Ο πάγκος του Ολυμπιακού να είναι παρών!

Ο Στέφανος Λεμονίδης αναλύει τον τρόπο που ο Ολυμπιακός κέρδισε το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, και το αποδίδει στις προσωπικότητες των παικτών του.

Ο πάγκος του Ολυμπιακού να είναι παρών!

Η νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 και με 27-25 στο τρίτο σετ δίνει δικαιώματα στον ΠΑΟΚ να ελπίζει ότι θα κατακτήσει το πρωτάθλημα κι αυτό διακηρύσσουν παράγοντες, παίκτες και προπονητές.

Ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ ήταν ημιθανής ώσπου ο Ολυμπιακός έκανε δυο ήττες στη Σύρο και στην Κηφισιά και ξαφνικά αναστήθηκε όπως έδειξε και στο Ρέντη, όπου προηγήθηκε 17-22 και 20-23 στο τρίτο σετ. Η προσωπικότητα των παικτών του Ολυμπιακού και η λιποψυχία των Φιλίποφ, Κλπάγουικ, αλλά και του Γκάρετ έφεραν την ανατροπή και ο πρωταθλητής απέκτησε πλεονέκτημα έδρας.

Ο Ολυμπιακός είχε εκτός αγώνα τους κεντρικούς του, αλλά ο Πετρέας (λόγω λουμπάγκο δεν έκανε προπονήσεις) βρήκε ρυθμό στο τρίτο σετ και έκανε τη διαφορά από το σερβίς, ενώ ο Σμαραγδής που είχε μόλις 2/5 και κανένα μπλοκ, όταν όμως έκαιγε η μπάλα έκρινε με τις ενέργειες του το παιχνίδι. ‘Εκανε μπλοκ για το 23-23, έκοψε την επίθεση του Τακουρίδη και στη συνέχεια ο Σαφράνοβιτς κάρφωσε άουτ (25-24) και χάρη στο δικό του σερβίς και την άσχημη αντίδραση του Γκάρετ, αναγκάσθηκε να κάνει υπέρβαση ο Φιλίποφ(27-25)

Μέτρησε λοιπόν η προσωπικότητα των παικτών, αλλά για τον τίτλο χρειάζεται και η βοήθεια του πάγκου που έγραψε πάλι ιστορία, όταν έκανε αλλαγή στο 0-0 του ματς, γιατί δόθηκαν λάθος θέσεις στη γραμματεία, με τον Ανδρεάδη στην εξάδα αντί του Σμαραγδή. Κι όταν ο δεύτερος(άσχετα αν ήταν o ΜVP στο τέλος του τρίτου σετ) ήταν εκτός παιχνιδιού, δεν δοκίμασαν καν τον Ανδρέα Ανδρεάδη.