Η αντίδραση του Φιλίποφ στο Ρέντη και η συμπεριφορά του μετά την παρέμβαση Σαββίδη...

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για τη συμπεριφορά του Φιλίποφ στο Ρέντη και την αντίδραση του στην Πυλαία μετά την προτροπή του Γιώργου Σαββίδη

Η αντίδραση του Φιλίποφ στο Ρέντη και η συμπεριφορά του μετά την παρέμβαση Σαββίδη...

Μπορεί ο Ντίμα Φιλίποφ να άκουσε τα μύρια όσα στο Ρέντη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-1, δεν έκανε όμως τον παραμικρό μορφασμό, δεν αντέδρασε και δεν προκάλεσε.

Ο Φιλίποφ περίμενε την ... υποδοχή των οπαδών του Ολυμπιακού, αφού κατάλαβε πόσο ενόχλησε η παρουσία του στη σουίτα του Γιώργου Σαββίδη, αμέσως μετά τον …σκοτεινό τελικό Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-3.

Με το που βγήκε για προθέρμανση στο Ρέντη, τα άκουσε από δυο-τρεις που είχαν πάει από νωρίς στις εξέδρες, καθώς ο κύριος όγκος των οπαδών ετοίμαζε το κορεό για το ματς με τη Μίλαν και ήρθε λίγο πριν από την έναρξη του ματς. Στα κάγκελα υπήρχαν δυο πανό «Δεν θα γίνεις Ολυμπιακός ποτέ, Ουκρανέ» και «Ουκρανέ π… του Σαββίδη ρ…». Ακόμη κι όταν ο οπαδός του Ολυμπιακού του πέταξε την ερυθρόλευκη φανέλα του, χωρίς τον δαφνοστεφανωμένο, ο Φιλίποφ δεν αντέδρασε, απλά τη μάζεψε από το δάπεδο και την τοποθέτησε στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Κατά τη διάρκεια του ματς του πέταγαν ρούβλια όταν πήγαινε στο σερβίς και τον έβριζαν ειρωνικά «Δημήτροβα –Φιλίποβα», αλλά και με ανεπίτρεπτα συνθήματα για τη μάνα του που δεν έφταιγε σε τίποτα. Καλή η ειρωνεία και το πικάρισμα για ένα παίκτη που κακώς είχε ταυτισθεί με οργανωμένους του συλλόγου, αλλά τα υβριστικά... Του είπαν να βγάλει το «7» και άλλα διάφορα, αλλά εκτός από τις φραστικές επιθέσεις, δεν του πέταξαν κάτι, ούτε καν τον άγγιξαν. Όπως κακώς συνέβη μετά από νίκη του ΠΑΟΚ στο Ρέντη κατά του Γκόμεζ και των άλλων παικτών του ΠΑΟΚ.

Με τη λήξη του ματς εξάλλου, ο Πετρέας, αλλά και άνθρωποι του Ολυμπιακού με επικεφαλής τον Μιχάλη Κουνούρη, δημιούργησαν ασπίδα προστασίας και τον συνόδεψαν ως την φυσούνα. Και με εντολή του προέδρου του Ολυμπιακού είχαν κλειδωθεί όλες οι πόρτες που συνέδεαν τις εξέδρες με τον αγωνιστικό χώρο για να αποτραπούν τα απρόοπτα.

Ο Φιλίποφ φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο, είναι Έλληνας και το «Ουκρανέ», που ακούσθηκε ήταν εφεύρημα-τέχνασμα για να μη σταματήσει το ματς, καθώς υπάρχει σχετική οδηγία για διακοπή του αγώνα όταν ακούγονται υβριστικά συνθήματα που απευθύνονται σε συγκεκριμένο πρόσωπο. Kαι τα υβριστικά συνθήματα κατά παίκτη, προπονητή, παράγοντα δεν έχουν θέση στον αθλητισμό, πόσο μάλλον στο βόλεϊ

Έκανε βέβαια εντύπωση το γεγονός ότι δεν γέμισε το Ρέντη, στην πρώτη κόντρα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα και γραφόμενα στο διαδίκτυο πριν από το ματς.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στο ματς του Σαββάτου, Γυμν. PAOK Sports Arena 17.00: Π.A.O.K. - Oλυμπιακός Σ.Φ.Π. (ΕΡΤ-3)
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας. Παρατηρητής: Αντωνούλης. Κομισάριος: Κάλλης.

Μετά την παρέμβαση του Γιώργου Σαββίδη και την προτροπή προς τον Φιλίποφ να τους γράψει όλους εκεί που δεν πιάνει μελάνι, στον Ολυμπιακό αναμένουν με ενδιαφέρον τη συμπεριφορά του πρώην παίκτη τους, μπροστά στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και απέναντι στους παίκτες της ερυθρόλευκης ομάδας. Αν είναι παρόμοια με αυτή του Ρέντη, η αντίδραση στο επόμενο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα είναι διαφορετική. Γιατί η προτροπή του υιού Σαββίδη στα greeklish “Elate loipon to Savvato st Palataki na katalavete poia einai h diafora mas” είναι διφορούμενη.

ΥΓ: Κάτι δεν πάει καλά στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Ο Χιμένεθ με δική του πρωτοβουλία αντικατέστησε τον Γκόρτσανιουκ όταν πέρασε στην μπροστινή ζώνη, ο Στάνκου ρωτούσε τους βοηθούς του ποίος έδωσε εντολή κι εκείνοι του απαντούσαν "δεν ξέρουμε". Προς το τέλος του τρίτου σετ εξάλλου ο Ρουμάνος είπε στον Τζούριτς να μπει στον αγώνα, αυτός του έκανε με νόημα "όχι", ο Στάνκου έκανε μορφασμό απορίας, αλλά αμέσως ο διαγώνιος του ΠΑΟΚ άρχισε να κάνει ζέσταμα και έπαιξε στο τέταρτο σετ.

Yπήρχαν και όμορφες εικόνες στο Ρέντη, πέρα από τα πανό και τα ρούβλια...