League Cup: Έγραψε ιστορία η ΑΕ Κομοτηνής με Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Η ομάδα της Κομοτηνής πέτυχε την πρώτη νίκη της ιστορίας της στον θεσμό του League Cup «Νίκος Σαμαράς» επικρατώντας του Εθνικού.

League Cup: Έγραψε ιστορία η ΑΕ Κομοτηνής με Εθνικό Αλεξανδρούπολης

Ο ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής σημείωσε ιστορική νίκη επί του ΜΓΣ Εθνικού Αλεξανδρούπολης με 3-1 σετ που είναι και η πρώτη του νίκη στην διοργάνωση του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Παράλληλα η ομάδα της Κομοτηνής πήρε τους τρεις πρώτους βαθμούς που της δίνουν το δικαίωμα να ελπίζει σε πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης εφόσον καταφέρει να πάρει θετικό αποτέλεσμα και στον τελευταίο αγώνα που έχει να δώσει με τον Ηρακλή στη Μίκρα την προσεχή Κυριακή. Αντίθετα ο Εθνικός μετά από δύο ήττες έχασε κάθε ελπίδα πρόκρισης.

Ο αγώνας είχε διαδοχικές ανατροπές στο σκορ. Ο Εθνικός είχε προβάδισμα στα δύο πρώτα σετ αλλά η Κομοτηνή ήταν αυτή που έδειξε αποφασιστικότητα και αποτελεματικότητα στις κρίσιμες φάσεις που έφεραν την ανατροπή και προβάδισμα με 2-0 σετ. Μάλιστα και στο 3ο σετ που επικράτησε ο Εθνικός το προβάδισμα το είχε η Κομοτηνή. Στο 4ο σετ οι εβρίτες ξεκίνησαν καλά και έδειξαν πως έχουν δυνατότητες να ισοφαρίσουν όμως το συγκρότημα του Ηλία Κρεούζη έδειξε και αντοχή και πείσμα και με καλή τακτική στο σερβίς πήρε δίκαια τη νίκη που πανηγυρίστηκε από τους φίλους της ομάδας που έσπευσαν να την στηρίξουν στον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της σεζόν.

Διαιτητές: Ιωαννίδης, Μαρκατσάς

* Οι πόντοι του ΜΓΣ ΑΕ Κομοτηνής προήλθαν: 4 άσσοι, 46 επιθέσεις, 11 μπλοκ, 38 λάθη αντιπάλων και του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης προήλθαν: 10 άσσοι, 47 επιθέσεις, 8 μπλοκ, 34 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 26-24, 25-22, 21-25, 25-20 σε 110'

ΜΓΣΑΕ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ (Κρεούζης): Δαλακούρας Κ. 9 (7/15 επ., 2 μπλοκ, 62% υπ. - 46% άριστες), Μπερτασόνι, Ρενάν 21 (14/19 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Δαλακούρας Α. 9 (7/20 επ., 2 άσσοι, 70% υπ. - 36% άριστες), Νουράνγκουα 17 (16/30 επ., 1 μπλοκ), Χριστόφας 5 (2/5 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ) / Αρχοντούδης (λ, 57% υπ. - 21% άριστες), Καβαρατζής.

ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ (Μουστακίδης): Στρούγκαρ 4 (3/5 επ., 1 μπλοκ), Γκμίτροβιτς 32 (26/44 επ., 6 άσσοι), Φρίσεν 8 (7/18 επ., 1 άσσος, 60% υπ. - 34% άριστες), Τουρανιάνιν 7 (3/8 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ), Στίγγας, Ριζόπουλος 10 (8/20 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 81% υπ. - 63% άριστες) / Κοντοστάθης (λ, 43% υπ. - 30% άριστες), Αντωνιάδης (λ), Τσιουτσιουλούδης 2 (2 μπλοκ), Νικολακάκης, Βλαχόπουλος, Χρηστουηλίας 2 (1 άσσος, 1 μπλοκ).

Ο προπονητής του ΜΓΣΑΕ Κομοτηνής Ηλίας Κρεούζης δήλωσε: «Είναι συγκινημένος που αγωνίστηκαμε στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά. Αγωνιστικά, εχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και είμαστε σε πρώιμο στάδιο. Ο Εθνικός έχει τεράστια ιστορία στο βόλεϊ και δεν σημαίνει τίποτα που κέρδισαμε. Δεν ξεγελιομαστε από το αποτέλεσμα αλλά κρατάμε τις καλές συνεργασίες και έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε ακόμα. Προσπαθούμε να είμαστε έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ευχαριστώ τον κόσμο που ήρθε και μας στήριξε».

Ο προπονητής του ΜΓΣ Εθνικός Σάκης Μουστακίδης είπε: «Εγινε δυνατός και ωραίος αγώνας που θα μας χρησιμεύσει στην προετοιμασία μας για το πρωτάθλημα. Έχουμε κάποιες μέρες για να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα. Το πρωτάθλημα είναι Μαραθώνιος και θα κριθεί στο τέλος».

Ο ακραίος της Κομοτηνής Ανέστης Δαλακούρας τόνισε: «Κρατήσαμε την ψυχραιμία μας όταν ο Εθνικός μείωσε τη διαφορά στο σκορ. Το γεγονός πως πέφτουν δύο ομάδες σε 11 ομάδες κάνει πιο δύσκολη την αποστολή αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».