Τα συν και τα πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Bρισκόμαστε στο ξεκίνημα της Volley League ανδρών και παρότι είναι ακόμη νωρίς έχουμε ένα σαφές δείγμα για προγνωστικά.

Τα συν και τα πλην Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού

Bρισκόμαστε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών και παρότι είναι ακόμη νωρίς έχουμε ένα σαφές δείγμα για προγνωστικά, με τον Ολυμπιακό να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα, με μόλις ένα ντέρμπι στο πρόγραμμά του. Στους άνδρες λοιπόν αυτό που χαρακτηρίζει τις πρώτες αγωνιστικές είναι η αστάθεια του Παναθηναϊκού, που ταλαιπωρείται από τραυματισμούς, κάτι που δεν είχε πέρυσι και δεν του κόστισε η απουσία καλού πάγκου.

Από την αρχή παίζει χωρίς τον λίμπερο Ζήση και τον αντικαθιστούν πότε με επιτυχία και πότε με αποτυχία ο Γκρουμούσας και ο Κωστόπουλος. Η αναπάντεχη ήττα από τον Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη και μάλιστα με 3-0 ίσως του κοστίσει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου, αφού έχασε και βαθμό στην έδρα του από τον Φοίνικα Σύρου. Βέβαια, πέρυσι έχασε βαθμούς από τους Συριανούς και δεν του στοίχισε στο τέλος.

Ας μην ξεχνάμε ότι έπαιξε έως τώρα χωρίς θεατές στο Μαρούσι λόγω τιμωρίας, η εμφάνισή του όμως με τον Μίλωνα ήταν σοκαριστική και ανέδειξε πολλές αδυναμίες του. Στα θετικά ότι κέρδισε τον ΠΑΟΚ με καθαρό σκορ 3-1 και περιμένει να γεμίσει το γήπεδό του στη συνέχεια, με τον κόσμο να είναι ένα από τα όπλα του.

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική αήττητη ομάδα, με απώλεια μόλις ενός βαθμού στην Ορεστιάδα από τον νεοφώτιστο Άθλο. Λίγο η υπεροψία, λίγο η λανθασμένη τακτική στο σερβίς και πολύ περισσότερο ο ενθουσιασμός των Θρακιωτών έφεραν το 3-2.

Αν άλλαζαν την τακτική στο σερβίς από τζαμ σε φλότινγκ, όπως έκανε ο Πήγασος, ίσως έφευγαν από τον Έβρο με καθαρό σκορ. Δύναμή του το σερβίς, αλλά ως γνωστόν δεν μπορείς να κερδίζεις μόνο από τα δυνατά σερβίς και φέτος έχει και μπλοκ και επίθεση. Παίκτης-κλειδί ο Ιντάλγκο που «καθάρισε» από τα 9 μέτρα, δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωση ο Στερν λόγω συνεχόμενων ματς με την Εθνική Σλοβενίας. Θέλει τον χρόνο του.

Η φετινή ομάδα, πάντως, δεν έχει σχέση με το περσινό άτολμο σύνολο που δείλιαζε στα δύσκολα. Τουναντίον, τώρα διαθέτει περίσσιο τσαμπουκά και ενθουσιασμό χάρη στον Τράβιτσα και στον Κουβανογερμανό ακραίο. Μεγάλο ματς με τον Φοίνικα στον Ρέντη, δεν έπαιξε ακόμη με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Και αυτός στερήθηκε ως τώρα τον βασικό λίμπερό του Γκαρά αλλά τον αντικαθιστά επάξια ο Τζιάβρας.

Ο ΠΑΟΚ απογοήτευσε στο ματς με τον Παναθηναϊκό στο άδειο Μαρούσι, αφού δεν εκμεταλλεύτηκε το κακό παιχνίδι του πρωταθλητή. Ο Μιλενκόσκι έφτιαξε μια σοβαρή ομάδα, αλλά κάτι της λείπει για να την υπολογίζουμε για τον τίτλο, ίσως είναι πρόβλημα η απόδοση του Βαν ντε Ντρις, περιμένουμε να τον δούμε στους αγώνες με τον Ολυμπιακό και τον Φοίνικα για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Ο Φοίνικας έχει ταλαιπωρημένους παίκτες, γι’ αυτό και αντιμετωπίζουν συχνούς τραυματισμούς, ενώ απογοήτευσε ο Κλίνκεμπεργκ, με αποτέλεσμα να χάσει και τα δύο ντέρμπι, εύκολα με τον Ολυμπιακό, με κατάρρευση από τον Παναθηναϊκό μετά το 1-2.

Μίλωνας και Κηφισιά έδειξαν ότι δύσκολα θα παραχωρήσουν τη θέση τους στην εξάδα, με τον πρώτο να κερδίζει εύκολα τον Παναθηναϊκό και τον δεύτερο να νικά στο πιο ωραίο ματς του πρωταθλήματος τον Μίλωνα στο τάι μπρέικ.

Από εκεί και πέρα, ΟΦΗ, Πήγασος Πολίχνης, Άθλος Ορεστιάδας και Αριστοτέλης Σκύδρας συνθέτουν το γκρουπ των πλέι άουτ. Ως τώρα στα μεταξύ τους ματς οι δύο πρώτοι πήραν καθαρές νίκες, ο Αριστοτέλης στο τάι μπρέικ τον Άθλο που κέρδισε βαθμό από τον Ολυμπιακό. Οι δύο πρώτοι έχουν τρεις βαθμούς, οι υπόλοιποι δύο και όπως καταλάβατε βράζουν στο ίδιο καζάνι...