Πετρέας: «Καμία ομάδα δεν μπορεί να μας φτάσει»

Τον Γιώργο Πετρέα φιλοξένησε η «Μεγάλη μου αγάπη» που προβλήθηκε τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου από το OSFP TV και μεταδόθηκε, ταυτόχρονα, από το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά (Κανάλι Ένα).

Πετρέας: «Καμία ομάδα δεν μπορεί να μας φτάσει»

Ο διεθνής άσος της ομάδας βόλεϊ μίλησε για τις δύο πρόσφατες νίκες του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, στάθηκε στο εντυπωσιακό σερί των 39 νικών που «τρέχουν» οι πρωταθλητές, όπως επίσης και στην πρώτη αναμέτρηση με την Istanbul BBSK που θα διεξαχθεί την Τετάρτη στο πλαίσιο της φάσης των «16» του CEV Cup.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για το σερί των 39 νικών: «Το ρεκόρ σίγουρα μας χαροποιεί και μας γεμίζει ικανοποίηση, όμως σημασία έχει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά και να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την πρέπουσα σοβαρότητα. Είμαι σίγουρος πως ακόμη και σήμερα εάν τελείωνε αυτό το σερί, δεν θα μπορούσε καμία ομάδα να το φτάσει. Είναι ένα μοναδικό επίτευγμα. Αφού περάσαμε όμως και μέσα από την Πυλαία, μπορούμε να το διευρύνουμε ακόμη περισσότερο. Από αυτές τις 39 νίκες, φέτος, η πιο δύσκολη νίκη ήταν με την Σύρο. Σε κάθε περίπτωση ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με τέτοια προσωπικότητα, ώστε να κερδίζει ακόμα και όταν δεν είναι στην καλύτερη μέρα της η ομάδα».

Για τις δύο νίκες επί του ΠΑΟΚ σε Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα: «Η ομάδα χρειαζόταν χρόνο να δείξει τον πραγματικό της εαυτό και είμαστε πολύ χαρούμενοι για τις τελευταίες δυο εμφανίσεις μας, που ήταν οι καλύτερες έως τώρα. Ο ΠΑΟΚ είναι ο κυριότερος αντίπαλός μας και είναι πολύ σημαντικό που παίξαμε τόσο καλά. Τον αντιμετωπίσαμε δύο φορές μέσα σε τρεις μέρες και κερδίσαμε στην Πυλαία πιο εύκολα από ότι στο Ρέντη. Εμείς δεν αλλάξαμε κάτι στη διαχείριση και την αντιμετώπιση του αγώνα. Η νίκη-πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ, μέσα στο Ρέντη, μας έδωσε αυτοπεποίθηση ότι δεν θα χάσουμε ό,τι και αν αλλάξει στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ, στον αγώνα του πρωταθλήματος. Όταν ο αντίπαλος αναγνωρίζει ότι είσαι καλύτερη ομάδα είναι μεγάλο συν, όμως κανένα πρωτάθλημα δεν τελειώνει το Δεκέμβρη, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο».

Για τον διπλό τελικό του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» με τον Φοίνικα Σύρου: «Το Λιγκ Καπ είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, είμαστε το φαβορί, είμαστε και η πολυνίκης ομάδα της διοργάνωσης. Είναι αυτονόητο πως θέλουμε να προσθέσουμε ακόμη έναν τίτλο στη συλλογή του Ολυμπιακού. Θα πάμε στη Σύρο με στόχο τη νίκη που θ’ ανοίξει τον δρόμο για την κατάκτηση και της φετινής διοργάνωσης και σίγουρα αποτελεί αβαντάζ που θα παίξουμε τον δεύτερο τελικό στο Ρέντη, μπροστά στους δικούς μας φιλάθλους».

Για την φετινή ευρωπαϊκή «περιπέτεια»: «Η Ευρώπη είναι πάντα στόχος της ομάδας και κίνητρο των παικτών να παίζουν καλύτερα. Φέτος συμμετέχουμε σε μια πιο υψηλή διοργάνωση. Περάσαμε με σχετική άνεση στους «16» και τώρα παίζουμε στην Τουρκία. Η ρεβάνς θα είναι στην έδρα μας και όποιο αποτέλεσμα και αν έρθει την Τετάρτη, μπορεί να ανατραπεί με τον κόσμο μας στο πλευρό μας. Ωστόσο έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα, ώστε να κάνουμε το πρώτο βήμα για μια ακόμα πρόκριση. Η ομάδα είναι μαθημένη στα δύσκολα. Οι αθλητές είναι έμπειροι, μπορούν να διαχειριστούν αυτές τις καταστάσεις και να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και φέτος».

Για τη φανέλα του Ολυμπιακού: «Η φανέλα του Ολυμπιακού αντιπροσωπεύει έναν τεράστιο κόσμο, έχει κερδίσει αμέτρητους τίτλους και είναι βαριά, κάτι που χαρακτηρίζει κάθε μεγάλη ομάδα. Εγώ που είμαι Έλληνας το καταλαβαίνω πιο εύκολα και μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ το κατάλαβαν και οι ξένοι συμπαίκτες μας, που ήρθαν φέτος. Δεν θα μπορούσαν να φανταστώ τον εαυτό μου σε ομάδα που δεν θα διεκδικεί τίτλους και δεν έχει κόσμο από πίσω της να τη στηρίζει. Μ’ αρέσει η πίεση, μ’ αρέσει να υπάρχει το «άγχος» της κατάκτησης τίτλων και της επιτυχίας. Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα αν μπορείς να το αντέξεις».

Για την ατμόσφαιρα στο Σ.Ε.Φ., στον τελικό με τη Ραβέννα: «Όλοι οι παίκτες πέρυσι περιμέναμε τη μεγάλη προσέλευση των φιλάθλων μας στο Σ.Ε.Φ.. Αυτό που δεν περιμέναμε ήταν αυτό, το οποίο ακόμα και τώρα το αναφέρει όλη η βολεϊκή Ευρώπη, την ατμόσφαιρα που ήταν κάτι σαν «κόλαση». Μας στεναχώρησε που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε τον τίτλο. Όλοι οι παίκτες ήθελαν να μείνουν στην ομάδα ώστε να έχουν την ευκαιρία να δώσουν πίσω στον κόσμο αυτό που εισέπραξαν εκείνη τη βραδιά με την μοναδική τους στήριξη. Δεν έγινε να μείνουν όλα τα παιδιά, αλλά όλοι ήθελαν να ανταποδώσουν αυτή την αγάπη και τη στήριξη. Το σημαντικό που έχει καταφέρει ο κόσμος είναι, που κάνει όλους τους παίκτες, ακόμα και τους ξένους, να θέλουν να μείνουν στην ομάδα, για να τον κάνουν χαρούμενο και όχι για τα συμβόλαια τους. Είμαστε επαγγελματίες αλλά είναι πολύ μεγάλο πράγμα να παίζεις για αυτό τον κόσμο. Οι τίτλοι, τα πρωταθλήματα, οι διακρίσεις μένουν, αλλά αυτό που ζήσαμε στο Σ.Ε.Φ., δεν πρόκειται να το ξαναζήσω στη ζωή μου. Είναι λίγες οι φορές που έχεις την ευκαιρία να το ζήσεις, αλλά και ακόμα και αν το ζήσεις δεν μπορείς να το περιγράψεις».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Το επίπεδο του πρωταθλήματος ανέβηκε αλλά ανέβηκε και το επίπεδο του Ολυμπιακού. Το ένα φέρνει το άλλο. Η ομάδα δείχνει ότι είναι καλύτερη από τις υπόλοιπες. Περιμένουμε να δούμε τις αλλαγές που θα κάνουν οι υπόλοιπες ομάδες και από το τέλος Ιανουαρίου, που θα τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα μας και οτιδήποτε και εάν γίνει στις υπόλοιπες ομάδες, έχω πίστη σε εμάς. Έχουμε τους καλύτερους παίκτες που θα μπορούσαμε να έχουμε για το Ελληνικό πρωτάθλημα και στο τέλος θα είμαστε πάλι χαρούμενοι. Η ομάδα του Ολυμπιακού είναι μια κατηγορία μόνη της και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι».

*Η εκπομπή «Μεγάλη μου αγάπη» είναι συμπαραγωγή του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά (Κανάλι 1). Την επιμελούνται το γραφείο Τύπου του συλλόγου και το αθλητικό τμήμα του επίσημου ραδιοφώνου του Πειραιά. Στα μικρόφωνα της εκπομπής είναι κάθε Δευτέρα (15:00 – 17:00) η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π., Χριστίνα Τσιλιγκίρη, τα μέλη του γραφείου Τύπου του συλλόγου, Κώστας Δελεχάς, Σταύρος Ζαζάνης και Σεβαστή Βρακατσέλη κι ο αθλητικός συντάκτης του Καναλιού 1, Λουκάς Θεοφανόπουλος.

*Στο επισυναπτόμενο βίντεο μπορείτε να δείτε και να ακούσετε την εκπομπή της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018.