Προύσαλης στην Καλαμάτα, αποχωρεί ο Γκόρτσανιουκ - H μάχη της ανόδου

Η μάχη της Πρι Λιγκ φουντώνει με τις ομάδες να κάνουν μεταγραφικές κινήσεις και την πρωτοπόρο Καλαμάτα 80 να αποκτά τον έμπειρο πασαδόρο Κώστα Προύσαλη, που έμεινε ελεύθερος από τον Αριστοτέλη Σκύδρας.

 Προύσαλης στην Καλαμάτα, αποχωρεί ο Γκόρτσανιουκ - H μάχη της ανόδου

H Kαλαμάτα αν και αήττητη έκανε το «μπαμ» με την προσθήκη του Κώστα Προύσαλη, με στόχο να οδηγήσει την ομάδα απευθείας στη Volley League (o πρώτος ανεβαίνει απευθείας, οι 2ος, 3ος, 4ος, 5ος παίζουν πλέι οφ για μια ακόμη θέση). Μετά το περσινό πατατράκ φυσάνε και το γιαούρτι και στον δεύτερο γύρο έχουν εκτός τον Φλοίσβο, την ΑΕΚ και τον Άρη.

H αντεπίθεση του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ κόντρα σε Μίλωνα, ΠΑΟ, Κηφισιά

Ο Κέρκης Σάμου δεν θα κάνει μεταγραφικές κινήσεις, αρνήθηκε στον Ολυμπιακό την παραχώρηση των Καρασαββίδη, Εφραιμίδη για τη θέση του λίμπερο και ετοιμάζει την αντεπίθεση. Η ομάδα προπονείται στο Φάληρο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με τον Καπετανίδη να κάνει σπουδαίο πρωτάθλημα. Μετακόμισε μάλιστα σε νέο γήπεδο, όμοιο με την Βόχας και έχουν όνειρο την άνοδο. Δυστυχώς το νέο γήπεδο απέχει 45 χιλιόμετρα από την έδρα του...

H αντεπίθεση του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ κόντρα σε Μίλωνα, ΠΑΟ, Κηφισιά

Ο Ηρακλής μίλησε ανεπιτυχώς με τον Προύσαλη, έκανε πρόταση στον Στέλιο Τζιουμάκα που προτιμά το εξωτερικό μετά την αποχώρηση από τον Ιωνικό Νικαίας και την ενασχόληση του με το μπιτς βόλεϊ. Ο Στίγγας συνεχίζει να δουλεύει στο μαγαζί του πατέρα του και στόχος είναι πλέον η παραμονή. Απώλεια ο Ζένια Γκόρτσανιουκ που πάει στο εξωτερικό.

Η ΑΕΚ είναι σε αδιέξοδο, αφού ναι μεν θέλει δυο προσθήκες, δεν έχουν γίνει όμως οι διακανονισμοί παλαιών χρεών -οι πληρωμές παρόλα αυτά είναι τακτικές- αλλά μπορεί να πάρει εισιτήριο ανόδου και να μη το χρησιμοποιήσει.

Ο Άρης του Χρήστου Πάτρα πήρε τον κεντρικό Παύλο Παυλίδη από τον Πήγασο, τον διαγώνιο Φίλιππο Μάντζιο από τον Φοίνικα και θέλει να παίξει στα πλέι οφ 2-5. Προωθείται ταυτόχρονα 15 χρονος ταλαντούχος κεντρικός Ηλίας Δέρβας.

Τον ίδιο στόχο έχει και ο Φλοίσβος του Παναγιώτη Λακασά που προβιβάστηκε όπως και ο Ηρακλής με wild card και έκανε αξιόμαχη ομάδα χάρη στον κατασκευαστή Δημήτρη Αγγελόπουλο, δημιουργό της σπουδαίας ομάδας μπάσκετ Ίκαρο Καλλιθέας και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο. Πήραν τον διαγώνιο Γιάννη Μαδούρα από την Αμαλιάδα και θέλουν τον κεντρικο Τσιγαρίδα από τον Ηλυσιακό.