Σωτήρης Δρίκος στο «ΦΩΣ»: «Σημαδέψτε τον Φόιερ»

Προτείνει ο Σωτήρης Δρίκος για τα ματς Μακάμπι - Ολυμπιακός.

Σωτήρης Δρίκος στο «ΦΩΣ»: «Σημαδέψτε τον Φόιερ»

Συνέντευξη στον ΣΤΕΦΑΝΟ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

Η Μακάμπι διακατέχεται από ενθουσιασμό για την πρώτη συμμετοχή της σε τελικό ευρωπαϊκού κυπέλλου βόλεϊ, αλλά ο Ολυμπιακός έχει την εμπειρία και τον τρόπο να πάρει θέση οδηγού από τον αυριανό τελικό στο Τελ Αβίβ (20.30) Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Σωτήρης Δρίκος είδε και τα δύο ματς της Μακάμπι με τον ΠΑΟΚ και εκτιμά ότι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα στους ακραίους, ιδιαίτερα αν σημαδέψουν από το σερβίς τον Γερμανό Φόιερ.

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε στο «ΦΩΣ» στις 4/3/2023

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μάς είπε:

«Η προσθήκη του Γκουσταβάο στο ευρωπαϊκό ρόστερ έφερε ισορροπία με τους κεντρικούς της Μακάμπι που είναι η δύναμή της. Ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Παγένκ μπορούν να τους παίξουν στα ίσα και να τους αποδυναμώσουν. Οι Μπατσκάλα, Σοκόλοφ είναι της ρωσικής σχολής, πάνω από 2 μέτρα και με πλούσια εμπειρία, οι κεντρικοί του Ολυμπιακού όμως μπορούν να τους αντιμετωπίσουν»

Όσον αφορά την αχίλλειο πτέρνα της Μακάμπι:

«Ο Γερμανός υποδοχέας Φόιερ που τον ξέρουμε από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και έχει προβλήματα στην υποδοχή. Το σερβίς του Ολυμπιακού είναι εξοντωτικό κι αν σημαδέψουν τον Γερμανό με επιτυχία θα αποδιοργανώσουν τη Μακάμπι».

Ποιο είναι το ατού της:

«Ο πασαδόρος Ιγκλέσιας που παίζει πολύ γρήγορα και με τους κεντρικούς, αν βέβαια η υποδοχή της ισραηλινής ομάδας το επιτρέψει, κι αυτό εξαρτάται από το σερβίς του Ολυμπιακού. Αν τον βγάλει έξω από τα τρία μέτρα, θα τον αχρηστέψει».

Γενικά αν ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί:

«Ναι, γιατί υπερτερεί σε εμπειρία, σε προπονητή, σε ακραίους και με προϋποθέσεις στον πασαδόρο και στον διαγώνιο. Η Μακάμπι έχει ενθουσιασμό, ο Ολυμπιακός εμπειρία και μπορεί να βάλει τις βάσεις της κατάκτησης του τροπαίου από το Τελ Αβίβ».