Κηφισιά-Καλαμάτα 0-3: Ιστορική νίκη!

 Ιστορική νίκη σημείωσε η Καλαμάτα 80 στη Volley League. Οι πράσινοι λύκοι επικράτησαν στο Ζηρίνειο της Κηφισιάς με 3-0 σετ και πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και μάλιστα εκτός έδρας με το «καθαρό» 3-0. 

Κηφισιά-Καλαμάτα 0-3: Ιστορική νίκη!

Πρόκειται για ένα τρίποντο που αλλάζει εκ νέου τα δεδομένα του πρωταθλήματος και βάζει του Καλαματιανούς στο κάδρο των ομάδων που είναι εφικτό να κάνουν τη μεγάλη υπέρβαση.

Στο πρώτο σετ του αγώνα Κηφισιά και Καλαμάτα έχοντας αποτελεσματικότητα στο side out πήγαν μαζί μέχρι το 6-6. Εκεί οι φιλοξενούμενοι με κερδισμένο μπλοκ άουτ του Δαλακούρα πήραν προβάδισμα δύο πόντων 6-8. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα καθώς με επίθεση του Ρικάρντο και άσο του Σπηλιώτη έφεραν ισοφάρισαν 8-8.

Η ποιότητα του σερβίς της Καλαμάτας έπεσε και η Κηφισιά έδειξε σταθερότητα και πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα 11-10 με κόντρα του Μπόγιτς, το οποίο λίγο αργότερα έγινε 13-11 με άσο του Άλβες στα μισά της διαδρομής. Στην πιο θεαματική φάση του σετ η Καλαμάτα ήταν αυτή που πήρε τον πόντο με τον Ουέστ 15-15. Μάλιστα οι «λύκοι» μετά από φιλέ του Σπυριούνη ανέκτησαν το προβάδισμα 15-16.

Η αμφίρροπη «μάχη» συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Μπόγιτς με διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το 23-22 για την αθηναϊκή ομάδα, όμως η άουτ επίθεση του Μαυροβούνιου και το μπλοκ του Δαλακούρα έδωσε σετ μπολ στην Καλαμάτα 23-24.

Η Καλαμάτα δε μπόρεσε να κλείσει το σετ σε ακόμα δύο περιπτώσεις (24-25,25-26), η Κηφισιά έχασε τη δική της ευκαιρία στο 27-26 και τελικά οι φιλοξενούμενοι πήραν το σετ 27-29 με τον Χριστόφα να τελειώνει γρήγορη μπάλα.

Οι παίκτες του κόουτς Ντάκουρη μπήκαν καλύτερα στο 2ο σετ και αποκτώντας προβάδισμα τριών πόντων 4-7 με τους Αλεξάκη και Κόενεν. Μάλιστα η διαφορά έφτασε στο +4 (5-9) μετά από λάθος του Μπόγιτς στην επίθεση. Η ομάδα της Μεσσηνίας συνέχισε να έχει το «μομέντουμ» και μετά από φάση διαρκείας προηγήθηκε 7-12 με τον Δαλακούρα.

Ο Κώστας Χριστοφιδέλης έριξε στο γήπεδο τον Χασμπάλα στη θέση του Στιβαχτή. Ο νεαρός πασαδόρος έπαιξε σε πρώτο χρόνο τον Άλβες και η Κηφισιά πήρε «ανάσα» μειώνοντας 11-14. Με εκατέρωθεν λάθη στο σερβίς φτάσαμε στο 13-16 για την Καλαμάτα, ενώ στη συνέχεια το έξυπνο πλασέ του Άλβες και ο άσος του Σπυριούνη έφεραν την Κηφισιά σε απόσταση «αναπνοής» 15-16.

Το σετ έγινε «θρίλερ» με τους παίκτες των δύο ομάδων να βάζουν πάθος μέσα στο γήπεδο. Η Καλαμάτα εκμεταλλευόμενη την κακή υποδοχή των γηπεδούχων πήρε σε κρίσιμο σημείο προβάδισμα τριών πόντων 17-20 με κόντρα επίθεση του Κόενεν. Η Κηφισιά έβγαλε αντίδραση και με τον Ρικάντρο στο σερβίς έτρεξε σερί 4-0 προσπερνώντας 21-20. Οι φιλοξενούμενοι όμως ήταν αυτοί που έφτασαν σε σετ μπολ 23-24 με μπλοκ του Χριστόφα στον Μπόγιτς.

Η Κηφισιά έμεινε «ζωντανή» ισοφαρίζοντας 24-24, όμως η Καλαμάτα εκμεταλλεύτηκε τη δεύτερη ευκαιρία της κλείνοντας το σετ 24-26 μετά από φάση διαρκείας και άουτ επίθεση του Ρικάρντο.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Καλαμάτα μπήκε δυνατά και στο 3ο σετ φτάνοντας γρήγορα στο 3-7 μετά από άσο του Οκάμπο. Οι «λύκοι» συνέχισαν με το γκάζι πατημένο και με τον Αλεξάκη έφτασαν σε double score 5-10. Ο Τζάρας πέρασε στη θέση του Μπόγιτς, ενώ ο Σπυριούνης από τα 9 μέτρα έδωσε πόντο στην Κηφισιά μειώνοντας 7-10. Στην εξέλιξη του σετ το μπλοκ του Χριστόφα έδωσε «αέρα» πέντε πόντων στην Καλαμάτα 9-14.. Ο «κεραυνός» του Χασμπάλα από τη θέση του σερβίς αναπτέρωσε τις ελπίδες της Κηφισιάς η οποία μείωσε 13-16. Η «κηφισιώτικη» αντεπίθεση συνεχίστηκε όταν μετά από φάση διαρκείας ο Άλβες διαμόρφωσε το 19-21. Οι φιλοξενούμενοι είχαν «καθαρό μυαλό» και με τον Χριστόφα πήγαν στο +4 (19-23). Η Κηφισιά έκανε την ύστατη προσπάθεια όμως οι «λύκοι» έκλεισαν το σετ και το παιχνίδι με 22-25 μετά από λάθος στο σερβίς από τον Σπυριούνη.