Volley League: Αιγαλιέων, ΟΦΗ, Κέρκης Σάμος και Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου ζητούν τη wild card

Και ο Αιγαλιέων Αιγίου ζητά τη wild card για τη Volley League, προκειμένου να καλύψει τη θέση της ΑΕΚ

Volley League: Αιγαλιέων, ΟΦΗ, Κέρκης Σάμος και Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου ζητούν τη wild card

Η μάχη για τη wild card άναψε, τέσσερις μέχρι τώρα υποψήφιοι διεκδικούν τη συμμετοχή τους στη Volley League και το μεγάλο ενδιαφέρον είναι ηχηρή απάντηση στους συνδικαλιστές παίκτες που είναι αντίθετοι στην αύξηση των ομάδων σε 12, για να μην περάσει ο πέμπτος ξένος.

Η συνδικαλαρία βάζει φρένο στο επαγγελματικό βόλεϊ, αλλά ΕΟΠΕ και ΕΣΑΠ θα ζητήσουν την παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και καλό θα είναι να αλλάξει ο κανονισμός που θέλει ομοφωνία για να παρθεί μια απόφαση και να έχουν γνώμη οι παίκτες και όχι αυτοί που βάζουν τα λεφτά τους στη Volley Legue. Ότι πιο στρεβλό σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, να αποφασίζουν οι υπάλληλοι και όχι τα αφεντικά.

Τέσσερις ομάδες θέλουν να παίξουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα με την πληρωμή 50.000 ευρώ και εγγυητική 150.000 ευρώ και οι αρμόδιοι πρέπει να καταθέσουν αντικειμενικά κριτήρια γιατί θα κατηγορηθούν για «στημένα» κριτήρια τώρα που γνωρίζουν τους υποψήφιους. Τα κριτήρια έπρεπε να παρθούν πριν καν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τουλάχιστον όμως θα τα έχουμε για προσεχή χρήση.

Στη μοριοδότηση καλό θα ήταν να μπει βασικό κριτήριο τα γεμάτα γήπεδα για να μην ανέβουν στην επαγγελματική κατηγορία ομάδες που δεν έχουν ούτε 10 φιλάθλους και να μείνουν εκτός αυτές που γεμίζουν τα γήπεδα τους. Αυτό πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο και όχι η ύπαρξη ομάδα παίδων και εφήβων, κάτι ξένο σε επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Δυνατές ομάδες με κόσμο στο πλάι τους χρειάζεται η επαγγελματική κατηγορία και όχι ύπαρξη εφηβικής και παιδικής ομάδας, που έπρεπε να απασχολεί μόνο την ΕΟΠΕ, όχι την ΕΣΑΠ.

Στην μάχη μπαίνει ο Κέρκης Σάμου που έχει δίπλα του όλο το νησί και κάνει πρωταθλητισμό εδώ και χρόνια, ο Αιγαλιέων που καλύπτει το κενό της Πάτρας στην περιοχή, ο ΟΦΗ που έχει ξοδέψει πολλά λεφτά για το βόλει και έχει διοργανώσει μεγάλα event, ο Φλοίσβος Παλαιού Φαλήρου που έχει πάρει ήδη μια wild card και παίζει σε άδειες εξέδρες.

ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ

Προς: ΕΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΜΟΙΒΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ (Ε.Σ.Α.Π.)

Αρ.πρωτοκ. 224/2023

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ VOLLEY LEAGUE 2023-2024

Λαμβάνοντας υπόψη την απόφαση του έκτακτου διοικητικού συμβουλίου της Ε.Σ.Α.Π. στις 30/8/2023 για την ενεργοποίηση διαδικασίας χορήγησης WILD CARD σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο Α.Ο.ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ κατόπιν απόφασης του ΔΣ μας και την σύμφωνη γνώμη χορηγών, φιλάθλων και όλων των τοπικών φορέων της πόλης του ΑΙΓΙΟΥ, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ζητήσει και επίσημα την WILD CARD για την συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα 2023-2024.

Παρακαλούμε όπως μας κοινοποιηθούν το συντομότερο δυνατό οι όροι της διακήρυξής (WILD CARD) καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος.