Ο Ολλανδός Βαν Χάρντενερ στον ΠΑΟΚ

O ΠΑΟΚ συμφώνησε με τον 33 χρονο διεθνή Ολλανδό ακραίο, Μάαρτεν Βαν Χάρντενερ, με καριέρα στα Ιταλικά γήπεδα.

Ο Ολλανδός Βαν Χάρντενερ στον ΠΑΟΚ

Μετά από τα πρώτα του βήματα στην Ολλανδία, ο Βαν Χάρντερεν έπαιξε στην Ιταλία και τη Γαλλία, ενώ το 2014 πήρε μεταγραφή για το γερμανικό πρωτάθλημα και την Φριντρισχάφεν. Επέστρεψε στην Ιταλία όπου έπαιξε σε Ραβένα, Μοντένα, ITAS Τρεντίνο, Σιστέρνα.

Εν συνεχεία έπαιξε στην Τουρκία και στην Ζιραάτ. Ο βαν Χάρντερεν επέστρεψε ξανά στην Ιταλία για να αγωνιστεί με τη φανέλα της Μοντένα και την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά με τη Σιέννα στην Α2 Ιταλίας.

Κατέκτησε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα συλλόγων τη σεζόν 2018-2019 και το CEV Cup την ίδια σεζόν. Πρωταθλητής σε Τουρκία, Γερμανία και Ολλανδία, αλλά και μία φορά κυπελλούχος στη Γερμανία.

Μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας του στην κατάκτηση του European Golden League το 2012. Καλύτερος ακραίος του Challenge Cup τη σεζόν 2020-2021, καλύτερος σέρβερ τη σεζόν 2018-2019 στο European Golden League, καλύτερος επιθετικός στο CEV Cup τη σεζόν 2018-2019, καλύτερος ακραίος του ιταλικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2016-2017.

Έτσι έκλεισε η εξάδα του ΠΑΟΚ με ξένους τους Βέλγους Ρουσό, Βαν Ντε Ντρις, τον ολλανδό Βαν Χάρντενερ και πασαδόρο τον Σέρβο Μπάτακ. Εδώ όμως υπάρχει ένα ερωτηματικό, αφού ο ΠΑΟΚ ψάχνει καλύτερο από άλλη ήπειρο...

Ο Σέρβος πασαδόρος Αλέξα Μπάτακ για ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ

Ακραίοι: Τόμας Ρουσό (Βελ), Βαν Χάρντενερ (Ολλ)

Διαγώνιοι: Μπας Βαν Ντε Ντρις

Κεντρικοί: Δήμος Λινάρδος, Γιώργος Παπαλεξίου

Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης

Πασαδόροι: Αλέξα Μπάτακ (Σερ;)

Προπονητής: Γιόσκο Μιλενκόσκι