Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Για την πρώτη θέση της Volley League

Για την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου παίζουν στο Ρέντη  (21η αγωνιστική, 23/3, 17.00, Διαιτητές: Θεμελής, Βουδούρης, ΕΡΤ Sports) Ολυμπιακός –ΠΑΟΚ με τον γηπεδούχο να θέλει δυο σετ και τον φιλοξενούμενο νίκη 3-0, 3-1.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Για την πρώτη θέση της  Volley League

Το ματς θα περάσει στην ιστορία ως το πρώτο που θα κάνει την εμφάνιση του το γνήσιο βίντεο ρέφερι ή «video check» ή V.A.R. όπως είναι πιο ευρέως γνωστό από τον αντίστοιχο σύστημα στο ποδόσφαιρο

O προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνίοθ Μπενίτεθ δήλωσε: «Kόντρα στον ΠΑΟΚ θα είναι ένα καλό παιχνίδι για πολλούς λόγους. Το πιο σημαντικό είναι η νίκη για να φτάσουμε στα πλέι οφ με πλεονέκτημα έδρας και φυσικά επειδή θέλουμε να κερδίζουμε συνέχεια, ενώ αυτό το παιχνίδι μας δίνει πολύ υψηλό κίνητρο για να παίξουμε καλά μπροστά στους φιλάθλους μας».

Ο τεχνικός του δικεφάλου Σάκης Ψάρρας είπε: «Δικαιώνεται η εκτίμηση μας πως το πρωτάθλημα είναι απρόοπτο και αυτό αποδείχτηκε την τελευταία αγωνιστική. Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κηφισιά μας δίνει την ευκαιρία να ανατρέψουμε την κατάσταση και να αποκτήσουμε πλεονέκτημα για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό που θα κρίνουν το πρωτάθλημα και το κύπελλο και αυτό το μήνυμα θέλουμε να το στείλουμε από το φινάλε της κανονικής περιόδου. Η πρώτη παρουσία του video check είναι μία μεγάλη πρόοδος για το πρωτάθλημα και το άθλημα μας γενικά».

Από το 1998 οπότε και καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 62 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 47-15. Ο Ολυμπιακός έχει σερί 6-0 νίκες στο πρωτάθλημα, κέρδισε 3-0 στην Πυλαία, για τον πρώτο γύρο και στο Ρέντη κατέκτησε το Λιγκ Καπ.