Απαγορευτικό απόπλου - Τι θα γίνει με τον εμφύλιο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Τα πλοία δεν φεύγουν από τα λιμάνια, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο να αποπλεύσει από τη Σύρο.

Απαγορευτικό απόπλου - Τι θα γίνει με τον εμφύλιο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός

Απαγορετικό απόπλου έχουμε σε όλο το Αιγαίο, τα πλοία είναι δεμένα στα λιμάνια, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε τρόπο να έρθει στον Πειραιά, αφού επιβιβάστηκε στο πρωϊνό πλοίο (4 τα ξημερώματα) από την Ερμούπολη.

Έτσι δεν κινδυνεύει με αναβολή ο ημιτελικός του Τσάλεντζ Καπ βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη στις 8μμ. Η Blue Star Ferries προνόησε και έβαλε πλοίο για να προλάβει την κακοκαιρία και να εξυπηρετήσει τους επιβάτες που ήθελαν να γυρίσουν στον Πειραιά.

Όσο αφορά τους απόντες Κόβαρ, Ερνάντες, ο πρώτος δεν αγωνίσθηκε κόντρα στον Φοίνικα Σύρου για να αποφορτιστεί αφού ήταν επιβαρυμένος, ενώ ο Ερνάντες έχει θλάση στη γάμπα, δεν πήγε καν στη Σύρο και θα δοκιμάσει τη Δευτέρα το πόδι του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος δήλωσε: «Εδώ και τρεις μήνες έχουμε βαρύ πρόγραμμα, δεν το ξεκινάμε τώρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς το έχουμε ξεκινήσει από μέσα Οκτώβρη. Έτσι μας πήγε το πρόγραμμα, με υπερβολικά πολλά ταξίδια, προκρίσεις, δύσκολα παιχνίδια. Αυτό θα πάει μέχρι και τις αρχές Μαίου. Άρα αυτό είναι που πρέπει να παλέψουμε. Σχετικά με τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό για το Challenge Cup, αυτό είναι πάρα πολύ καλό και δείχνει και την ανάπτυξη του αθλήματός μας τα τελευταία χρόνια. Έχουν αρχίσει λοιπόν οι ομάδες μας να βρίσκουν τον δρόμο τους. Και πέρυσι ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει σε έναν ημιτελικό στο συγκεκριμένο Κύπελλο. Για το βόλεϊ είναι πάρα πολύ καλό, εμείς οι δύο ομάδες θα έχουμε τις πιέσεις μας, αλλά εσείς οι απέξω χαρείτε το».

Ο ακραίος του Παναθηναϊκού Ανδρέας Φράγκος είπε: «Σχετικά με τους ημιτελικούς με τον Ολυμπιακό για το Challenge Cup, βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και αρκετά δύσκολο. Η συνολική κούραση όλης της περιόδου κάποια στιγμή θα έβγαινε, είναι λογικό. Έχουμε πάρα πολλά παιχνίδια, χωρίς να έχουμε κάποιο διάλειμμα που θα μπορούσαμε ουσιαστικά να φορτίσουμε τις μπαταρίες. Παρόλα αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό, έτσι είναι τα πράγματα, οπότε θα παλέψουμε με αυτό που έχουμε, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο και εννοείται πως θα μπούμε μέσα στα παιχνίδια για να κερδίσουμε. Δεν σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Τα δύο παιχνίδια είναι μία γιορτή για εμάς, μια γιορτή για το ελληνικό βόλεϊ και σίγουρα είναι και πάρα πολύ όμορφο δύο αιώνιοι αντίπαλοι να παίζουν μεταξύ τους στα σαλόνια της Ευρώπης»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι δήλωσε: «Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς, δυο πολύ δυνατές ομάδες μάχονται για να πάνε στον τελικό. Οι οπαδοί μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε αυτό».