Στο Ρέντη, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ο Φιλίποφ για το ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία του ημιτελικού Λιγκ Καπ, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, όπου θα βρεθούν αντίπαλοι της ερυθρόλευκης ομάδας οι πρώην Φιλίποφ, Τζούριτς

Στο Ρέντη, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ο Φιλίποφ για το ματς Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ

Η πρώτη από τις τρεις προγραμματισμένες κόντρες Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα γίνει την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 6μμ στο Ρέντη, στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ ανδρών.

Παρόντες με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού Ντίμα Φιλίποφ, Μίταρ Τζούριτς, με την παρουσία του πρώτου να αποτελεί πόλο έλξης των φανατικών, που κάποτε τον λάτρευαν.

Ο Φιλίποφ και ο Τζούριτς έπαιξαν στον Ολυμπιακό, που φρόντισε για την ελληνοποίηση τους, με τον πρώτο να είναι αγαπητός, επειδή "πούλησε" τον Παναθηναϊκό, όπου ανήκε για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα. Αποθεώθηκε γι αυτόν τον λόγο από τη Θύρα-7, παρακολούθησε πολλά ματς από την εξέδρα τους στο Καραϊσκάκης και δεν έχανε την ευκαιρία να εκδηλώσει τα οπαδικά του αισθήματα, φορώντας μάλιστα τη φανέλα με το "7". Ο Φιλίποφ έπαιξε την περίοδο 2010-13 στον Ολυμπιακό, αλλά την τελευταία χρονιά δεν ήταν βασικός λόγω τραυματισμού στη μέση. Κέρδισε 2 νταμπλ και ένα Λιγκ Καπ και στη συνέχεια μετακόμισε για δυο χρόνια στην Πολωνία και την Γιαστρέμπσκι, αλλά επέστρεψε το 2015 για δυο χρόνια στον Ολυμπιακό, χωρίς να πανηγυρίσει πρωτάθλημα(τα κέρδισε ο ΠΑΟΚ), παρά μόνο 2 κύπελλα και ισάριθμα Λιγκ Καπ.

Λίγο μετά τον βεβαρυμένο με ...σκιές πέμπτο τελικό με τον λαβωμένο ΠΑΟΚ (κέρδισε στο Ρέντη ο "δικέφαλος" με 3-1) φιλοξενήθηκε στη σουίτα του Γιώργου Σαββίδη στην Τούμπα, προκαλώντας την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού. Η σελίδα του στο fb, κατακλύσθηκε από απειλητικά και υβριστικά μηνύματα. Αναγκάσθηκε να την κατεβάσει. Παρόλα αυτά συνέχισε να δηλώνει Ολυμπιακάρα. Έπαιξε το 2017-18 στη Γκαλάτι της Ρουμανίας και για φέτος είχε συμφωνήσει με την Αραγκό ντε Σετ, αλλά ο φίλος του Γιώργος Σαββίδης τον έκανε ... δώρο στην ομάδα βόλει του ΠΑΟΚ, για ... σπάσιμο και στον Ολυμπιακό.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του , δήλωσε ότι φορούσε τη φανέλα με το "7" όχι λόγω της Θύρας-7, αλλά επειδή είχε το ίδιο νούμερο ο πατέρας του στην εθνική Ουκρανίας.

Η πρώτη παρουσία του λοιπόν την ερχόμενη Τετάρτη, θα είναι εκρηκτική, ακολουθεί ο αγώνας πρωταθλήματος στις 15 Δεκεμβρίου στην Πυλαία και θα επιστρέψει στο Ρέντη στις 25 Μαρτίου, ενώ δεν αποκλείεται οι δυο ομάδες να ξανασυναντηθούν στο Κύπελλο, αλλά πολύ πιθανόν και στους τελικούς των πλέι οφς.

Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» 2018

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης


ΤΕΛΙΚΟΙ

Α΄τελικός: Νικητής Α΄ ημιτελικού - Νικητής Β΄ ημιτελικού

Β΄τελικός: Νικητής Β΄ ημιτελικού - Νικητής Α΄ ημιτελικού

ΤΕΛΙΚΟΙ: Θα αγωνιστούν οι νικητές των ημιτελικών. Ο τελικός θα είναι διπλός. Θα ακολουθηθεί η διαδικασία του Golden Set και ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα του νικητή του Α΄ημιτελικού.

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Α΄ημιτελικός: Δ.Βικέλας, Ερμούπολη, 18.30: Α.Ο.Φοίνικας Σύρου - Α.Ε.Κ.

Διαιτητές: Μυλωνάκης, Παπακοσμάς. Παρατηρητής: Ανδρονικίδης. Επόπτες: Μπαρμπούνης, Βρούτσης. Γραμματεία: Πιρπινιά.

Β΄ημιτελικός: Μελίνα Μερκούρη Ρέντη, 18.00: Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Π.Α.Ο.Κ.

Διαιτητές: Βουδούρης, Ονόπας. Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Ράπτης. Επόπτες: Νικάκης, Πατεράκης. Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

*Οι αγώνες είναι νοκ άουτ και οι νικητές θα προκριθούν στον τελικό.