Προβληματισμός για Γκουσταβάο μετά τα 15 μπλοκ σε δύο φιλικά

Ο Γκουσταβάο πήγε στον Ολυμπιακό με τη φήμη πολύ καλού μπλοκέρ, έδωσε τα διαπιστευτήρια του στο Τσάλεντζ Καπ και παρέμεινε ως πέμπτος ξένος και οι εμφανίσεις του στα φιλικά ματς προβληματίζουν θετικά.

Προβληματισμός για Γκουσταβάο μετά τα 15 μπλοκ σε δύο φιλικά

Το πλάνο ήταν να παίζουν βασικοί Παγένγκ, Τζούριτς, ο Γκουσταβάο να μένει εκτός δωδεκάδας στην Ελλάδα και να παίζει στην Ευρώπη, αλλά ο Βραζιλιάνος αποδεικνύει ότι είναι μακράν ο κορυφαίος μπλοκέρ του Ολυμπιακού, καθώς στο ματς με τον Μίλωνα έκανε 7 μπλοκ και με την Καλαμάτα 8 μπλοκ.

Ο Παγένγκ δεν είναι τόσο καλός μπλοκέρ, αλλά ο πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος με θαυμαστές επιδόσεις στην επίθεση και στο σερβίς, αλλά δεν μπορεί να κάνει δίδυμο με τον Γκουσταβάο όπως στο Τσάλεντζ Καπ, γιατί τη μια θέση πρέπει να την καλύψει Έλληνας. Δύσκολα θα πάρει τη θέση του Σλοβένου τουλάχιστον στα ντέρμπι, θα τον ξεκουράζει, αλλά προβληματίζει θετικά με την απόδοση του στο μπλοκ.

Απο εκεί και πέρα θετική έκπληξη είναι και η παρουσία του Βαγγέλη Βαϊόπουλου, που στον λίγο χρόνο που παίζει έχει καλύτερες επιδόσεις από τον Τζούριτς στο μπλοκ, που υπερτερεί βέβαια σε επίθεση, σερβίς και σπασίματα της μπάλας.

Ότι και να επιλέξει ο Καστελάνι, το σίγουρο είναι ότι προκλήθηκε πανικός με τη φυγή των Λινάρδου, Παπαγγελόπουλου, αλλά οι Γκουσταβάο, Βαϊόπουλος άλλαξαν την εικόνα και ίσως ο Ολυμπιακός έχει υπεροπλία στο κέντρο με την προσθήκη και του Τζούριτς.