Αποκαλυπτικός ο Μουνιόθ στους Ισπανούς για τον Ολυμπιακό

Ο Φερνάντο Μουνιόθ έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ζήστε το βόλεϊ» της Telemadrid όπου μεταξύ άλλων, μίλησε και για τον Ολυμπιακό.

Αποκαλυπτικός ο Μουνιόθ στους Ισπανούς για τον Ολυμπιακό

Ο Ισπανός προπονητής, με αφορμή την κατάκτηση του Λίγκ Καπ, αναφέρθηκε στην απόφασή του να αναλάβει τον Ολυμπιακό και τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά ο Μουνιόθ είπε:

Για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ με τον Ολυμπιακό:

«Ήταν το πρώτο τουρνουά που είχαμε αυτή τη σεζόν. Εδώ στην Ελλάδα υπάρχουν δυο Κύπελλα, το Λιγκ Καπ που διοργανώνει η λίγκα των ομάδων το Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο είναι σαν το Copa del Rey στην Ισπανία. Είμαι πολύ χαρούμενος, ήταν ένα διασκεδαστικός τελικό, σκληρός και δύσκολος».

Για τις διαφορές στη θητεία του στην Ισπανία, την Ιταλία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

«Το μέγεθος του Ολυμπιακού είναι ιδιαίτερο. Είναι ένας από τους συλλόγους, λόγω του αριθμού των αθλημάτων που διαθέτει, ο μεγαλύτερος που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Είναι 14 ή 15 ομάδες που κρατούν το σύλλογο σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο επειδή κερδίζουν τίτλους τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τις διαφορές του ισπανικού από το ελληνικό βόλεϊ:

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με μεγάλη παράδοση στο βόλεϊ, με μεγάλα κλαμπ, και αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Ένας άλλος λόγος είναι το πόσα ποδοσφαιρικά κλαμπ υπάρχουν με πλήρως επαγγελματικά τμήματα βόλεϊ και σε αυτή την περίπτωση συγκεντρώνουν μεγάλη προσοχή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους οπαδούς και τους οπαδούς του, κάτι που δεν μπορείτε να το βρείτε στην Ισπανία».

Την απόφαση του να δουλέψει στην Ελλάδα:

«Ήταν μια πολύ σημαντική ευκαιρία για μένα να δουλέψω στον Ολυμπιακό λόγω της παράδοσης που έχει αυτό το κλαμπ και για τη δημιουργία ενός καλού έργου. Ο Ολυμπιακός προέκυψε από το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κερδίσει το ελληνικό πρωτάθλημα τρία χρόνια απέναντι στον ΠΑΟΚ».

Τους στόχους του Ολυμπιακού:

«Έχει μόνο ένα στόχο, δηλαδή να κερδίζει και να κερδίζει μόνο. Ο σύλλογος είναι δομημένος για να κερδίζει».