Ντοπέ βρέθηκε ο Σάντος της Κομοτηνής

Όπως ανακοίνωσε η ΕΣΑΠ, ο Ρενάν Σάντος βρέθηκε θετικός σε χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ντοπέ βρέθηκε ο Σάντος της Κομοτηνής

O Ρενάν Σάντος έχει αποχωρήσει ήδη από την ομάδα της Κομοτηνής. Το νέο ότι ήταν ντοπέ, σύμφωνα με το πρώτο δείγμα, τον βρήκε μακριά... Έχει δικαίωμα μέχρι τις 20/1 να ζητήσει εξέταση και του δεύτερου δείγματος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ε.Σ.Κ.Α.Ν. με έγγραφό του προς το Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής, Ε.Ο.Π.Ε. και Ε.Σ.Α.Π. ενημέρωσε ότι μετά από έλεγχο που διεξήχθη μετά τον αγώνα Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής για το πρωτάθλημα της volleyleague (21/11/18) ο Βραζιλιάνος αθλητής του Τ.Α.Α. Μ.Γ.Σ.Α.Ε. Κομοτηνής Pereira dos santos Renan βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία "νορανδροστερόνη".

Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Ε.Σ.Κ.Α.Ν. ο αθλητής (ο οποίος έχει ήδη αναχωρήσει από την Ελλάδα λύνοντας το συμβόλαιό του με την ομάδα της Ροδόπης) έχει δικαίωμα να ζητήσει εξέταση και του Β’ δείγματος μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών του έχει επιβάλει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από όλους τους αγώνες.

Η Ε.Σ.Α.Π. άμεσα και με έγγραφό της προς τον αθλητή, το σωματείο του και το δικαιοδοτικό της όργανο, ενεργοποίησε την διαδικασία που προβλέπει η αθλητική νομοθεσία, ο πρόσφατα επικυρωμένος παγκόσμιος κώδικας αντιντόπινγκ και η προκήρυξη του πρωταθλήματος για αντίστοιχες περιπτώσεις».