Το Φοίνικας - Ολυμπιακός ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου (22/2)

Το μέλλον του στο Κύπελλο Ελλάδας παίζει σήμερα το απόγευμα (18.00) στην Ερμούπολη ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ παιχνίδι για την προημιτελική φάση της διοργάνωσης τον Φοίνικα Σύρου.

Το Φοίνικας - Ολυμπιακός ξεχωρίζει από το πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου (22/2)

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αφήσει πίσω τους τις δύο μεγάλες νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού για το Τσάλεντζ Καπ και το πρωτάθλημα, γνωρίζοντας τον συντελεστή δυσκολίας του σημερινού αγώνα, που θα κρίνει ένα από τα τέσσερα εισιτήρια του φάιναλ φορ του Κυπέλλου.

Σε αυτό στάθηκε και ο προπονητής της ομάδας, Αλμπέρτο Τζουλιάνι, ο οποίος ζητάει από τους παίκτες του να πιάσουν υψηλά επίπεδα απόδοσης για να περάσουν νικηφόρα από την έδρα του αντιπάλου τους. «Και τώρα Κύπελλο. Ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι που έχουμε να παίξουμε με τον Φοίνικα Σύρου. Ένα παιχνίδι το οποίο με νίκη θα μας οδηγήσει να παίξουμε στην τελική φάση του θεσμού, διεκδικώντας την πρόκρισή μας σε έναν ακόμα τελικό. Προφανώς πρέπει να δώσουμε το 100% κόντρα σε έναν αντίπαλο που σεβόμαστε πολύ, έναν αντίπαλο με ποιότητα» δήλωσε ο Ιταλός κόουτς, για να συμπληρώσει ο Δημοσθένης Λινάρδος: «Με απόλυτη συγκέντρωση, να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι. Είναι νοκ άουτ εκτός έδρας και κρύβει πολλούς κινδύνους, ο Φοίνικας είναι μια αξιόλογη ομάδα, έχουμε παίξει μαζί τους και στο παρελθόν. Τους έχουμε κερδίσει, ξέρουμε τον τρόπο. Βγάζοντας ψυχή και τον καλύτερό μας εαυτό, θέλουμε να φανούμε αποτελεσματικοί και να πετύχουμε τον στόχο που έχουμε».

Από την πλευρά του ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, Γιώργος Παπαλεξίου, τόνισε: «Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι πρόκειται για μονό παιχνίδι σίγουρα μας δίνει περισσότερες ελπίδες, καθώς τον έχουμε ξανακερδίσει μέσα στην έδρα μας. Παρ’ όλα αυτά είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος και το αποτέλεσμα θα κριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα εμείς από τη μεριά μας θα θέλαμε να γεμίσει το γήπεδο, για να έχουμε τη δύναμη και την όρεξη του κόσμου. Ελπίζουμε ο κόσμος της Σύρου να είναι δίπλα μας».

Μάχες σε Ζηρίνειο, Μίκρα και Ορεστιάδα

Πέρα από το παιχνίδι Φοίνικας - Ολυμπιακός, το σημερινό πρόγραμμα των προημιτελικών του Κυπέλλου περιλαμβάνει άλλα τρία παιχνίδια, που ισοδυναμούν με τρία εισιτήρια για το φάιναλ φορ. Στις 18:30 στο Ζηρίνειο ο ΑΟΠ Κηφισιάς υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, στις 19:00 στο κλειστό της Μίκρας ο μοναδικός εκπρόσωπος της Α2 στα προημιτελικά Άρης υποδέχεται τον Μίλωνα, ενώ την ίδια ώρα (19:00) στο «Νίκος Σαμαράς» της Ορεστιάδας ο τοπικός Άθλος θα κυνηγήσει το θαύμα απέναντι στον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζεται ότι τα παιχνίδια είναι νοκ άουτ.