Τρεις γίγαντες και ο... Μίλων

Σερβίς στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου στο βόλεϊ ανδρών σε μια διοργάνωση που διεξάγεται στην Καλαμάτα. Αμφίρροπο πέρα ως πέρα το τουρνουά, με τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Μίλωνα να διεκδικούν το Κύπελλο.

Τρεις γίγαντες και ο... Μίλων

Να ξεκινήσουμε από το αουτσάιντερ, τον Μίλωνα, που έχει προπονητή τον Σάκη Ψάρρα. Θυμάται φυσικά το μακρινό 2003, όταν η Νίκαια κατέκτησε το Κύπελλο στην Καλαμάτα, στο ίδιο γήπεδο, και άφησε τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ εκτός νυμφώνος. Τότε ο Ψάρρας ήταν πασαδόρος, τώρα είναι προπονητής, και όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου «τα παιχνίδια του μυαλού με φέρνουν σε εκείνη την εποχή». Και τότε αουτσάιντερ και τώρα αουτσάιντερ…

Ο Ολυμπιακός ως πρώτος της κανονικής περιόδου είναι το φαβορί, αλλά το Κύπελλο είναι ο θεσμός των εκπλήξεων. Και όπως είπε πρόσφατα ο Ραφαήλ Κουμεντάκης «πιο δύσκολο είναι να πάρουμε το Κύπελλο όπου υπάρχουν νοκ άουτ ματς, παρά το πρωτάθλημα, αφού πρέπει να μας κερδίσουν τρεις φορές για να μας βγάλουν εκτός τίτλου». Του πάει το Κύπελλο αφού το κατέκτησε δυο φορές με τον ΠΑΟΚ και αναδείχθηκε μάλιστα πολυτιμότερος παίκτης!

Το ζευγάρι του ημιτελικού Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ είναι χωρίς προγνωστικά, αφού φέτος κέρδισε πέντε φορές ο Παναθηναϊκός, αλλά στα δύο τελευταία ματς νίκησε ο «Δικέφαλος». Άρα; Γνωρίζονται πολύ καλά και μια ακόμη ήττα του «τριφυλλιού» θα φέρει προβλήματα στον Ανδρεόπουλο που αμφισβητείται πλέον μετά την απώλεια του Τσάλεντζ Καπ.

Στο φάιναλ φορ και τρεις Καλαματιανοί, ο Γιώργος Πετρέας του Παναθηναϊκού, ο Σπύρος Χανδρινός του Ολυμπιακού και ο αδελφός του Άρης Χανδρινός του Μίλωνα.