Οσμή σκανδάλου στην ΕΣΑΠ- Κάνουν με κόσμο το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Μια σκανδαλώδη απόφαση πέρασε το Δ.Σ της ΕΣΑΠ που συνεδρίασε σήμερα.

Οσμή σκανδάλου στην ΕΣΑΠ- Κάνουν με κόσμο το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός

Συγκεκριμένα το Δ.Σ χαρακτήρισε «ειδικής διαχείρισης» το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην Κυψέλη, καίτοι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την έφεση που άσκησε κατά της ποινής μιας αγωνιστικής από την περσινή σεζόν.

Με το καθεστώς «ειδικής διαχείρισης» επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο 800 μαθητών, αθλητών κλπ, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τον αγώνα βάσει λίστας.

Ο Παναθηναϊκός είχε τιμωρηθεί με ποινή μιας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών λόγω επεισοδίων που έγιναν στην Καλλιθέα στις 21 Φεβρουαρίου κι ενώ στο κλειστό του Εσπέρου η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζε τον Εθνικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Το συμβούλιο της ΕΣΑΠ αποφάσισε επίσης την αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος κατά μια εβδομάδα αλλά από την 2η αγωνιστική με το αιτιολογικό ότι ομάδες, όπως ο Ηρακλής Χαλκίδας αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν έχουν εξασφαλίσει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΣΑΠ

Το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ στην 135η Συνεδρίαση του Δ.Σ Ένωσης Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών αποφάσισε να ακόλουθα:

Αναβάλλεται η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος 2018-19 που ήταν προγραμματισμένη για τις 13 Οκτωβρίου. Προγραμματίστηκε για τις 21 Νοεμβρίου 2018. Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Οκτωβρίου με την 2η αγωνιστική.

Ο κεκλεισμένων των θυρών αγώνας Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την 2η αγωνιστική αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. της ΕΣΑΠ να διεξαχθεί υπό το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης (*) όπως προβλέπει σε ανάλογες περιπτώσεις τόσο η προκήρυξη όσο και ο πειθαρχικός κανονισμός της ΕΣΑΠ εκτός εάν ευοδωθούν οι νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβεί το ΤΑΑ Παναθηναϊκός Α.Ο. μέχρι την διεξαγωγή του αγώνα.

Εγκρίθηκε η προκήρυξη του πρωταθλήματος Volley League 2018-19.

Ανακοινώθηκε η Επιτροπή Πρωταθλήματος με πρόεδρο τον Αντώνη Τελόπουλο και μέλη τους Γιώργο Παπαδόπουλο (ΑΟΠ Κηφισιάς), Κώστας Γκουμότσιος (ΓΑΣ Παμβοχαϊκός) και αναπληρωτές τους Γιώργο Χριστόπουλο (ΑΠΦΣ Ηρακλής Χακίδας), Γιώργος Πετρίδης (ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής).

Ανακοινώθηκε η ανανέωση της ανανέωσης του συμβολαίου με την ΕΡΤ Α.Ε. για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος 2018-19.

Ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΣΑΠ Χρήστος Ηλιάδης ενημέρωσε τα ΤΑΑ να προετοιμάσουν τους φακέλους τους ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που θα γίνει την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου.

* Διευκρινίζεται για τους αγώνες ειδικής διαχείρισης πως σύμφωνα με την προκήρυξη και το πειθαρχικό κανονισμό η ΕΣΑΠ ως διοργανώτρια καθορίζει τις κατηγορίες και τον αριθμό των θεατών. Οι κατηγορίες αφορούν σε αθλητές ομάδων ανάπτυξης και προπονητές τους, μαθητές σχολείων και συνοδούς καθηγητές - δασκάλους, μέλη ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και ΤΑΑ και λοιπών σωματείων βόλεϊ, αθλητές βόλεϊ, διαιτητές και χορηγούς ομάδων. Σε περίπτωση εισόδου στο γήπεδο ατόμων που δεν θα έχουν το σχετικό δικαίωμα η προβλεπόμενη ποινή είναι μηδενισμός (-3 βαθμοί) και χρηματικό πρόστιμο.

Ο ιστότοπος αυτός χρησιμοποιεί cookies για βελτιστοποίηση της εμπειρίας του χρήστη. Διαβάστε περισσότερα
ΑΠΟΔΟΧΗ