Πήγασος-Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ 0-3: Εκθαμβωτικός χωρίς τον Τζούριτς

Κάνοντας μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, χωρίς τον τραυματία Τζούριτς ο Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ νίκησε στην Πολίχνη τον Πήγασο με 3-0 σετ και υπό προϋποθέσεις μπορεί να βρεθεί πάλι στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν και πάλι την Τρίτη 31/1 στο γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης για το Κύπελλο Ελλάδας.

Πήγασος-Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ 0-3: Εκθαμβωτικός χωρίς τον Τζούριτς

Mεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν οι Μιχάλοβιτς, Χαραλαμπίδης αλλά και ο Ιερεζουέλο. Αψογη εμφάνιση και από το λίμπερο Κωνσταντινίδη σε υποδοχή και άμυνα.Ο Πήγασος έκανε από τις πιο άσχημες εφετινές του εμφανίσεις, υστέρησε σε όλους τους τομείς και διασώθηκε ο Μπαρέτο στην υποδοχή.

* Οι πόντοι του Πήγασου Πολίχνης προήλθαν: 1 άσσος, 42 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 8 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προήλθαν: 2 άσσοι, 42 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.

Τα σετ: 0-3 (16-25, 14-25, 22-25) σε 78'

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης 3 (3/3επ.), Μπαρέτο 7 (7/21επ., 82%υπ, 58%άρ.), Μαυροβουνιώτης 10 (10/24επ., 71%υπ.- 57%αρ.), Μίλης 12 (11/27επ., 1 άσσος), Αρμενάκης 8 (7/12επ., 1 μπλοκ), Κανέλλος 3 (3/7επ., 100%υπ., 100%αρ.) / Μπουράκης (λ. – 57%υπ., 48%αρ.), Χήρας 1 (1/4επ.), Προύσαλης, Σακόγλου, Κεσεσίδης, Τερζόγλου.

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Αλεξάνταρ Σένισιτς): Μιχάλοβιτς 17 (15/26 επ., 2 μπλοκ), Παπαλεξίου 11 (9/10 επ., 2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 7 (4/4 επ., 3 μπλοκ), Ιερεζουέλο 3 (1/2 επ., 2 μπλοκ), Κλίνκενμπεργκ 7 (7/13 επ., 80% υπ. – 80% άριστες), Φρομ 8 (6/13 επ., 2 άσσοι, 85% υπ. – 69% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 89% υπ. – 79% άριστες), Σωνάκης (λ), Γαλιώτος, Ρουμελιωτάκης, Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος, Μανωλάκης.

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Ηρακλής Θεοδώρου δήλωσε: «Πήγαν πάρα πολύ καλά τα πράγματα για τον Φοίνικα, ο οποίος μπήκε αποφασισμένος, διαβασμένος και δεν μας άφησε περιθώρια να αντιδράσουμε, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και η μόνη μας αναλαμπή ήταν στο 3ο σετ που καταφέραμε φτάσαμε κοντά αλλά και πάλι η διαφορά άνοιξε και στο τέλος κέρδισε η Σύρος πανάξια. Σε αυτά τα παιχνίδια, με τόσο καλές ομάδες πρέπει να μπεις και να δώσεις το εκατό τοις εκατό ώστε να πάρεις κάτι αν εσύ δώσεις το εβδομήντα, ογδόντα τοις εκατό και ο αντίπαλος αντίστοιχα παίξει το ίδιο δεν σου αφήνει περιθώρια. Μπήκαμε νωχελικά, το σέρβις μας δεν ήταν αξιοπρεπή ώστε να καταφέρουμε να σπάσουμε την υποδοχή του αντιπάλου και να σταθούμε στο μπλοκ. Σήκωσαν την υποδοχή, ο πασαδόρος τους ήταν σε εξαιρετική μέρα μοίρασε σπουδαία το παιχνίδι και εμείς δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να αντιδράσουμε. Οι προσθήκες που κάναμε πιστεύουμε ότι θα δώσουν νέα πράγματα στον Πήγασο, ήδη η προπόνηση έχει ανέβει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι πιο ανταγωνιστικά όλα τα παιδιά μεταξύ τους και γενικότερα πηγαίνουμε καλά όσον αφορά το προπονητικό κομμάτι, τώρα στο σημερινό παιχνίδι δεν μας βγήκαν αυτά που πιστέψαμε, σκεφτήκαμε να κάνουμε και να προσαρμόσουμε στον αντίπαλο. Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα κυπέλλου, τελείως διαφορετικός στόχος άλλη φιλοσοφία άλλο σκεπτικό. Θα μαζέψουμε όλα τα κομμάτια ώστε να τα ενώσουμε και να δούμε τι φταίει για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε αυτόν τον ισχυρό αντίπαλο και ελπίζω για το καλύτερο».

Ο Αλεξάντερ Σένισιτς (Προπονητής Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ) τόνισε: «Σήμερα παίξαμε αρκετά καλά, δουλέψαμε σκληρά αυτές τις μέρες για να πάρουμε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, γιατί ακολούθησαν την τακτική που θέσαμε. Μέρα με τη μέρα υπάρχει όλο και καλύτερη επικοινωνία με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Η άμυνα σήμερα είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και δουλειάς αλλά πιο πολύ είναι ότι η ομάδα έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης και δουλεύουμε περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι, έτσι ώστε να υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία. Το σημαντικότερο είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με τέτοιο ρυθμό και να μπούμε στην τετράδα».