Ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό βόλεϊ, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την αντεπίθεση

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για την ήττα του προβληματικού εφετινού Ολυμπιακού στη Βουλγαρία, τον κίνδυνο του εφησυχασμού από το 41-0 και τo come back του ΠΑΟΚ και του Τζούριτς.

Ο Ολυμπιακός δεν παίζει καλό βόλεϊ, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για την αντεπίθεση

O εφετινός Ολυμπιακός δεν παίζει καλό βόλεϊ, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, αλλά το σερί 41-0 νικών κουκούλωνε τα προβλήματα, τα οποία εμφανίσθηκαν στη Βουλγαρία, όπου ήρθε η πρώτη ήττα της χρονιάς και μπορεί να είναι και μοιραία…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δυσκολεύτηκε να κερδίσει κατώτερες σε μπάτζετ ομάδες, όπως η ΑΕΚ, κινδύνεψε μάλιστα να χάσει στην Κυψέλη από τον Παναθηναϊκό, από τον Φοίνικα Σύρου στο Ρέντη, από τον Ηρακλή στη Μίκρα, αλλά δυο εμφατικές νίκες με 3-0 επί του ΠΑΟΚ έβαλαν τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Και η αλλαγή ξένου, Αλεξίεφ αντί Μπέμε δεν φαίνεται να διόρθωσε την κατάσταση, αφού η υποδοχή του Ολυμπιακού είναι πλέον περισσότερη ευάλωτη, κι αυτό φάνηκε στη Βουλγαρία, όπου οι άριστες υποδοχές άγγιξαν το 20%.

Κι αν η Ευρώπη μπορεί να είναι δευτερεύων στόχος, το πρωτάθλημα είναι μονόδρομος και αν δεν αλλάξουν μερικά πράγματα, μπορεί να συμβεί ότι πριν από δυο χρόνια, όταν ο Ολυμπιακός σάρωνε στο διάβα του, κέρδισε το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο μέσα στη Θεσσαλονίκη και τελικά έχασε το πρωτάθλημα μέσα στο Ρέντη, στον πέμπτο τελικό, από τον ελλιπή ΠΑΟΚ.

Αν στον Ολυμπιακό πιστεύουν ότι θα πάρουν περίπατο το πρωτάθλημα πλανώνται πλάνην οικτράν, γιατί ο ΠΑΟΚ άλλαξε προς το καλύτερο και δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

Πρώτα απ όλα αντιστράφηκε η κατάσταση που υπήρχε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όταν ο ΠΑΟΚ από εσφαλμένη επιλογή έπαιζε τρεις φορές την εβδομάδα κυνηγώντας τους …ανεμόμυλους, την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Τότε ο Ολυμπιακός ήταν φρέσκος και ο ΠΑΟΚ καταπονημένος. Τώρα ο ΠΑΟΚ κάνει μίνι προετοιμασία με τον Ψάρα χάρη στη διακοπή του πρωταθλήματος, τα ανόητα ρεπό που προέκυψαν από τη μη διενέργεια νέας κλήρωσης και το εύκολο πρόγραμμα. Ο ΠΑΟΚ προετοιμάζεται για την αντεπίθεση, όταν ο Ολυμπιακός κουράζεται από τα συνεχή ματς σε πρωτάθλημα, Λιγκ Καπ, Ευρώπη , πάνω όμως στις δάφνες του 41-0!

Ο ΠΑΟΚ έγινε πλέον ομάδα, αφού ξέρει ο καθένας που παίζει, ποιος είναι βασικός και ποιος αναπληρωματικός, ο Κλάπβαϊκ πυροβολεί ακατάπαυστα, ενώ ο Τζούριτς ετοιμάζεται για το come back και στη χειρότερη περίπτωση θα παίζει τουλάχιστον δυο σετ με πολύ καλά ποσοστά. Για να καταλάβετε πόσο άλλαξε ο ΠΑΟΚ θυμηθείτε ότι έχει την εξής πολυτέλεια. Να έχει αλλαγή στον διαγώνιο τον Τζούριτς, όταν μέχρι τώρα είχε τον κεντρικό Μάρκες. Με τον Αμερικανό εξάλλου βελτιώθηκε η υποδοχή του και φυσικά παίρνει πλέον εύκολα την αλλαγή.

Εν κατακλείδι, ο Ολυμπιακός πρέπει να αφυπνισθεί γιατί κάτι δεν πάει καλά. Η αλλαγή των ξένων, βελτίωσε μεν την επίθεση του, χάλασε όμως την υποδοχή του και αποδυνάμωσε το μπλοκ.

Η ήττα από τη Μπουργκάς μπορεί βέβαια να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι, να την αποκλείσει στο Ρέντη την ημέρα των ερωτευμένων και να γίνει το απαραίτητο κλικ, όπως συνέβη πέρυσι μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Ρόδο για το Κύπελλο.

Να αναλογισθούν τις ευθύνες τους όλοι οι παίκτες γιατί η διοίκηση τους έχει και του πουλιού το γάλα, ο φετινός Ραούβερντινκ δεν έχε σχέση με το περσινό και να σταματήσει ο Μουνιόθ τις συνεχείς και ανώφελες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές για το θεαθήναι, την εξέδρα και να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι για να παίρνει σε σωστό χρόνο τα ταιμ άουτ(όχι όπως στον ματς με τον ΠΑΟ, όταν ο Ολυμπιακός κέρδιζε 17-13) και να κάνει με φειδώ τις διπλές και τριπλές αλλαγές γιατί το βόλεϊ δεν είναι χάντμπολ και ο παίκτης πρέπει να νιώθει ασφαλής και όχι ανασφαλής…