Πρωτάθλημα βόλεϊ, με 8 ομάδες, η μόνη λύση

Το καλύτερο πρωτάθλημα βόλεϊ  ανδρών των τελευταίων χρόνων αναμένεται  να παρακολουθήσουμε φέτος,  αν βέβαια αρχίσει κάποτε...

Πρωτάθλημα βόλεϊ, με 8 ομάδες, η μόνη λύση

Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος από πέρυσι με την προσθήκη του Γκάβιν Σμιτ, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ με την επιστροφή στην Ελλάδα του Τζούριτς και του Φιλίποφ, η ΑΕΚ προβιβάστηκε για έβδομη φορά και τώρα έβαλε μυαλό και έφτιαξε ένα νοικοκυρεμένο και αξιόμαχο σύνολο, ενώ στο κόλπο είναι και ο Παναθηναϊκός στην εποχή Γιαννακόπουλου.

Αυτά είναι τα ευχάριστα της ιστορίας μας, συν το γεγονός της επιστροφής Ελλήνων παικτών από το εξωτερικό, που μετανάστευσαν λόγω κρίσης και οικονομικής ένδειας των ελληνικών συλλόγων. A, να προσθέσουμε και τις 500.000 ευρώ που έδωσε ο ... γαλαντόμος Υπουργός Αθλητισμού.

Πάμε όμως στα δυσάρεστα της ιστορίας μας. Πρώτα απ όλα το πρωτάθλημα ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει το περασμένο Σάββατο, αλλά θα ξεκινήσει το επόμενο Σαββατοκύριακο, καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει με μια εβδομάδα καθυστέρηση, επειδή ο φάκελος του Ηρακλή Χαλκίδας που κατατέθηκε στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού ήταν άδειος. Κι αυτό διαπιστώθηκε λίγες ημέρες πριν από το πρώτο σερβίς, καθώς ουδείς από την ΕΣΑΠ ή την Επιτροπή δεν σκέφτηκε ότι είναι πολύ αργά για να κριθούν οι αφερέγγυες ομάδες. Αυτά γίνονται μήνες πριν , προκειμένου να αντικατασταθούν οι ασυνεπείς.

Βέβαια ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι θα γινόταν αντικατάσταση, αφού έχουμε το παράδειγμα του Εθνικού Πειραιά, που δήλωσε αδυναμία πριν από πολλές εβδομάδες, αλλά οι εναπομείναντες «11» αποφάσισαν ελαφρά τη καρδία να μην υπάρξει νέα άφιξη, παρότι υπήρχε ενδιαφέρον από τους οικονομικά υγιείς ΟΦΗ και Ροδίων Άθλησις. Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν υπήρξε αντικατάσταση για να μοιρασθούν 11 και όχι 12 τα λεφτά της ΕΡΤ και της χορηγίας.

Από την άλλη με απίστευτη κυνικότητα, κατήργησαν την απόφαση του αθλητικού δικαστή, που επέβαλε ποινή μιας αγωνιστικής στον Παναθηναϊκό, αλλά με τις ευλογίες της ΕΣΑΠ θα διεξαχθεί με μαθητές, παράγοντες και τμήματα υποδομής. Γούστο τους, καπέλο τους και καουμπολίκι τους. Και σε όποιον αρέσει, δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, αφού το παν είναι να προστατεύονται τα καλά και συμφέροντα των μελών του συνεταιρισμού.

Πάμε παρακάτω. Το πρωτάθλημα ήταν να ξεκινήσει με 11(επαγγελματικό πρωτάθλημα με μονό αριθμό ομάδων δεν έχει ξανασυμβεί), με ένα ρεπό και τώρα θα γίνει με 10, με δυο ρεπό. Οι υπεύθυνοι των Ρεκορ Γκίννες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση…

Ουδείς γνωρίζει πόσοι θα υποβιβάζονται, ξέρουμε μόνο ότι θα προβιβάζονται δύο από την Α2 ανδρών. Γιατί να βιαζόμαστε άλλωστε, έχουμε ακόμη μια εβδομάδα ακόμη, στην οποία μπορεί να βρει και ξένο ο ΠΑΟΚ, αφού ο Χιμένες έχει εγκλωβιστεί στην Κούβα, ενώ στον … αέρα μένουν οι παίκτες που υπέγραψαν συμβόλαια με τον Ηρακλή Χαλκίδας.

Για το «αστείο» Λιγκ Καπ τα έχουμε πει κατ επανάληψη, μια διοργάνωση που γίνεται με το σύστημα «ότι κάτσει», με ομίλους των δυο, των τριών, των τεσσάρων ομάδων, παίκτες χωρίς δελτία και πολλά άλλα τραγελαφικά…

Η λύση είναι μια. Πρωτάθλημα 8 ομάδων και εξετάσεις των φακέλων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από τον Ιούλιο.