Ολυμπιακό.

Γκάσμεντ Χουσάι αντί Τοντόρ Αλεξίεφ στον Ολυμπιακό(pics, vid)

Μετά τον Ούγγρο ακραίο Ρόλαντ Γκέργκι, ο Ολυμπιακός κινήθηκε ταχύτατα για τον αντικαταστάτη του Τοντόρ Αλεξίεφ και τον βρήκε στο πρόσωπο του Γκάσμεντ Χουσάι, που όπως και ο Βούλγαρος είναι καλύτερος στην επίθεση, παρά στην υποδοχή. Για όσους παρακολουθούν τον Ολυμπιακό, θα θυμούνται τον Χουσάι, που έπαιζε μόνος του τον Ολυμπιακό στο ευρωπαϊκό ματς με την Ινεγκόλ, όταν χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να προκριθεί σε βάρος της τουρκικής ομάδας. Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει 3-0 στην Τουρκία, αλλά έχασε στο Ρέντη 3-1 από την Ινεγκόλ και χρειάστηκε το τάι μπρέικ(15-13). Ο Χουσάι σε εκείνο το ματς κέρδισε 18 πόντους με 15/35, 2 μπλοκ, 1 άσο, 46% υποδοχή.

Ο 32χρονος αθλητής, την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Γαλλία και στην Τουρ, πανηγυρίζοντας το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Η πρώτη του εμπειρία εκτός Αλβανίας ήταν μόλις στα 22 του όταν έπαιξε στην ελβετική Γενεύη για να ακολουθήσουν δύο σεζόν (2011-13) στο Μπαχρέιν και στο Κατάρ. Το μεγάλο άλμα το έκανε το 2013 όταν φόρεσε την φανέλα της ιταλικής Πιατσέντζα. Κατόπιν, ο δίμετρος Αλβανός ακραίος Χουσάι πήγε στην Τουρκία όπου έπαιξε στην Πιγιάνγκο (1 σεζόν) και τρία χρόνια στην Ινεγκόλ για να μετακομίσει στην Γαλλία. Σε 18 ματς στην κανονική διάρκεια και 5 στα πλέι οφ είχε 229 πόντους. Aποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής ομάδας της Αλβανίας με την οποία μετράει 162 παιχνίδια.

Με τριπλέτα Κουμεντάκη, Χουσάι, Γκέργκι, που δυο πρώτοι είναι επικρατέστεροι για την εξάδα, με τον Ούγγρο να αποτελεί εναλλακτική λύση και για τους δύο.