20 απολαυστικές πληροφορίες για τον σούπερ σταρ Σμιτ!

Το παρασκήνιο με τον Καναδό παικταρά που προτιμήθηκε αντί του Τζούριτς, με λιγότερα λεφτά, και οδηγεί τον Ολυμπιακό σε θριάμβους!

20 απολαυστικές πληροφορίες για τον σούπερ σταρ Σμιτ!

Μην αγχωθείτε όσοι δεν ξέρετε πολλά από βόλεϊ. Δεν γινόταν να μην ασχοληθώ με τον παικταρά, τον Καναδό του Ολυμπιακού, τον Γκάβιν Σμιτ.

Έκανα ένα ρεπορτάζ από πηγές που ξέρουν. Διαβάστε 20 πληροφορίες που θεωρώ ότι θα σας αρέσουν:

1. Ο γίγαντας έχει παίξει σε πολύ υψηλό επίπεδο βόλεϊ στο παρελθόν, σε Γαλλία, σε Νότιο Κορέα, σε Ιαπωνία, σε Τουρκία, σε Ρωσία, σε Βραζιλία, και βέβαια με την Εθνική του Καναδά. Τραβάει τον Ολυμπιακό ως ηγέτης.

2. Το ωραίο είναι ότι έχει διαλύσει ο Ολυμπιακός τον ΠΑΟΚ ως τώρα, ενώ είχε δίλημμα ο Ολυμπιακός σύμφωνα με πληροφορίες μας από κύκλους ατζέντηδων για το αν θα έπαιρνε τον Τζούριτς ή τον Σμιτ!

3. Ο Τζούριτς κόστισε 180.000 ευρώ στον ΠΑΟΚ ενώ ο Σμιτ λιγότερα στον Ολυμπιακό.

4. Είναι ο πιο ακριβός παίκτης του Ολυμπιακού φέτος, αλλά όχι τρελά πράγματα, όχι όπως ο Αγκάμες που έπαιρνε τα διπλάσια από τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στον Ολυμπιακό!

5. Ο Σμιτ παίρνει τα 2/3 περίπου από όσα έπαιρνε ο Αγκάμες, παίρνει πιο λίγα από τον Τζούριτς και σίγουρα έχει προσφέρει πολύ περισσότερα από όσα προσφέρει ο Τζούριτς στον ΠΑΟΚ.

6. Γιατί; Διότι ο Ολυμπιακός είχε την πληροφόρηση... Έχω ξαναγράψει σε άλλο θέμα ότι η πληροφορία κερδίζει τους πολέμους. «Βόμβα» Τζούριτς διάβαζα σε άλλα media, «βόμβα Ντίμα Φιλίποφ», όμως αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες. Ο Ολυμπιακός είχε την πληροφόρηση και για τον Τζούριτς και για τον Σμιτ. Έψαξε το ιατρικό θέμα με την επέμβαση που είχε κάνει ο Σμιτ και πήγε σε αυτήν την επιλογή όχι επειδή ήταν ζήτημα χρημάτων. Άλλωστε δεν έπεσε το μπάτζετ.

7. Ο Σμιτ με το δολοφονικό καρφί του χτυπάει τη μπάλα μέχρι τα 3.69 μέτρα ύψος, και με μπόι 2.09 θα μπορούσε να παίζει σέντερ στον μπασκετικό Ολυμπιακό.

8. Το ότι θα μπορούσε να είναι σέντερ στο μπάσκετ, δεν το γράφω μόνο λόγω ύψους. Έπαιζε μπάσκετ πολλά χρόνια! Ξεκίνησε τα σπορ με μπάσκετ. Ήταν το αγαπημένο του σπορ.

9. Και άρχισε πολύ αργά το βόλεϊ, στα 18! Η μαμά του τον πίεζε στο Γυμνάσιο να ασχοληθεί και με άλλα σπορ, και τελικά κάπου στο Λύκειο δοκίμασε το βόλεϊ και κόλλησε στα 18 του με αυτό. Έπρεπε να καλύψει το χαμένο έδαφος σε σχέση με άλλους στο θέμα της τακτικής, τον δυσκόλεψε αυτό, αλλά τα τρομερά φυσικά προσόντα του και το πάθος του τον έφεραν να γίνει top παίκτης.

10. Ο άνθρωπος έχει σπάσει τα ρεκόρ, όταν έπαιζε στη Νότιο Κορέα έχει βάλει 58 πόντους σε ένα ματς και 57 σε ένα άλλο! Υπάρχουν φωτογραφίες του που τον δείχνουν να καρφώνει με τα αντίπαλα μπλοκ να μοιάζουν... παιδικά μπροστά του, το κεφάλι του στο άλμα ήταν στο ύψος των αντίπαλων χεριών στο μπλοκ!

11. Αν δει κουνούπι στο ταβάνι του σπιτιού του πηδάει και το σκοτώνει!... Νομίζετε ότι κάνω πλάκα, αλλά για μετρήστε το ταβάνι του σπιτιού σας. Ακόμα και παλιό σπίτι αν έχετε ψηλοτάβανο. Το φτάνει το ταβάνι και το... διαλύει το κουνούπι. Επειδή έχω ασχοληθεί με την αρχιτεκτονική τον τελευταίο καιρό, τα ταβάνια είναι πολύ κοντύτερα από το σημείο στο οποίο πηδάει και φτάνει ο Σμιτ! 3.20 είναι ένα πολύ καλό ύψος για ταβάνι. Ο άνθρωπος χτυπάει τη μπάλα στα 3.69!

12. Ο παίκτης είναι value for money και θεωρείται ήδη ως ένας από τους καλύτερους ξένους που έχουν περάσει ποτέ από τον Ολυμπιακό! Την ώρα που άλλοι έκαναν μεταγραφές «κοιτάξτε με γειτόνισσες», οι πρωταθλητές έκαναν την καλύτερη επιλογή.

13. Γιατί ο Ολυμπιακός έφτασε στην καλύτερη επιλογή; Διότι τις μεταγραφές δεν τις κάνουν (πλέον) οι παράγοντες εκεί. Οι μεταγραφές γίνονται αυστηρά με την έγκριση του προπονητή.

14. Στον Ολυμπιακό κάνουν σκέψεις και για να γίνει ο παίκτης κοινοτικός, αλλά δεν το θεωρούν εύκολο, είναι θέμα Περιφέρειας. Και μόνο το όνομά του πάντως να δεις, Gavin Schmitt, αν ξέρεις γερμανικά καταλαβαίνεις ότι έχει γερμανικές ρίζες. Το επίθετο είναι γερμανικό, η γραφή είναι γερμανική.

15. Είναι παλικάρι και ψυχάρα, πέρασε δύο σοβαρούς τραυματισμούς στην καριέρα του, με εγχειρίσεις, αλλά είναι μια χαρά διότι όπως λέει ο ίδιος το λατρεύει αυτό που κάνει. Και δεν είναι κάνας «γέρος», τα 32 τρέχει και σε ένα μήνα κλείνει τα 33.

16. Με τα στατιστικά μην ασχολείστε σε ό,τι αφορά τον Σμιτ. Διότι υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Την ποιότητα του παίκτη στα δύσκολα δεν τη μετράνε τα στατιστικά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού έχει τη δυνατότητα να τον ξεκουράζει, να του κάνει συντήρηση και να δίνει χρόνο στον Ζουπάνη που είναι ο διαγώνιος της Εθνικής! Ο Ολυμπιακός έχει την πολυτέλεια να διαθέτει Σμιτ για τα δύσκολα, και τον Ζουπάνη που είναι ο διαγώνιος της Εθνικής.

17. Ο Ολυμπιακός στο βόλεϊ φέτος πάει πολύ καλά, και προσδοκούν ότι η ομάδα θα ξαναφτάσει ψηλά στην Ευρώπη, όπως πέρσι, πέρα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο εφικτός στόχος είναι να φτάσουν ημιτελικό όπου εκεί θα παιχτεί ουσιαστικά το τρόπαιο! Τώρα είναι στους 16 αλλά με το ένα πόδι στους «8» του Cev Cup, έχει νικήσει 1-3 τη Μπουγιούκσεχιρ στο πρώτο ματς, θα τους περάσει τους Τούρκους στη ρεβάνς. Και μετά προβλέπεται ότι θα περάσει και από τους «8» και θα φτάσει στον ημιτελικό. Όμως στον ημιτελικό θα συναντήσει το φαβορί, την ομάδα που είναι μια ανάσα από την πρώτη θέση στην Ιταλία (SuperLega), την Τρεντίνο, η οποία είναι και παγκόσμια πρωταθλήτρια.

18. Σταθμό στην καριέρα του ο Σμιτ θεωρεί τα 3 χρόνια στη Νότιο Κορέα. Πήγε στα 23 του. Και θυμίζω ότι είχε αρχίσει το βόλεϊ στα 18. Στη Νότιο Κορέα έχει πει ο ίδιος ότι έγινε ηγέτης. Τα λεφτά ήταν πολύ καλά εκεί, και επίσης του συμπεριφέρονταν σαν να ήταν... μωρό! Δικά του λόγια είναι αυτά. Ό,τι ήθελε το είχε. Όλη μέρα κάποιους πάνω από το κεφάλι του να τον περιποιούνται. Μασάζ, θεραπείες, τα πάντα. Εκεί απέκτησε αυτοπεποίθηση γιατί του έδιναν πολλές μπάλες για ατελείωτα καρφιά στα ματς και ατελείωτη προπόνηση. Έτσι έγινε ηγέτης και στην Εθνική Καναδά. Του αρέσει να παίρνει την ομάδα πάνω του. Είναι συνηθισμένος σε αυτό πια.

19. Τρομερό ατού του το σερβίς και η επίθεση. Αλλά ποια επίθεση, γιατί τα γράφω όλα. Η οργανωμένη επίθεση, εκεί είναι άχαστος, εκεί είναι εγγύηση 100%-0%.

20. Όμως έχει ένα μειονέκτημα στην ανοργάνωτη επίθεση, όταν βγει μια άμυνα όχι καλή από τον Ολυμπιακό και πάει η μπάλα ψηλά. Ε, αν τα είχε όλα, με τι λεφτά θα ερχόταν εδώ.