Oι δικαιολογίες του Τζουλιάνι και ο θυμωμένος Τράβιτσα

Ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι αναφέρθηκε μετά την ήττα στον τελικό Κυπέλλου στην Καλαμάτα στην καλή περίοδο του ΠΑΟΚ και δικαιολογήθηκε με αυτόν τον τρόπο για την απώλεια του τροπαίου, ενώ ο Τράβιτσα πείσμωσε και θέλει ρεβάνς στους τελικούς των πλέι οφ.

Oι δικαιολογίες του Τζουλιάνι και ο θυμωμένος Τράβιτσα

Ο Ιταλός τεχνικός είπε πως «υπάρχουν κάποιες περίοδοι μέσα στη σεζόν που ανήκουν σε κάποια ομάδα. H αλήθεια είναι ότι αυτή η περίοδος ανήκει στον ΠΑΟΚ, παίζει πάρα πολύ καλά» και σίγουρα είναι μια δικαιολογία που στέκει. Κι αυτό γιατί καμία ομάδα δεν μπορεί να φτάσει στην κορύφωση δυο φορές σε έναν μήνα και ο Ολυμπιακός ετοιμάστηκε για τους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ όπου αρίστευσε και έκανε δύο νίκες 3-0 επί της Μακάμπι. Στη συνέχεια η ομάδα άδειασε από ενέργεια και μετά από δυο εβδομάδες έχασε εύκολα 3-1 από τον ΠΑΟΚ, αφού κατέρρευσε μετά το 1-0. Το μέλημα του Ολυμπιακού είναι να είναι σε καλή κατάσταση όταν αρχίσει η σειρά των τελικών, είτε με τον ΠΑΟΚ είτε με τον Παναθηναϊκό.

Η ομάδα του Τζουλιάνι αναμένεται να κερδίσει απόψε τον Μίλωνα και με 3 νίκες να περάσει στους τελικούς, για τους οποίους εύχεται να καθυστερήσουν προκειμένου να ξεκουραστούν οι παίκτες. Αν γίνει το 2-1 στο ζευγάρι ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ή και το 2-2, θα έχει ο Ολυμπιακός μια εβδομάδα ή 10 μέρες περισυλλογής και ξεκούρασης. Μετά μεσολαβεί το Πάσχα και η κατάσταση θα είναι διαφορετική.

Να επισημάνουμε ότι ενδιάμεσα μεσολαβεί το Λιγκ Καπ με διπλούς τελικούς Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός, με πρώτο ματς στον Πειραιά όπως και στο Τσάλεντζ Καπ. Αν λοιπόν οι δυο σημερινοί ημιτελικοί βρουν νικητές τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, τότε θα γίνει το Λιγκ Καπ 8 και 12 Απριλίου. Αν χρειαστεί τέταρτο ματς στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, θα γίνουν 12 και 19 Απριλίου, ενώ αν κριθούν σε 5ο ημιτελικό θα πάμε 19 και 22 Απριλίου. Όποτε τελειώσουν, μετά από 3 μέρες θα ξεκινήσουν οι τελικοί των πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να έχει πλεονέκτημα έδρας στο κυνήγι των τριών νικών.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού πάντως επέστρεψαν τη Δευτέρα στις προπονήσεις και ο αρχηγός Ντράγκαν Τράβιτσα έχει «σκυλιάσει», αφού παραδέχθηκε ότι έχει μερίδιο ευθύνης για την ήττα από τον ΠΑΟΚ, καθώς η κακή απόδοσή του καθόρισε το αποτέλεσμα του τελικού Κυπέλλου στην Καλαμάτα.

Τρίτος ημιτελικός

(Στις 3 νίκες)

17.00: Ολυμπιακός- Μίλων (2-0)

19.45: ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (2-0)