Μουνιόθ: «Πάνω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός αν ήταν στην Ισπανία!»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Μεγάλη μου Αγάπη» και μίλησε για το League Cup, τη δουλειά που γίνεται στην ομάδα, την ευρωπαϊκή πορεία και το αήττητο «ερυθρόλευκο» σερί.

Μουνιόθ: «Πάνω από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός αν ήταν στην Ισπανία!»

O Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ και ο βοηθός του Αντώνης Βουρδέρης ήταν οι προσκεκλημένοι της επίσημης εκπομπής του Ολυμπιακού ΣΦΠ που προβλήθηκε τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, από το OSFP TV και μεταδόθηκε, ταυτόχρονα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα).

Και δεν ήταν μόνοι τους στο πλατό της «Μεγάλης μου αγάπης», καθώς το στούντιο «έλαμπε» από το τρόπαιο του Λιγκ Καπ βόλεϊ Ανδρών «Νίκος Σαμαράς» που κατέκτησαν οι «ερυθρόλευκοι» στον χθεσινό (27/1) δεύτερο τελικό απέναντι στον Φοίνικα Σύρου.

Ο Ισπανός τεχνικός ευχαρίστησε τον κόσμο για τη στήριξη στην ομάδα, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του για την άψογη συνεργασία, που αποτελούν τις βασικές παραμέτρους της αήττητης πορείας εντός των συνόρων αλλά και των ευρωπαϊκών διακρίσεων.

Μάλιστα, ο κ. Μουνιόθ Μπενίτεθ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως ο Ολυμπιακός έχει ξεπεράσει τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους της πατρίδας του, όπως είναι η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, χάρη στα χιλιάδες μέλη του και του κατόχους της κάρτας φιλάθλου.

Ο βοηθός προπονητής, Αντώνης Βουρδέρης, που είναι και προπονητής της ομάδας νέων ανδρών, μίλησε για τη δουλειά που επιτελείται στην ακαδημία βόλεϊ, ενώ στο δεύτερο μέρος της «Μεγάλης μου αγάπης» έγινε εκτενής αναφορά στα τμήματα υποδομής όλων των αθλημάτων που καλλιεργεί ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. από τον διευθυντή Ακαδημιών, Μανώλη Τσιρογιάννη.

Αναλυτικά τι είπε ο Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ:

Για την κατάκτηση του Λιγκ Καπ: «Η διαδρομή ξεκίνησε από τον Οκτώβρη. Στη συνέχεια παίξαμε με τον ΠΑΟΚ και τώρα ο τελικός ήρθε σε ένα χρονικό σημείο όπου το πρόγραμμα μας είναι πολύ γεμάτο με παιχνίδια. Είχαμε και την αναβολή του Σαββάτου και με δεδομένο ότι αύριο (Τρίτη) φεύγουμε και για Βουλγαρία, αυτά ανεβάζουν τον βαθμό δυσκολίας για την ομάδα.

Όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά καθημερινά και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση τους. Είμαι περήφανος για τους παίκτες μου. Έπαιξαν όλοι και στα δυο αυτά παιχνίδια και όλοι ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό και χάρη στην απόδοση όλων φτάσαμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Εξαιτίας αυτού του σκληρού προγράμματος, οι παίκτες χάνουν κάποιους από τους αυτοματισμούς τους, σε αυτό το σημείο έρχονται κάποιοι άλλοι παίκτες να διορθώσουν την εικόνα και είμαι πολύ χαρούμενος για τη δέσμευση που έχουν όλοι οι παίκτες για την ομάδα.

Είναι 100% προσηλωμένοι στη δουλειά τους και έτσι φτάνουμε στους στόχους μας. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο. Υπάρχει πολύς κόσμος που δουλεύει για αυτή τη ομάδα και πρέπει να τους ευχαριστούμε. Χωρίς αυτούς δεν θα καταφέρναμε τίποτα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον σύλλογο που κατακτήσαμε αυτόν τον τίτλο. Ξεκινάμε τη συλλογή όχι μόνο στο δικό μας τμήμα αλλά σε όλο το σύλλογο».

Που θα βρισκόταν ο Ολυμπιακός εάν ήταν ισπανικός σύλλογος: «Σίγουρα ο Ολυμπιακός θα ήταν ο δημοφιλέστερος σύλλογος αν ήταν στη Ισπανία. Δεν υπάρχει ομάδα σαν τον Ολυμπιακό στην Ισπανία. Παλιότερα υπήρχαν ομάδες πολυαθλητικές που ήθελαν να πρωταγωνιστούν σε όλα τα αθλήματα αλλά αυτό αρχίζει να εκλείπει εδώ και πολλά χρόνια.

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να μείνει σε αυτό το επίπεδο αλλά δεν είναι σαν τον Ολυμπιακό. Η Ρεάλ έχει μόνο ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αν ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην Ισπανία θα ήταν ο μεγαλύτερος σύλλογος, όπως είναι και εδώ και αυτό οφείλεται στη διοικητική οργάνωσή του και στην τεράστια στήριξη από τα μέλη και τους φιλάθλους μας».

Για τις αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ: «Χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί και να βρούμε τους αυτοματισμούς μας. Ήταν ένα διάστημα αυτό με πολλές απουσίες λόγω των εθνικών ομάδων και στη συνέχεια δεν είχαμε πολύ χρόνο για προπονήσεις καθώς είχαμε συνεχόμενους αγώνες. Το σημαντικό είναι να παίρνουμε από όλους τους παίκτες το 100% των δυνατοτήτων τους.

Για τον Ζουπάνη πρέπει να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι όλοι μας. Είναι ένα παιδί που δουλεύει πολύ σκληρά καθημερινά, δουλεύει με πολύ πάθος και συγκέντρωση. Προέρχεται από το μπιτς βόλεϊ και παίζει βόλεϊ σάλας τα τελευταία τρία-τέσσερα χρόνια, αλλά είναι παθιασμένος. Μην ξεχνάμε τους Κουμεντάκη, Ανδρεάδη, Σμαραγδή, που ήρθαν από τον πάγκο και ανταποκρίθηκαν εξαιρετικά όταν βρέθηκαν στην εξάδα.

Θέλω να αναφερθώ ιδιαίτερα και στους δυο παλαιότερους παίκτες της ομάδας, τον Χριστοφιδέλη και τον Στιβαχτή, οι οποίοι ανταποκρίνονται πλήρως στα καθήκοντα τους. Είναι απόλυτα δεσμευμένοι με την ομάδα και δείχνουν το καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται όλοι οι υπόλοιποι αθλητές. Δεν θέλω να ξεχάσω κάποιον καθώς όλοι είναι ισάξια μέλη της ομάδας και όλοι προσπαθούν από κάθε πόστο να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό. Η δουλειά είναι πάντα ομαδική».

Για την ευρωπαϊκή πορεία: «Για να περάσουμε στα ημιτελικά πρέπει πρώτα να περάσουμε από την προημιτελική φάση. Αυτή είναι η νοοτροπία της ομάδας, να κοιτάει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να συνεχίζει την πορεία της σε κάθε διοργάνωση βήμα-βήμα. Η Τρεντίνο είναι η Παγκόσμια πρωταθλήτρια αλλά αυτό θα το εξετάσουμε αφού περάσουμε την Μπουργκάς. Θέλουμε να περάσουμε όλους τους γύρους και να φτάσουμε στον τελικό.

Θα τα δώσουμε όλα κοιτώντας κάθε αγώνα ξεχωριστά. Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται στο CEV Cup. Το ότι έχουμε στόχο τον τελικό δείχνει πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός. Δεν είναι κάτι εύκολο και πρέπει να παραμένουμε πάντα συγκεντρωμένοι στο σήμερα. Μόνο ο Ολυμπιακός συμμετείχε την ίδια ώρα σε δυο τελικούς Ευρώπης, όπως συνέβη πέρυσι».

Για το ρεκόρ των διαδοχικών νικών: «Είναι πολύ όμορφα τα ρεκόρ και είμαστε πολύ χαρούμενοι για το σύλλογο που φτάσαμε να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ και τώρα συνεχώς το διευρύνουμε. Δεν πρέπει να το σκεφτόμαστε όμως σε κάθε παιχνίδι. Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να χάσουμε και πρέπει να είμαστε ήρεμοι να το διαχειριστούμε. Είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν πρέπει να ρεκόρ να αγγίζουν το αγωνιστικό κομμάτι, ώστε να είμαστε συγκεντρωμένοι στον πραγματικό στόχο που είναι να είμαστε οι καλύτεροι στα κρίσιμα σημεία και να φτάσουμε στην επίτευξη των στόχων μας».

Για την επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος: «Αυτό που δουλεύουμε κάθε μέρα είναι η νοοτροπία του νικητή. Όλοι οι παίκτες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και έτσι φτάσαμε στην κορυφή και θέλουμε να διατηρηθούμε εκεί».