Στην Εθνική οι φυγάδες Κουβανοί

Μετά από είκοσι χρόνια οι Κουβανοί παίκτες που αποφάσισαν να βγουν εκτός συνόρων για να αγωνιστούν σε άλλο πρωτάθλημα, πλέον θα μπορούν να παίξουν στην Εθνική και ας αγωνίζονται εκτός Κούβας.

Στην Εθνική οι φυγάδες Κουβανοί

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας της Κούβας στο βόλεϊ, Άριελ Σάινς, πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία. Σύμφωνα με την Ιταλική «Gazzetta dello Sport» μετά από είκοσι χρόνια οι Κουβανοί παίκτες που αποφάσισαν να βγουν εκτός συνόρων για να αγωνιστούν σε άλλο πρωτάθλημα, πλέον θα μπορούν να παίξουν στην Εθνική και ας αγωνίζονται εκτός συνόρων.

Βέβαια αυτή η απόφαση δεν ισχύει για τους Κουβανούς παίκτες που έχουν πάρει άλλη υπηκοότητα όπως οι Γουιλφρέντο Λεόν, Γιόντι Λιλ και Οσμάνι Χουαντορένα οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να αγωνιστούν με το εθνόσημο της πατρίδας τους στο στήθος.

Ο Κουβανός παίκτης της Λούμπε Ρομπερτλάντι Σιμόν δήλωσε: «Το έχω ακούσει, αλλά δεν έχω μιλήσει με κάποιον γι αυτό. Δεν γνωρίζω αν θα με καλέσουν, εξαρτάται από την κατάσταση. Θέλω να ξέρω τους όρους και τις προθέσεις. Είναι ανούσιο, να επιστρέψω απλά για να επιστρέψω. Θα επιστρέψω μόνο εάν θα βοηθήσω τους νέους παίκτες να εξελιχθούν και για να κάνω την Κούβα ξανά επιτυχημένη. Αν κάποιος με καλέσει, θα μιλήσουμε γι αυτό».