Και στο τέλος κερδίζει ο Ολυμπιακός-Ιντάλγκο vs Ερνάντες

Και στο τέλος πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός θα μπορούσαμε να πούμε για τις κόντρες των «αιωνίων» στο βόλεϊ, αλλά θα ήμασταν βιαστικοί, γιατί ως τώρα μόνο ένα αποτέλεσμα μέτρησε καθοριστικά, η πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ ανδρών.

Και στο τέλος κερδίζει ο Ολυμπιακός-Ιντάλγκο vs Ερνάντες

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν τέσσερις φορές, δύο νίκησε ο Παναθηναϊκός, 3-2 στο Μαρούσι για το πρωτάθλημα από 0-2 και μία στον Ρέντη 3-1 για το Τσάλεντζ Καπ. Ο Ολυμπιακός από την άλλη κέρδισε 4-1 στην ευρωπαϊκή ρεβάνς, χωρίς κόσμο, και μία στο πρωτάθλημα με 3-2 στην έδρα του. Πλήρης ισορροπία λοιπόν, αν και ο Ολυμπιακός στην Ευρώπη έπαιξε με πέντε ξένους, με την προσθήκη του Γκουσταβάο, γιατί δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Σε αυτήν τη μονομαχία είχαμε κοκορομαχίες ανάμεσα στους Κουβανούς Ερνάντες, Ιντάλγκο, στον Παγένκ και στον Ρανγκέλ, στον Τράβιτσα και στον Γιάκομπσεν και πάει λέγοντας. Η κουβανική κόντρα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ανάμεσα σε δύο παίκτες με πάθος, ταλέντο και θέαμα. Ο Ερνάντες, βέβαια, δεν έπαιξε στο πρώτο ευρωπαϊκό ματς και μόνο δύο σετ στη ρεβάνς, γι’ αυτό έχουμε πλήρες δείγμα από το προχθεσινό παιχνίδι. Εκεί όπου ο Κουβανός του Παναθηναϊκού ήταν ασυγκράτητος, σε σημείο να ζητήσει από τον Ανδρεόπουλο να γίνεται τέταρτος υποδοχέας στις… βόμβες του συμπατριώτη του. Ένα «στοπ» του Παπαγγελόπουλου στο τάι μπρέικ έδωσε ποθητή διαφορά στον Ολυμπιακό και στον τελευταίο πόντο αυτόν σημάδεψε και πήρε άσο ο Ιντάλγκο. Και όταν μπήκε ο Μπάσης που έχει εκπληκτικό σερβίς στη θέση «6», ο Ιντάλγκο ήταν στο «5» και τα κάστανα από τη φωτιά τα έβγαλε ο Κουμεντάκης.

Ο γέγονε, γέγονε και τώρα συνεχίζουμε με κόντρες στο πρωτάθλημα, αν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει στους ημιτελικούς τον ΠΑΟΚ με μειονέκτημα έδρας, στoυς τελικούς του Λιγκ Καπ και στο Κύπελλο αν ο Ολυμπιακός αποκλείσει την Τετάρτη τον Φοίνικα στη Σύρο. Η ομάδα του Τζουλιάνι είναι η μοναδική που συνεχίζει σε τέσσερα μέτωπα, γι’ αυτό έχει επιπλέον τους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ με τη Μακάμπι, το πρόβλημα όμως είναι ότι μετά από 10 σετ σε 48 ώρες θα πάει την Τρίτη στη Σύρο για να παίξει την Τετάρτη με τον Φοίνικα που έχει ως μονόδρομο τη διάκριση στο Κύπελλο Ελλάδας.

Και οι παίκτες του Ολυμπιακού, οι Ιντάλγκο, Τράβιτσα, είναι σαραντάρηδες και πρέπει να μπουν στο καράβι την Τρίτη και να επιστρέψουν το βράδυ της Πέμπτης για να παίξουν το Σάββατο στην Κηφισιά.

Απ’ ό,τι καταλαβαίνετε, θα παίξουν μεγάλο ρόλο οι τραυματισμοί και οι λεπτομέρειες και ήδη η απουσία του Ερνάντες μέτρησε στην Ευρώπη για τον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει, σε αντίθεση από τον Παναθηναϊκό, βάθος πάγκου ακόμη και για τη θέση του πασαδόρου μετά την απόκτηση του Κομητούδη. Απλά στο προχθεσινό ματς του πρωταθλήματος ήταν νοκ άουτ ο Δαλακούρας λόγω ίωσης και δεν είχε εναλλακτική λύση στην υποδοχή ο Τζουλιάνι.

Σε μια λεπτή κλωστή είναι οι ισορροπίες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, γι’ αυτό κανένα ματς δεν τελείωσε 3-0, απλά τώρα η ομάδα του Τζουλιάνι πήρε τον αέρα από αυτήν του Ανδρεόπουλου που μετρούσε επτά σερί νίκες μέχρι το έπος του Αμαρουσίου. Φυσικά πρέπει να υπολογίζουμε και τον ΠΑΟΚ και τον Φοίνικα στη μάχη των τίτλων, γιατί έχουν αξιόλογες ομάδες και μπορούν να κάνουν ζημιά.