Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ ο Παπαλεξίου

Ο Γιώργος Παπαλεξίου ανακοινώθηκε από την ομάδα βόλεϊ Ανδρών του ΠΑΟΚ.

Επίσημο: Στον ΠΑΟΚ ο Παπαλεξίου

Στην ομάδα βόλεϊ Ανδρών του ΠΑΟΚ επέστρεψε ο Γιώργος Παπαλεξίου. Οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΠΑΟΚ, και το τμήμα Βόλεϊ ανδρών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με τον αθλητή, Γιώργο Παπαλεξίου, για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024.

Γεννημένος στην Κατερίνη στις 28/08/1999, ο Γιώργος Παπαλεξίου αγωνίζεται ως κεντρικός και έχει ύψος 202cm.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νίκη Αιγινίου τη σεζόν 2012-13, αποκτώντας τις πρώτες του παραστάσεις στη Volley League ανδρών, αλλά και στο υψηλότερο επίπεδο των υπόλοιπων εγχώριων διοργανώσεων.

Μάλιστα, τη σεζόν 2013-14 ο Γιώργος Παπαλεξίου συνυπήρξε με τον φετινό πασαδόρο του ΠΑΟΚ, Τζέι Μπλάνκεναου.

Τη σεζόν 2018-19 έκανε το ταξίδι Αιγίνιο-Πειραιάς, για να αγωνιστεί με την φανέλα του ΟΣΦΠ, κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Λιγκ Καπ, ενώ παράλληλα έφτασε μέχρι τους «4» του CEV Cup.

Στον ΟΣΦΠ παρέμεινε και τη σεζόν 2019-20, μία αγωνιστική χρονιά η «σημαδεύτηκε» από τον κορωνοϊό.

Την αγωνιστική χρονιά 2020-21 πραγματοποίησε την πρώτη του θητεία στον ΠΑΟΚ.

Η επόμενη διετία (2021-2023) τον βρήκε στην Σύρο, για λογαριασμό του Φοίνικα, με τον οποίο κατέκτησε το Σούπερ Καπ τη σεζόν 2021-22, έχοντας ως προπονητή τον Γιόσκο Μιλενκόσκι.

Είναι διεθνής με την Εθνική Ομάδα ανδρών της χώρας μας, έχοντας μάλιστα αρκετές συμμετοχές με την «Γαλανόλευκη».

Ο Γιώργος Παπαλεξίου, δήλωσε στο acpaok.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα βρίσκομαι για δεύτερη φορά στον ΠΑΟΚ. Όπως γνωρίζετε όλοι ο ΠΑΟΚ όλα τα χρόνια πρωταγωνιστεί στις εγχώριες διοργανώσεις. Στόχος της ομάδας είναι η κατάκτηση όσων περισσότερων τίτλων γίνεται. Προέρχεται από μία πολύ καλή περσινή χρονιά, στην οποία κατέκτησε το Κύπελλο. Θα πρέπει μέσα από την δουλειά και την προπόνηση που θα κάνουμε στο γήπεδο, να κάνουμε μία εξίσου καλή χρονιά, και ίσως ακόμα καλύτερη με περισσότερους τίτλους. Από κει και πέρα, η στήριξη του Κόσμου είναι πολύ σημαντική, θα πρέπει να είναι δίπλα στην προσπάθεια μας σε κάθε αγώνα. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, εμένα προσωπικά, μου αρέσουν πολύ, θα τους ήθελα στο πλευρό μας!».