Οι ... δέκα μικροί νέγροι του ΠΑΟΚ και η πρώτη αποχώρηση

H ήττα του ΠΑΟΚ στη Σύρο, θα φέρει τις πρώτες αποχωρήσεις από την Πυλαία

Οι ... δέκα μικροί νέγροι του ΠΑΟΚ και η πρώτη αποχώρηση

Ο ΠΑΟΚ όπως κάθε χρόνο ξεκινάει άσχημα τη σεζόν και στη συνέχεια κάνει διορθωτικές αλλαγές, γι αυτό και μετά την ήττα από τον Φοίνικα αναμένεται να έχουμε τις πρώτες αποχωρήσεις. Η ιστορία θυμίζει τους δέκα μικρούς νέγρους της Αγκάθα Κρίστι, που μέρα με τη μέρα αποχωρεί κάποιος από την παρέα... Και η φωτογραφία της Σύρου, δεν θα είναι ίδια στον επόμενο αγώνα.

Η ιδέα να παίξει και να επιβαρυνθεί η ομάδα από έξι συνεχόμενα ματς σε προκριματικούς Τσάμπιονς Λιγκ, όταν ο Ολυμπιακός απέφυγε την παγίδα και μοντάρει την ομάδα του, δεν ήταν και η καλύτερη, με αποτέλεσμα να υπάρξει γκρίνια. Γιατί και σε περίπτωση πρόκρισης δεν υπήρχαν περιθώρια διάκρισης στους ομίλους. Τρία ταξίδια επιβάρυναν τους παίκτες, αλλά και το ταμείο του ΠΑΟΚ.

Οι νίκες στο ται μπρεικ με την ΑΕΚομοτηνής και τον Παμβοχαϊκό επιβάρυναν το κλίμα και η ήττα στη Σύρο, παρότι η ομάδα προηγήθηκε 0-2, ξεχείλισαν το ποτήρι, αφού η ομάδα μετά από δυο σετ ξεφουσκώνει και ο Τζούριτς δεν έχει δυνάμεις να ανταπεξέλθει ακόμη σε αγώνα 5 σετ. Αν έλειπαν τα ματς της Ευρώπης, ίσως ήταν διαφορετικά τα πράγματα.

Εκ των πραγμάτων είναι λανθασμένος και ο σχεδιασμός της ομάδας, αφού στο ρόστερ υπάρχουν τέσσερις ξένοι, αλλά οι Μαρκές, Χιμένεθ παρακολουθούν από τον πάγκο. Κι αν για τον δεύτερο υπάρχει η δικαιολογία ότι έχασε την προετοιμασία, για τον πρώτο δεν υπάρχει ελαφρυντικό. Δεν έχει ούτε καν υποφερτές επιδόσεις στο μπλοκ, ενώ και ως αντικαταστάτης του Τζούριτς στη θέση του διαγώνιου δεν έχει προσφέρει τα αναμενόμενα. Η κυνική ομολογία του σε πρόσφατη συνέντευξη "είχα αποφασίσει να σταματήσω το βόλει, ώσπου ήρθε η πρόταση του ΠΑΟΚ" αναδεικνύει το μέγεθος της λανθασμένης απόφασης απόκτησης ενός 37 χρονου παίκτη. Όαση στον εφετινό ΠΑΟΚ ο Γκόρτσανιουκ που κρατάει μόνος του όρθια την ομάδα.

Ο Νοτιoμερικανός παίκτης αναμένεται να είναι η πρώτη αποχώρηση, ενώ υπάρχει προβληματισμός για τη διαχείριση του ρόστερ από τον Ρουμάνο Στάνκου, που δεν βοηθάει την Τζούριτς και τον κρατάει σε όλο τον αγώνα παρά τα εμφανή σημάδια κόπωσης, μετά απο αποχή ενάμιση χρόνου.

Ο ξένος που θα αντικαταστήσει τον Μάρκες, δεν έχει βρεθεί ενώ δεν έχει αποφασισθεί σε ποια θέση θα παίζει, καθώς οι Όκολιτς, Τακουρίδης καλύπτουν μια χαρά τις θέσεις των κεντρικών. Δεν αποκλείεται να είναι λίμπερο για να βελτιώσει την υποδοχή της ομάδας ή ακραίος με παράλληλη μετατόπιση του Σαφράνοβιτς σε θέση λίμπερο.

Οι αλλαγές αναμένονται άμεσα...