Στη Νέα Σμύρνη, την Τετάρτη (12/10) η κηδεία του Νίκου Αντωνιάδη

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο Νίκο Αντωνιάδη θα πούμε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, με την εξόδιο ακολουθία να πραγματοποιείται στις 11 το πρωί στα κοιμητήρια Νέας Σμύρνης.

Στη Νέα Σμύρνη, την Τετάρτη (12/10) η κηδεία του Νίκου Αντωνιάδη

Ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πήρε μεταγραφή για ομάδα του εξωτερικού, ξεκίνησε την καριέρα του από το ποδόσφαιρο καθώς στη Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης όπου έζησε τα πρώτα του χρόνια είχε γραφτεί στον τοπικό ΠΟΞ.

Πέθανε ο Νίκος Αντωνιάδης

Μετακομίζοντας όμως στην Πολίχνη, ξεκίνησε να φοιτά στο περίφημο 6ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, όπου καθηγητής φυσικής αγωγής ήταν ο αείμνηστος Ξενοφώντας Καλογερόπουλος, ο οποίος πολύ γρήγορα εντόπισε το τεράστιο ταλέντο του και τον έστρεψε στο βόλεϊ καθότι ήταν και προπονητής του Ηρακλή.

Στα 74 του, η μεγάλη δόξα της Ελληνικής Πετοσφαίρισης - και για πολλούς ο κορυφαίος επιθετικός όλων των εποχών - και ο πρώτος Έλληνας αθλητής που πήρε μεταγραφή στο εξωτερικό (από τον Ηρακλή στην Ρασίνγκ Παρί), έχασε τη μεγάλη «μάχη». Το άλμα του ήταν εκπληκτικό και άφηνε άφωνους όσους τον έβλεπαν να καρφώνει!

Διετέλεσε μέλος της «γαλανόλευκης» από το 1967 έως και το 1978 και μέτρησε περισσότερες από 200 συμμετοχές. Στη Γαλλία κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, το 1976, το 1977, και το 1978.