Διακοπή λόγω καπνογόνων στον αγώνα του ΠΑΟ, αποχώρηση στον αγώνα του ΠΑΟΚ (vid)

Επεισοδιακή ήταν η 15η αγωνιστική της Volley League στην Κυψέλη(ΠΑΟ-Ηρακλής) και στην Πυλαία(ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου)

Διακοπή λόγω καπνογόνων στον αγώνα του ΠΑΟ, αποχώρηση στον αγώνα του ΠΑΟΚ (vid)

Επεισοδιακή ήταν η 15η αγωνιστική στο πρωτάθλημα βόλει, στους αγώνες Παναθηναϊκός-Ηρακλής 3-1 στην Κυψέλη και ΠΑΟΚ-Φοίνικας Σύρου 3-1, στην Πυλαία με μακρόχρονες διακοπές.

Στην Κυψέλη οπαδοί του Παναθηναϊκού πέταξαν δυο καπνογόνα στο 16-15 του δεύτερου σετ, κι ενώ ο Ηρακλής είχε κερδίσει το πρώτο σετ. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να διακοπεί το ματς για 20 λεπτά προκειμένου να καθαρίσει η ατμόσφαιρα.

Στην Πυλαία υπήρξαν έντονες αμφισβητήσεις για τις αποφάσεις των διαιτητών Παπαδογούλα-Δανιηλίδου εκατέρωθεν , με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί το βίντεο ρέφερι αρκετές φορές. Ο Φοίνικας προηγήθηκε 1-0 σετ και 23-24 στο τρίτο σετ, κι ενώ των σκορ ήταν 1-1. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε 26-24 και στη συνέχεια οπαδοί του ΠΑΟΚ ισχυρίσθηκαν ότι ο Εβάντρο τους έκανε χειρονομίες. Σύμφωνα με καταγγελίες των Συριανών οι θεατές τους έφτυναν και τους έβριζαν και γι αυτό αντέδρασε ο Βραζιλιάνος παίκτης. Η ομάδα αποχώρησε στα αποδυτήρια, ενώ ο πρόεδρος του Φοίνικα Δημήτρης Αρβανίτης ήταν μαζί με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ Αντώνη Τσαλόπουλο στον χώρο των επισήμων. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΠΑΟ είπε στους φιλοξενούμενους να αποχωρήσουν στα αποδυτήρια για να εκτονωθεί η κατάσταση, κι αυτοί υπάκουσαν.

Ο κομισάριος Βασίλης Αντωνούλης έτρεξε στα αποδυτήρια και έπεισε τους Συριανούς να επιστρέψουν στον αγωνιστικό χώρο. Με την επιστροφή του Φοίνικα ο διαιτητής Παπαδογούλας απέβαλε τον καλύτερο παίκτη του αγώνα, τον Βραζιλιάνο Εβάντρο(κόκκινη -κίτρινη κάρτα) και έδειξε μόνο κόκκινη κάρτα στον Τακουρίδη του ΠΑΟΚ. Ο προπονητής του Φοίνικα Παβλίσεβιτς απέσυρε σχεδόν όλους τους βασικούς από το τερέν και ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα 3-1.

Η ΕΡΤ-3, δεν είχε εικόνα από τη συμπεριφορά των οπαδών του ΠΑΟΚ, προς τους παίκτες του Φοίνικα, ενώ έδειξε κατ επανάληψη τη χειρονομία που έκανε ο Λέσκοφ κατά την αποχώρηση της συριανής ομάδας.

Δείτε στο 1.33 την αποχώρηση του Φοίνικα Σύρου από την Πυλαία και μετά την αποβολή του Εβάντρο.