«Έφυγε» ο Μπεμπέτο (vid)

Σε ηλικία 68 ετών πέθανε ο άνθρωπος που γιγάντωσε το βόλεϊ στη Βραζιλία οδηγώντας την σε ασημένιο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες και την Ιταλία στην κατάκτηση παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Έφυγε» ο Μπεμπέτο (vid)

Ο άνθρωπος που δημιούργησε τη σχολή βόλεϊ της Βραζιλίας και κατάφερε να κάνει το άθλημα δημοφιλέστατο στη χώρα του καφέ έφυγε από τη ζωή. Ο Μπεμπέτο ντε Φρέιτας περί ου ο λόγος σε ηλικία 68 ετών προδόθηκε από την καρδιά του σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα βραζιλιάνικα Μέσα. Ο θάνατος του Μπεμπέτο προκάλεσε σοκ στη Βραζιλία, αφού θεωρείται μία εμβληματική φυσιογνωμία για τη χώρα και για το άθλημα το οποίο σε αυτόν οφείλει τη γιγάντωση του.

Ο Μπεμπέτο οδήγησε την εθνική ομάδα της Βραζιλίας στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνας του 1984 που διεξήχθησαν στο Λος Άντζελες. Εκείνη η ομάδα της Σελεσάο θεωρούνταν ότι ξεχείλιζε από ταλέντο, αλλά ο Μπεμπέτο κατάφερε να την μετατρέψει σε μία από τις καλύτερες του κόσμου.

Για το θάνατο του Μπεμπέτο ντε Φρέιτας μίλησε στη globo.com ο αρχηγός της ασημένιας ομάδας της Βραζιλίας, ο Γουίλιαμ τονίζοντας: «Ήταν ο μεγαλύτερος προπονητής που είχα ποτέ. Είχαμε μία φανταστική ομάδα, αλλά όχι τόσο δυνατή για να αντιμετωπίσουμε τη Ρωσία, την Αμερική και τη Τσεχία που διέθεταν τρομερούς παίκτες. Για μένα ήταν ο μεγαλύτερος Βραζιλιάνος στρατηγός βόλεϊ», ήταν τα λόγια του.

Η είδηση του θανάτου του Μπεμπέτο σόκαρε και την Ιταλία, αφού είχε καθίσει στον πάγκο της εθνικής ομάδας βόλεϊ της χώρας. Με αυτόν στον πάγκο τους οι «ατζούρι» κατάφεραν να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998. Όλα τα Μέσα της γειτονικής χώρας φιλοξενούν μεγάλα αφιερώματα στον σπουδαίο Βραζιλιάνο, ο οποίος είναι μία τεράστια απώλεια όχι μόνο για το βόλεϊ, αλλά γενικότερα για τον αθλητισμό.

Από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο

Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στο βόλεϊ και όχι μόνο. Ο Μπεμπέτο έγινε ο πρώτος άνθρωπος που μεταπήδησε από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο. Το 2002 ανέλαβε την προεδρία της Μποταφόγκο και στον προεδρικό της θώκο παρέμεινε μέχρι το 2008. Το 2009 ο Μπεμπέτο ανέλαβε χρέη εκτελεστικού διευθυντή στην Ατλέτικο Μινέιρο.

Το απόγευμα της Τρίτης η καρδιά του τον πρόδωσε και έφυγε από τη ζωή στην πόλη Γκάλο. Αν και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της περιοχής λόγω του καρδιακού επεισοδίου που αντιμετώπισε, τελικά δεν τα κατάφερε. Ήταν αθλητικής της εθνικής ομάδας βόλεϊ της Βραζιλίας, ενώ στη συνέχεια κάθισε στον πάγκο της και σε αυτόν της εθνικής Ιταλίας.

Πως μετέδωσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί την είδηση του θανάτου του Μπεμπέτο